Een nieuw hoofdstuk in zijn maatschappelijke en voetbalcarrière, zo mag je de overgang van Isi Adima van Katwijk naar RCL wel noemen. ,,Vorig jaar ben ik gestopt met mijn Hbo-opleiding, omdat het gewoon niet te combineren was met voetballen in Katwijk. Een aantal keren trainen in de week en op zaterdag voetballen, soms met verre uitreizen, was door de reistijd af en toe moeilijk op te brengen. Heen en terug was is meer dan vijf uur kwijt en dat is veel (verloren) tijd. Serieus studeren was zo onmogelijk. Ik wilde me echt focussen op mijn opleiding  commerciële economie dus moest ik kiezen voor een andere club. RCL benaderde me snel en onverwacht toen ik dat besluit had genomen. Ik had eerst een uitstekend gesprek met Stefan Luykx. Toen ik ze zag voetballen tegen Te Werve was ik verkocht; dit moet mijn nieuwe club worden wist ik.”

De bijna 20-jarige voetballer speelde zijn hele jeugd, op een kort uitstapje bij Alphense Boys na, bij UVS en mocht een aantal keren in het eerste meedoen. Hij deed dat meer dan verdienstelijk en zijn kwaliteiten vielen bij Katwijk op. Adima kwam daar terecht in de talentenpool: ,,Het was een nieuw concept. We deden bij de voorbereiding volledig mee met de selectie en trainden ook een keer per week mee. Ik was aangetrokken als vleugelaanvaller, maar speelde ook in het centrum van de verdediging  en zelfs als back. Daar had ik eerder ook gevoetbald, maar het is lastig om je te focussen als je niet precies weet waar je nu gepositioneerd wordt. Veelzijdig inzetbaar zijn klinkt als een voordeel, maar ik ervaar het anders.”

RCL was naarstig op zoek naar versterking van de flanken, omdat Nick Permanand langdurig geblesseerd is en Nick Guijt en Kai Vijlbrief de club verlaten. In de rappe Adima heeft het een uitstekende flankspeler erbij. Topscorer Tom Wijnalda zal het ongetwijfeld met genoegen gehoord hebben. ,,Ja, ik hoorde hele lovende verhalen over hem. Hij schijnt maar een halve kans nodig te hebben om te scoren. Als medeaanvaller kun je het niet beter wensen. De club voetbalt op niveau en kan nog eens een stapje omhoog maken. Ik zal zo veel mogelijk wedstrijden nog gaan bekijken. Ik kijk natuurlijk uit naar een nieuwe start.” Het wordt in tweeërlei opzicht een heel interessant en uitdagend jaar voor Isi Adima.