Tweede klasse C (zaterdag)- RCL is er niet in geslaagd om de beste papieren in handen te houden voor wat betreft het aantal verliespunten. De Racing Club verloor met 2-1 bij SC Monster en zakte weg naar de vierde plaats. Uiteraard nog geen reden voor paniek, maar een streep door de rekening was de nederlaag wel. Temeer omdat RCL na de rust en de gelijkmaker kansen kreeg om de thuisploeg op de knieën te dwingen. De kansen werden evenwel onbenut gelaten en dus moest de derde competitienederlaag worden geslikt.

Trainer Stefan Luykx was zoals altijd nuchter in zijn bevindingen na afloop. ,,We hadden niet hoeven verliezen, maar je moet nu eenmaal de geboden kansen benutten. Onze start was eveneens niet goed en dat maakte dat we vooral tegen onszelf gingen voetballen. Het is jammer dat zij een strafschop hebben gekregen, maar het resultaat bleef achter bij onze verwachtingen door eigen toedoen. Verder niets aan de hand en we moeten de draad weer zo snel mogelijk oppakken.”

De Leiderdorpse oefenmeester moest flink improviseren voor zijn basiselftal. Linkspoten Robin Brasker en Max Glasbeek ontbraken links achterin en Frank Hillebrandt werd aanvankelijk aan de kant gehouden, omdat de centrale verdediger maar eenmaal had kunnen trainen. Luykx speelde achterin met Mickey Tromp, Patrick van der Spoel, Reinaldo Nagtegeller en Ruben Leugering. Leroy van Westrienen schoof een linie door naar het middenveld. In de rust viel Nick van Bemmel ook nog eens uit.

Nick Guijt kreeg voorin een basisplaats en speelde niet onverdienstelijk en scoorde de 1-1. Dat gebeurde na rust en daarna rook RCL bloed. Ook voor de treffer van de vleugelaanvaller had RCL na de rust al kansen gehad, maar de gelijkmaker leek de opmaat naar winst. Het kwam er niet van. Guijt daarover: ,,We hebben onszelf voor rust in de nesten gewerkt. Vooraf was al bekend dat we het lastig zouden krijgen, maar daarbij hielp het niet dat we voor de pauze veel duels verloren. Zij speelden compact en daar hadden we moeite mee. Wij waren slordig en erg onrustig in ons spel. Tot de zestien ging het nog aardig, maar daar bleef het wel zo ongeveer bij. Na de rust hebben we genoeg kansen gekregen. Ook ik had er meer uit kunnen halen voorin, maar door de bank genomen ben ik niet geheel ontevreden over mijn eigen functioneren. Het stond na de onderbreking zeker beter bij ons en in een aanzienlijk deel van de tweede helft waren we de bovenliggende partij. Helaas lukte het niet om door te drukken na onze 1-1.”

Een punt ophalen in het Westland zat er uiteindelijk zelfs ook niet in. De ingevallen Sem Overduin kreeg een strafschop tegen, na een wel heel licht vergrijp. Guijt: ,,De speler viel misschien wel slim, maar Sem deed eigenlijk niet veel. Na hun 2-1 hebben we uiteraard nog geprobeerd een punt mee te nemen, maar het zat er niet meer in. Met een punt stap je met een beter gevoel van het veld, maar dat mogen we onszelf kwalijk nemen. Dit is wel een smetje op het seizoen, maar het kan nog alle kanten op voor ons. We krijgen Valken’68, DoCoS en Te Werve nog thuis dus niets ligt nog uit onze handen. SC Monster is traditioneel een lastige klip en het is zuur dat we er weer niet in slagen om van ze te winnen.”

Guijt, zoon van oud-speler Leen, hoopt dat er volgende week weer een basisplaats in zit. ,,Aan het begin van het seizoen zat ik er bij, maar geleidelijk aan speelde ik minder. Daarop heb ik aangegeven dat ik ritme wilde blijven houden en dan maar in het tweede elftal. De laatste tijd zit ik weer meer bij het eerste en met een assist laatst en nu een goal hoop ik dat ik volgende week kan spelen tegen Valken’68. Ik heb vertrouwen nodig en dat is weer groeiende.”

Opstelling RCL: Bontje, Tromp, Van der Spoel, Nagtegeller, Leugering (Overduin), Van Westrienen, Van Bemmel (Hillebrandt), Goebel, Guijt, Wijnalda, Scheurwater.