Tweede klasse C (zaterdag)- De titelstrijd in 2C lijkt te gaan tussen vier ploegen. Vorige week klopte Te Werve DoCoS met duidelijke cijfers waardoor de Rijswijkers weer terug alleen aan de leiding gaan en de Leidse ploeg voor het moment pas op de plaats moest maken. Een week later was het de beurt aan RCL en Valken’68 om hun ware gezicht te laten zien in hun onderlinge tweestrijd. De topper kwam evenwel geen moment uit de verf en de uiteindelijke 0-0 was een logisch gevolg van het vertoonde spel en daarmee kregen de nummers vier en nu nummer twee (Valken’68) eigenlijk nog teveel. De Valkenburgers hadden even goed wel een reden voor een feestje, want de tweede periodetitel werd zo een prooi voor de manschappen van Arie van Duijn. Met die prijs was niets mis overigens, want de geelhemden imponeerden de maanden voor deze ontmoeting juist wel.

Bij RCL ontbrak de geblesseerde Patrick van der Spoel en bleef Tommy Sinteur eveneens aan de kant. De net van een vakantie teruggekeerde Nick Permanand speelde met het tweede mee en Stefan Luykx kon ook niet beschikken over Max Glasbeek. Wel zat Robin Brasker, na twee maanden blessureleed, weer op de Leiderdorpse bank. De backposities werden nu ingevuld door Mickey Tromp en Youri de Boer. Aan de kant van de bezoekers was Ronald Kuijt er niet bij vanwege een gebroken middenhandsbeentje en zoals bekend kunnen Van Duijn en Jaco van Staalduinen al geruime tijd niet beschikken over krachten als Marc Langeveld, Lars van Bommel en Jeroen Haasnoot.

Toch gingen de volgers er eens goed voor zitten want op het natuurgras zou zich vast een leuke tweestrijd gaan ontpoppen. Of het nu juist lag aan de ondergrond of niet, maar de ploegen bakten er dit keer bijzonder weinig van. Slechts in de openingsfase leek het er even op dat hier toppers uit de tweede klasse aan het werk waren, maar de confrontatie ontbrandde nimmer. Het heilige vuur leek aan twee kanten te ontbreken en voorzichtigheid en achterblijvende accuratesse waren schering en inslag. Met een positieve insteek zou kunnen worden gesteld dat de vier backs het uitstekend deden, want zij waren zonder uitzondering hun directe tegenstander de baas. Bij RCL kon Thom Wijnalda nauwelijks worden bereikt omdat Nick Guijt en Nick Scheurwater hun actie kennelijk thuis hadden gelaten. Aan de overzijde speelden Jaco van der Bent en Sven Boonstoppel op zijn minst gesteld ook ongelukkig en mede door het tekort aan dreiging van de flanken bleven levensgrote kansen nagenoeg uit.

Ook op het middenveld was schraalhans keukenmeester. Nick van Bemmel speelde zoals altijd wel met het mes tussen de tanden, maar ook de nummer zes kreeg het niet voor elkaar om beslissende acties te maken. Wanneer andere middenvelders, ook nu aan twee kanten, dezelfde intensiteit hadden gebracht was er vast een andere wedstrijd ontstaan.

RCL kreeg voor de pauze twee mogelijkheden. Eerst slingerde Ruben Leugering een voorzet direct de zestien in, maar Wijnalda kwam net te laat om gevaar te stichten voor de neus van doelman Erin van der Nagel. Halverwege de eerste helft leek de 1-0 in de maak, nadat defensief geklungel aan Valkenburgse zijde kon worden afgestraft. De inzet van Wijnalda was echter niet geplaatst genoeg en zo kon Van der Nagel nog redding brengen met een uitgestoken hand. Van een rebound was geen sprake en zo bleef de 0-0 op het scorebord. Valken’68 werd nog minder gevaarlijk, hoewel de gasten even voor rust wel de gelegenheid kregen om op voorsprong te komen. De naar rechts uitgeweken Robbert van Delft kreeg even de ruimte en kon Sven Boonstoppel de 0-1 laten maken, maar ook nu was de passing onvoldoende en dat was eigenlijk het verhaal van de hele wedstrijd.

Ook na rust bleef het spel pover waarbij, in tegenstelling tot de eerste helft waarin RCL iets meer van zich liet spreken, nu Valken’68 de ploeg was met meer balbezit. Daar bleef het dan ook wel bij. Eenmaal kon Haasnoot inkoppen, maar toen was er al gefloten voor een overtreding. Voor het overige bleef het onnauwkeurig en werd de bal meer over de zijlijn geplaatst dan dat er een combinatie werd opgezet.

De beide trainers durfden kennelijk ook niet teveel risico te nemen. Pas in de laatste tien minuten werd er massaal gewisseld, maar dat was tekort tijd om nog een beslissing teweeg te brengen. Niet ver na de reguliere speeltijd vond scheidsrechter Vreeswijk het mooi geweest. Wellicht had de leidsman ook het idee dat er sowieso niet gescoord zou gaan worden. Een doelpunt voor een van de ploegen zou ook misplaatst zijn geweest, want daarvoor was het spel aan weerszijde te matig geweest. En dat is eigenlijk wel een erg milde omschrijving voor een topper die eigenlijk tachtig minuten lang niet kon boeien.

RCL-Valken’68 0-0. Scheidsrechter: Vreeswijk. Toeschouwers: 300.

RCL: Bontje, Tromp, Hillebrandt, Van Westrienen, De Boer (89.Brasker), Van Bemmel, Nagtegeller, Leugering (83.Overduin), Guijt (83.Van Kins), Wijnalda, Scheurwater.

Valken’68: Van der Nagel, Van Duijn (79.Boere), M.van der Plas, Haasnoot, De Best, S.van der Plas, De Mooij (89.Redel), De Ridder, Boonstoppel, Van Delft, Van der Bent (86. Van Rijn).

Foto’s: J.P.Kranenburg