Frank Hillebrandt (RCL): ,,Sfeer, kwaliteit en ervaring.”

Net als vorig jaar neemt RCL een hoge positie in op de ranglijst van de tweede klasse C zaterdag. Vorig jaar werd promotie net misgelopen in de nacompetitie. Ook dit jaar lonkt (minimaal) een toetje. Centrale verdediger Frank Hillebrandt: ,,We startten het seizoen met de ambitie om kampioen te worden. Waarom niet? Vorig jaar waren we er dichtbij. We waren geen spelers kwijtgeraakt en talent klopte nadrukkelijk op de deur. Een onzekere factor was natuurlijk het feit dat er nieuwe ploegen waren waarvan we de kracht niet konden inschatten. Wat dat betreft was Te Werve een grote verrassing. Ze leken onaantastbaar.”

Dat leek de ploeg uit Rijswijk inderdaad. Na elf wedstrijden stonden ze zes punten los van de toenmalige nummer twee DSO, zeven van RCL en acht van DoCoS. De stand is echter danig veranderd: DSO is compleet weggezakt en Te Werve begon serieus punten te verliezen. DoCoS staat inmiddels gelijk en RCL volgt op twee puntjes. ,,Merkwaardig”, zo verwoordt Hillebrandt de situatie. ,,Wij waren uit bij Te Werve volkomen kansloos en in mijn optiek was deze ijzersterke ploeg kampioenskandidaat nummer een. Wat de oorzaak is van deze terugval? Ik zou het je niet kunnen zeggen, maar het biedt andere clubs perspectief.”

RCL kende wel degelijk ook zwakke wedstrijden. De 0-2 nederlaag tegen Honselersdijk was een blamage en ook de gelijke spelen tegen LYRA en Monster waren zwakke prestaties. De ploeg uit Leiderdorp eindigde de eerste helft weer met een ijzersterke 0-3 tegen DSO en ging met een goed gevoel de winterstop in. ,,Die hebben we heel zinvol gebruikt: we zijn met het team naar Benidorm geweest. Gefeest natuurlijk, dat kan niet anders met onze groep, maar wel degelijk ook met z’n allen serieus bezig geweest met  het tweede deel van het seizoen. Getraind, een oefenwedstrijd gespeeld en er met de mountainbike op uit geweest. Kortom een toptijd en we beginnen weer fris aan de tweede helft.”

Het belooft een spannende strijd te worden in de afdeling, waarvan de afloop mogelijk pas in de laatste wedstrijd(en) duidelijk zal worden. Rots in de branding Hillebrandt analyseert: ,,Vlak Te Werve zeker niet uit. Zij komen wel terug. Dan is er de echte grote verrassing DoCoS, net gepromoveerd en nu eerste. Wat een topprestatie! Alle lof voor die ploeg. Of ze het tot einde toe volhouden is afwachten. En wat te denken van Valkn’68? Het team draait nu als een tierelier. En dan natuurlijk RCL.”

De mannen van Stefan Luykx staan virtueel eerste: twee punten achter op de leiders en een wedstrijd minder gespeeld. Gevraagd naar de kracht van de zijn ploeg: ,,We voetballen al een aantal jaren in dezelfde samenstelling. De eenheid in het team is groot. Tekenend is dat er geen spelers vertrokken zijn in de zomer. De sfeer is optimaal. Dan hebben we natuurlijk kwalitatief goede voetballers in de selectie. We moeten het absoluut niet hebben van fysiek voetbal of een ram naar voren en hollen maar. Dat ligt ons niet. En op de derde plaats hebben we een mooie mix van jeugd en ervaring. Ik ben dan een van de meer ervaren krachten (vijf jaar in de selectie van Quick Boys en vier jaar RCL) en we hebben echte talenten die zo mee kunnen draaien. Jongens als Robin Brasker, Nicky Guijt en Max Glasbeek zijn de toekomst van RCL. Wij zijn zo echt een kandidaat voor de hoogste plaats in deze klasse.”

Een kampioenschap zou natuurlijk een mooie bekroning zijn voor Hillebrandt en zijn teamgenoten. Bovendien is dat feest mooi te combineren met dat van de verbouwing van het complex.