VOORBESCHOUWING TWEEDE KLASSE C ZATERDAG

SVC’08-TAVV

TAVV moet bij de fusieclub gaan proberen om voor de eerste zege van het seizoen te gaan. De Ter Aarders kenden een valse start bij Lugdunum, maar speelden allerminst beroerd tegen het sterke DSO. Het leverde de ploeg van Niels Slottje een punt op, waarbij zijn broer Mike de maker was van het doelpunt van de Ter Aarders. In SVC’08 treffen de blauw-witten echter een potentiele kampioenskandidaat. De ploeg degradeerde uit 1B in het afgelopen seizoen en heeft de wens om subiet terug te keren naar die klasse. In de openingswedstrijd won de ploeg van UVS, hoewel die overwinning op basis van de tweede helft niet terecht was. Op Adegeest kreeg SVC’08 evenwel geen poot aan de grond. Halverwege keek de ploeg tegen een 2-0 achterstand aan. Die wedstrijd moet echter nog worden uitgespeeld vanwege een blessure van de arbiter. Op 31 oktober 2015 kwamen de ploegen voor het laatst tegen elkaar uit op het Oosterparkstraat. Het werd destijds 2-0. Later verloor TAVV ook het thuisduel.

Die Haghe-UVS

Vol zelfvertrouwen, opgedaan in de voortreffelijke gespeelde wedstrijd tegen Valken’68,  zal UVS naar Den Haag afreizen. Voetbal van hetzelfde hoge niveau en met dezelfde hartstocht zal hard nodig zijn om Die Haghe terug te wijzen. De Hagenaars wonnen hun beide wedstrijden en beschikken over een degelijke ploeg met veel wilskracht. Zo werd bij de seizoensopening Voorschoten’97 met 2-1 teruggewezen. De Ockenburghers promoveerden via een titel naar de tweede klasse, terwijl de zwartwitten het seizoen daarvoor al de nacompetitie haalden. In het seizoen ’14-’15 werd de gastheer van zaterdag dertiende in 2C en degradeerde het naar de derde klasse. Winnen de blauwwitten dan is de aansluiting met de ploegen die gaan voor de eerste periodetitel daar en wordt de ongelukkige nederlaag tegen SVC’08 enigszins weggepoetst. Bij verlies wordt er in de Kikkerpolder misschien weer teruggedacht aan de matige start van vorig jaar. Dat is voor trainer Steef Roodakkers geen optie. Cruciaal is het duel niet, maar een Leidse driepunter zou het Leidse feest van de afgelopen dagen wel luister bij zetten.

Honselersdijk-Voorschoten’97

Wedstrijd een werd verloren en liet een wel heel bittere smaak na niet alleen door het onnodige verlies, maar vooral  door de personele problemen. Zaterdag jongstleden kwam er een tweede domper voor trainer André Lourens om de hoek kijken. Met een solide 2-0 voorsprong leek men af te stevenen op een zege op SVC’08. Een geblesseerde scheidsrechter en het ontbreken van een vervanger gooide echter roet in het eten: de wedstrijd werd gestaakt. Meer dan ooit zal Lourens naar een overwinning snakken.  Honselersdijk wacht nog op het eerste puntje en lijkt op het eerste gezicht een vangbare prooi voor Voorschoten’97. Schijn kan bedriegen, er zijn tenslotte pas twee wedstrijden gespeeld. Als het goede spel van zaterdag nog eens op de mat gelegd wordt kan het een zware middag worden voor Honselersdijk, dat lijkt in elk geval wel zeker. De thuisploeg eindigde vorig seizoen als negende, waar het geruime tijd had moeten vechten tegen degradatie.

RCL-Nieuwkoop

Hoewel de Leiderdorpers niet verder kwamen dan 1-1 tegen DoCoS is dat zeker geen schande te noemen. De Leidenaren zouden zomaar weer een alleszins acceptabel seizoen kunnen afwerken. De ploeg van Nico van der Salm lijkt moeilijk te kloppen. Toch heerste er wat onvrede bij RCL; men achtte zich beter dan de opponent en wil men inderdaad weer voor plek een of twee gaan dan moet er liefst wekelijks gewonnen worden, ook tegen de sterkere ploegen uit 2C.  Nieuwkoop is promovendus en speelde tot nu toe twee keer gelijk. De club is daarmee een grote onbekende voor RCL en pas vier jaar actief op zaterdag. Aan de andere zijde kent men de reputatie van de Leiderdorpers natuurlijk wel degelijk. Niet verliezen zou zo maar het uitgangspunt kunnen zijn. Zal RCL een tegenstander treffen die op de verdediging gaat leunen?

 

Valken’68- CVC Reeuwijk

Twee weken achter elkaar was Arie van Duin zwaar teleurgesteld over het spel van zijn ploeg. Werden in de eerste wedstrijd nog drie punten binnen gesleept, afgelopen weekend moest Valken’68 de punten aan UVS laten. De hoogste tijd dus om de lijn omhoog te pakken. Zo spelend als in de eerste 180 minuten van het seizoen zal de ploeg uit Valkenburg te veel punten laten liggen. Tegenstander CVC Reeuwijk werd zaterdag nog door Lugdunum kansloos afgedroogd en lijkt de ideale ploeg om revanche te nemen en te bewijzen dat Valken’68 terecht kampioensaspiraties koestert. Excuses zijn er niet: zaterdag moet gewonnen worden. Het liefst met sprekende cijfers zodat het zelfvertrouwen een boost kan krijgen. Bij de Valkenburgers zal Chris de Lange ontbreken vanwege en schorsing. De van Voorschoten’97 overgekomen verdediger kreeg tegen UVS twee gele kaarten.

Lugdunum-DoCoS wordt spoedig elders enigszins uitgebreider belicht.