De twee blikvangers zijn dit weekend de wedstrijden tussen Lugdunum en Valken’68 enerzijds en anderzijds DoCoS versus UVS. Beide duels worden separaat belicht op deze website. Bij RCL, Voorschoten’97 en TAVV leven er echter geheel andere belangen en uiteraard ook van de ontmoetingen van die clubs een wekelijkse voorbeschouwing.

CVC Reeuwijk-TAVV

Een wedstrijd in de kelder van de tweede klasse, hoewel die kreet veel meer op gaat voor de thuisploeg dan voor de Ter Aarders. CVC, vorig seizoen nog uitkomend in de derde klasse, voetbalde tot op heden pas vier punten bij elkaar en dat in acht wedstrijden. De ploeg van Niels Slottje heeft de teller na de winst op UVS, 0-3, op negen punten gezet. Het verschil tussen de nummers dertien en elf is dus al vijf punten. Het doelsaldo van de Reeuwijkers zegt eigenlijk ook wel genoeg; zeven goals voor en al zevenentwintig tegen. TAVV lijkt los te zijn gekomen gezien de zeges op Honselersdijk en dus in Leiden afgelopen zaterdag. Geflatteerd was de zege misschien ietwat, maar verdiend op zeker. De zet om Kevin van Wijk op het middenveld te laten opereren in plaats van rechts achterin pakte ook nu weer goed uit, hoewel vooral Randy Verwoerd en Lyndon de Bruijn de aandacht naar zich toe trokken. De spits scoorde en kreeg een assist op zijn naam, terwijl middenvelder Verwoerd weer de regie in handen had op het middenveld. TAVV staat vooralsnog dus nog wel op een gevaarlijke positie, maar de achterstand op bijvoorbeeld de nummer vier bedraagt ook nog maar vier punten. CVC won thuis eenmaal en dat was tijdens de inhaalrace tegen DSO. Het werd van 0-3 uiteindelijk 4-3. Zover zal TAVV het niet willen laten komen, hoewel een inhaalrace ook de blauw-witten niet vreemd in de oren klinkt. Eerder werd Honselersdijk at the end slechts met 5-4 gewonnen, na een tussenstand van 5-0.

Nieuwkoop-Voorschoten’97

Voorschoten’97 is na een povere start zich aan het terug vechten op de ranglijst. Momenteel wordt de zevende positie ingenomen met tien punten uit acht wedstrijden. Dat hadden er sowieso twee meer moeten zijn. J.l. zaterdag kreeg de formatie van André Lourens van de eerste minuut tot de laatste minuut twee handen vol kansen, maar slechts eenmaal moest de goalie van CVC de gang naar het net maken. De bezoekers kwamen slechts sporadisch voor het hok van Voorschoten’97, maar eenmaal was het wel meteen raak en dus bleven de groen-gelen steken op 1-1. Verkwanselde punten dus en Lourens en de zijnen willen komende zaterdag niet weer onnodig gaan morsen. Op papier wacht wederom een voorname degradatiekandidaat. Nieuwkomer Nieuwkoop vergaarde pas twee puntjes en ging thuis al driemaal zwaar onderuit. Regioclubs Lugdunum, Valken’68 en UVS wonnen met respectievelijk 0-3, 0-5 en 1-5 van de nummer laatst. HVC’10 liet wel punten liggen in Nieuwkoop (2-2). Voorschoten’97 won tot nu toe twee van de vier uitwedstrijden. De punten tellen even zwaar, maar dat die winstpartijen werden opgehaald in Leiden (UVS) en Ter Aar (TAVV) voelde wel extra aangenaam. De thuisploeg scoorde pas vijf keer in acht wedstrijden, maar Voorschoten’97 zal de opponent toch niet onderschatten. Nieuwe averij immers zou betekenen dat de subtop ver weg blijft en in die regionen wil Voorschoten’97 nog voor de winterstop wel uitkomen.

RCL-Die Haghe

Die Haghe was één van de onbekendste ploegen voor onze regioclubs in deze klasse. Ondertussen is er na acht wedstrijden meer duidelijk. De bezoekers aan de Bloemerd van komende zaterdag staan er namelijk keurig voor op een tweede plaats, achter het blijvend verrassende Lugdunum. Die Haghe kan in Leiderdorp mogelijk profiteren van de tweestrijd enkele kilometers verderop tussen Lugdunum en Valken’68. Vanzelfsprekend wil RCL niet meewerken aan de snode plannen van de Ockenburghers. De ploeg van Henk Buyn en Ron Sinteur heeft sowieso nog wel wat recht te zetten na de voorbije speelronde. Het begin leek nog ergens op, maar na een gemiste strafschop en een 1-0 achterstand bakte de Racing Club er nog maar weinig van. SVC’08 liep uit naar 3-0 en was nog mild voor het zwalkende RCL. ,,We speelden als kippen zonder kop”, sprak middenvelder Reinaldo Nagtegeller klare taal op deze website. Buyn was ook van geen kant te spreken over het resultaat en de verrichtingen van zijn ploeg en eist veel meer een speelwijze waarin het mes tussen de tanden bivakkeert en dan in de goede zin des woords. ,,Wij kregen tegen SVC’08 kaarten voor praten en zij voor overtredingen. Nee, we hoeven niet te schoppen maar het was wel allemaal te lief. En als je daarnaast de taak niet uitvoert dan verlies je dus gewoon, tegen wie je ook speelt.” RCL heeft inmiddels zes punten achterstand op Die Haghe en dus is een winstpartij noodzakelijk om weer enigszins omhoog te kunnen kijken. Op eigen grond is rood en wit nog wel foutloos met vier overwinningen. Vooral de zege op Valken’68 maakte indruk, hoewel het thuispubliek in die pot niet enorm werd verwend. Voor RCL maakt het op dit moment even niet uit hoe er gewonnen wordt. Bij een nederlaag zal RCL nog verder wegzakken en verworden tot een grijze muis. En dat had niemand verwacht van de Leiderdorpers.