ARC-DoCoS

Het was, zeker in de eerste helft, geen sprankelende wedstrijd tussen de twee ploegen in Leiden. DoCoS speelde uiterst behoudend en hoopte via uitvallen tot scoren te komen. Het zal niemand verbazen als Nico van der Salm zijn ploeg hetzelfde concept zal opleggen voor de return, ook al omdat de withemden nogal wat spelers missen. Aanvoerder Danny Maaskant kondigde het in feite al aan in een interview na de wedstrijd. Toch zullen de Leidenaren minstens twee keer moeten scoren om de volgende ronde te halen. Geen gemakkelijke taak vanzelfsprekend; ARC speelde niet voor niets een heel seizoen een klasse hoger. Wellicht kan DoCoS profiteren van een gevoel van onderschatting bij de Alphenaren. Gezien de uitbundige reacties uit de kleedkamer na de 1-2 zege leek het alsof men al in de volgende ronde zat. DoCoS wacht een heel moeilijke, maar geen onmogelijke opgave. De winnaar speelt tegen RCL. Zo’n clash zou voor de roodwitten een prachtige finale zijn van het seizoen.

RCL-Hellevoetsluis

De Leiderdorpers verschaften zich zaterdag een prachtige uitgangspositie door in en tegen Hellevoetsluis met een 1-3 zege aan de haal te gaan.  Het kwaliteitsverschil tussen beide clubs was niet zo groot als de uitslag doet vermoeden; in de eerste helft zette de thuisploeg RCL behoorlijk onder druk, maar het was juist die ploeg die scoorde. Terecht dat trainer Stefan Luykx al direct na de wedstrijd waarschuwde voor gemakzucht. Nonchalance en een gevoel dat het op halve kracht ook kan is een valkuil waar RCL voor moet waken. Het is echter een ploeg die vrijwel altijd scoort, het lukte slechts in drie van de 26 competitiewedstrijden niet, dus een doelpunt van Leiderdorpse zijde lijkt waarschijnlijk, zeker gezien het hoge aantal doelpunten dat Hellevoetsluis in de competitie tegen kreeg. Maar liefst 48 keer scoorde de tegenstander, waar RCL bijvoorbeeld slechts 28 tegengoals kreeg. Puur cijfermatig gezien lijkt de volgende ronde binnen handbereik.

Nieuwenhoorn-Valken’68

Tot een half uur voor tijd van de heenwedstrijd waande Nieuwenhoorn zich in de volgende ronde. Met een 0-3 voorsprong kon er weinig meer misgaan. Het verkeek zich op de veerkracht en het collectief van de ploeg uit Valkenburg. Uiteindelijk mocht Nieuwenhoorn nog in de hand knijpen dat het geen gelijkspel werd. Motivatie te over voor de mannen van Arie van Duijn om verder te gaan waar ze zaterdag zijn blijven steken. Oppassen voor een snelle tegengoal blijft echter het devies; Nieuwenhoorn maakte zijn reputatie waar van een sluwe ploeg die rap een doelpuntje mee kan pikken. Valken’68 is echter als geen andere ploeg gebrand op promotie. Er werden de nodige versterkingen gehaald en volgend jaar wordt de ploeg er niet zwakker op; eerste klasse waardig zou men zeggen. ‘Laat het maar zien dinsdagavond en in de volgende ronde’,  zou een kreet kunnen zijn van de vaste volgers van Valken’68.