Tweede klasse C (zaterdag)- Het was zo mooi geweest, de eerste winst in een thuiswedstrijd na de “terugkomst” in regio West II. Maar een vrije trap na een begane overtreding, die ook nog eens opnieuw genomen moest worden, zorgde voor een schlemielige 1-1 eindstand tegen Die Haghe.

Het was Mitch Keijzer die halverwege de eerste helft de mannen uit Ter Aar op voorsprong zette. De bal werd op rechts over de Haagse verdediging gelift waarop aanvaller Keijzer attent reageerde. Verder gebeurde er die helft weinig. Het was dan ook geen beklevende wedstrijd voor de toeschouwers. Veel lange ballen, verdedigingen die alles dicht hielden en de wind die nogal eens een rol speelde. Verder werden er wat spelers bij de thuisploeg gemist, zoals onder meer Stefan Rijsdam die net vader geworden was. Ook waren er vakantiegangers zodat er door trainer Niels Slottje nogal wat geëxperimenteerd moest worden. Spits Lyndon de Bruijn, die verleden week zo schitterend doel trof, kreeg in die eerste helft ook nog een nauwelijks te missen kans. De Bruijn: ,,Ik scoor helaas alleen nog maar om de week, dus het was mijn beurt deze keer niet. Dat komt volgende week wel weer dan.”

De tweede helft speelde de thuisploeg tegen de wind in. Zoals eerder vermeld was dat best wel lastig. De Bruijn nogmaals: ,, We speelden met de rug tegen de muur, maar wel zonder veel weg te geven. We hadden in de rust afgesproken om veel strijd te leveren. Dat is ook wel nodig tegen een fysiek best wel harde ploeg waarin ook een aantal aardige voetballers zitten. Alleen misten zij de nodige kansen. Overigens is het een verademing om weer in West II te spelen. Veel betere ploegen dan in I. De zeven onderste ploegen in dat district zouden bij West II in de derde klasse nauwelijks mee kunnen komen. Wel misten wij halverwege die tweede helft nog een grote kans om op 2-0 te komen. Invaller Stan Smoorenburg (uit de A-jeugd, red.) deed goed werk en speelde Nick Straver aan. Helaas wist deze het net niet te vinden. En dan breekt bij die nog steeds voor ons gunstige 1-0 stand de blessuretijd aan met die rare  te snel genomen vrije trap, die opnieuw genomen moest worden, waarna er verkeerd door ons gereageerd werd en we de winst weg gaven.”

TAVV bleef zo verstoken van de eerste zege, maar heeft ook pas eenmaal verloren. ,,Het is net hoe je er naar kijkt. Natuurlijk willen we graag winnen en dat moment komt steeds dichterbij. We zijn kennelijk ook moeilijk te verslaan. Maar het mag duidelijk zijn dat we er nu dichtbij waren en dat het zuur is dat het dan nog gelijk wordt. Voor het overige heb ik dingen gehoord en gezien in het veld die mij niet aanstaan. Het k-woord hoort gewoonweg niet op een voetbalveld. Zoiets verziekt mijn middag”, sprak trainer Niels Slottje heldere taal over uitingen die werden gedaan bij de opponent.

Basisopstelling TAVV: Pieterse, Van Wijk, Slottje, Konings, Otto, Verwoerd, Straver, El Mariami, De Bruijn, Looyestijn, Keijzer.