Tweede klasse C (zaterdag)-Op Sportpark De Dulen stond afgelopen zaterdag een ware burenclash op het programma. Voor het eerst in competitieverband was er een onderling treffen tussen Nieuwkoop en TAVV. De thuisploeg bezet de laatste positie op de ranglijst en wist tot dusverre twee schamele punten te verzamelen in de huidige competitie. De ploeg uit Ter Aar daarentegen wist de laatste vier duels in winst om te zetten en had de top vier in zicht gekregen. De bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong, op inzet en wilskracht kwamen de Nieuwkopers echter langszij. Het duel eindigde onbeslist (1-1).

Al in de openingsminuut had TAVV op voorsprong kunnen komen. Nick Straver werd goed weggestuurd aan de zijkant en gaf goed voor in de zestien. De mee opgekomen Lyndon de Bruijn kwam echter een teenlengte te kort om doelman Thomas Boekestein te verschalken. De openingsfase was overduidelijk voor het team van trainer Niels Slottje. Er werd makkelijk gevoetbald en geduldig werd er opgebouwd. Al na een aantal minuten spelen kregen de bezoekers een vrije trap toegekend een meter of vijf buiten het vijandelijke strafschopgebied. De vrije trap werd genomen en in het strafschopgebied werd TAVV verdediger Yannick Otto opzichtig onderuit getrokken. De arbiter van dienst kon dan ook niet anders dan de bal op de stip te leggen. De Bruijn schoot zijn ploeg onberispelijk op voorsprong.

Ogenschijnlijk leek het een makkelijke middag te worden voor de Ter Aarders. Toch was dit niet het geval. De gastheren stroopten de mouwen op en bleven hun tegenstander goed opjagen. De opbouw van TAVV werd dusdanig verstoord en de blauw-witten hadden hier veel moeite mee. Nieuwkoop kwam beter in het spel en creëerde langzaam maar zeker enige mogelijkheden. Doelman Edwin Pieterse moest tot driemaal toe handelend optreden uit pogingen van Roland Kooijman. Halverwege het eerste bedrijf veerde het thuispubliek op. Boy Vork kreeg een niet te missen mogelijkheid voor open doel om de gelijkmaker aan te tekenen. Op miraculeuze wijze schoot hij naast, daar waar iedereen het doelpunt al telde.

Kort na deze misser kreeg Nieuwkoop een vrije trap. Vanaf pakweg vijfentwintig meter pegelde Jeffrey Pieterse de bal in het net en bracht de thuisploeg zo op gelijke hoogte. Nieuwkoop bleef fysiek sterk spelen en hield goed druk op hun opponent. TAVV werd alsmaar slordiger in de passing en mocht van geluk spreken dat hun sluitpost attent was bij een aantal slechte terugspeelballen. Kort voor rust kreeg de ploeg uit Ter Aar nog wel een mogelijkheid via Stefan Rijsdam. De goed keepende Nieuwkoop doelman Boekestein versperde hem de weg en bracht redding.

Na de rustpauze gingen beide ploegen stroef van start. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Een inzet van Jasper Langeree werd met moeite geblokkeerd en in de rebound was Thijs van der Zon net niet trefzeker. Pas halverwege de tweede helft probeerde TAVV het tempo op te schroeven. De oranje-witten bleven compact verdedigen en wisten de veelvuldige aanvallen van hun buurman af te slaan. Ook uit de talloze corners wist de equipe van Slottje niet op voorsprong te komen. Keer op keer plukte de Nieuwkoopse doelman de bal voor alles en iedereen weg.

De bezoekende coach besloot hierop de boel om te gooien, door achterin één op één te gaan spelen. De druk werd groter op de gastheren, maar echt moeilijk hadden ze het niet. Sterker nog, de ploeg uit Nieuwkoop mocht zelfs nog even ruiken aan de overwining. Na een misverstand in de verdediging van TAVV pikte Vork de bal op en haalde snoeihard uit. Pieterse behoedde zijn ploeg voor een achterstand door prima te redden. Het slotoffensief van de ploeg uit Ter Aar leverde niets meer op, mede doordat goalie Boekestein een reeks fabelachtige reddingen had in de laatste fase van de wedstrijd. De punten op Sportpark De Dulen werden uiteindelijk gedeeld, iets waar het thuispubliek mee kon leven gezien de vertoonde inzet van hun team.

TAVV aanvaller Stefan Rijsdam over het puntverlies: ,,We hebben vandaag twee punten verloren. We gingen hierheen met de intentie om onze vijfde wedstrijd op rij te winnen. Dat is niet gebeurd en daar balen we allemaal flink van. Zeker de eerste helft legden zij veel meer strijd op de mat waar wij geen antwoord op hadden. In de tweede helft probeerden we ons eigen spel te gaan spelen, dat lukte ook beter. We kregen echt wel mogelijkheden op om voorsprong te komen. Daar gingen we niet goed mee om en daarbij stond hun doelman een wereldpot te keepen. Het voelt als een verloren wedstrijd, hier kwamen we niet voor. Maar eerlijk is eerlijk, dat is ook de verdienste van Nieuwkoop wat vandaag als collectief keihard heeft gewerkt. Volgende week tegen HVC’10 moet het beter, zeker als we de aansluiting willen houden met de bovenste ploegen.”

Nieuwkoop-TAVV 1-1 (0-1) 8. 0-1 De Bruijn, 24.Pieterse 1-1. Scheidsrechter: Hilgersom. Toeschouwers: 450.

Opstelling TAVV: Edwin Pieterse, Lyndon de Bruin, Chiel Konings (Mitch Keijzer),Yannick Otto, Lars van der Pijl, Randy Verwoerd, Stefan Rijsdam, Mike Slottje (Dennis van Vliet), Nick Straver, Kevin van Wijk, Bjorn Valentijn.