Tweede klasse C (zaterdag)- ,,Het was echt ongelofelijk want na een gelijk opgaande eerste helft gaven we het kort na rust zo weg. En die 0-3 score werd dan ook nog de eindstand. Balen, vooral omdat we hierdoor het onnodige gelijke spel van vorige week tegen het laag geplaatste Nieuwkoop niet konden wegpoetsen. Maar we gaan nu eerst eens genieten van de komende feestdagen. Op zaterdag 6 januari gaan we pas het gras weer op om ons voor te bereiden op de tweede seizoenshelft”, aldus de TAVV-verdediger Yannick Otto.

Met een zesde plek met 16 uit 11, waarvan 13 punten uit de laatste 5 wedstrijden werden behaald, zou het TAVV van de afscheid nemende trainer Niels Slottje er alles aan gelegen liggen om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. HVC’10 was met een tiende plek met 13 uit 11 praktisch gelijkwaardig aan de blauwwitten uit Ter Aar. Otto: ,,Dat was zeker de hele eerste helft het geval. We speelden ook krek hetzelfde als deze tegenstander, wat inzakken, de tegenstander laten komen om dan counterend eruit te komen. Daarbij kregen wij maar één kansje voor de rust en zij nauwelijks, terecht dat je dan ook met 0-0 de rust ingaat.”

In de rust hamerde trainer Slottje erop om op dezelfde wijze door te gaan in de tweede helft. Maar het verschil tussen voetbaltheorie en -praktijk werd deze zaterdagmiddag meer dan duidelijk gedemonstreerd op sportpark Aardam West. Otto: ,,Kort na rust konden zij uit een lullige situatie de 0-1 maken. Waar wij dan moeten doorpakken en een tandje bij moeten zetten, zie je het juist anders lopen. Zij omzeilden kort daarna onze buitenspelval en de bal lag weer bij ons in het doel ondanks alle pogingen van de verder goed keepende invaller-doelman Ralph Lek uit het tweede. Tja, en dan kan je er op wachten. Dus kort erna schoven ze na een fraaie combinatie ook de 0-3 binnen. En dat zijn we niet meer te boven gekomen.”

De uitploeg uit Hoek van Holland met een zeer hoog ‘Van den Bos-gehalte’ speelde dan ook redelijk gemakkelijk de wedstijd uit. De lange bal naar voren die de blauwwitten gingen hanteren richting hun voorwaartsen zette ook geen zoden aan de Ter Aarse dijk. Kansen konden er niet meer worden genoteerd, voor beide ploegen niet. ,,In twintig minuutjes hebben we dus van ze verloren. Dat moeten we na de winterstop zeker anders gaan aanpakken en daar gaan we vanaf 6 januari met trainingen en oefenwedstrijden dan ook keihard aan werken. Maar eerst de focus op de komende feestdagen”, aldus de TAVV-verdediger.

Met dit resultaat en TAVV op een negende plek met 16 uit 12 (20-22) kan het kerstkind straks geboren worden. Zaterdag 27 januari is RCL uit de eerstvolgende tegenstander, en zij zullen er ook alles aan willen doen om het verlies bij UVS met 3-0 weg te poetsen met een lekkere eerste zege na de winterstop. En er is heel veel mogelijk in deze tweede klasse C waar iedere club van de ander kan winnen, maar… ook verliezen.

TAVV – HVC’10 0-3 (0-0). 55. Bouwhuis 0-1, 60. Robin van den Bos 0-2, 64. Smits 0-3.

Basisopstelling TAVV: Lek, Van Wijk, Otto, Slottje, Valentijn, Verwoerd, Straver, Van der Pijl, Konings, De Bruijn en Rijsdam.

Basisopstelling HVC’10: Poortman, K. van den Bos, J. van den Bos, Escalona, R. van den Bos, Boon, Semil, M. van den Bos, Warbout, Smits en Bouwhuis.