Tweede klasse C (zaterdag)- Bas Nieuwenburg is er de persoon niet naar om te overdrijven en dus is het aannemelijk wat hij te melden had na de wedstrijd tussen UVS en CVC Reeuwijk (3-3). ,,Ik denk dat we twintig doelpuntrijke kansen hebben gehad. Zij een paar en de goals die ze maakten waren eigenlijk niet eens kansen. Dus dan laat zich raden hoe teleurgesteld wij zijn met dit gelijke spel. We gooien twee punten weg en daardoor blijven we maar ergens tussenin hangen op de ranglijst. Een gemiste kans op de top vijf. Echt onbegrijpelijk en ongelooflijk tegelijkertijd.”

Binnen tien minuten kreeg UVS al drie opgelegde kansen en dat beeld veranderde niet tijdens de wedstrijd. Aanval op aanval van de thuisploeg, maar slechts driemaal moest de doelman van CVC capituleren en dat was eigenlijk een soort van wonder. ,,Vlak voor tijd kreeg Berend Verdoes nog de kans van een meter afstand op de 4-3. Hij schoot goed in, maar de doelman redde de inzet met zijn hoofd. Ik verzin het niet. En dan de paal, de lat en de andere reddingen op de doellijn. Dit valt haast niet te bevatten. Dit zijn dan ook erg dure punten.”

De uit de derde klasse gepromoveerde Reeuwijkers wonnen tot nu toe pas eenmaal en speelden een keer gelijk. Voor het overige gingen alle duels verloren. ,,Nieuwenburg: ,,Met alle respect, maar ik vond ze ook echt heel zwak spelen. Onze back Lars Verlaan heeft de hele middag geen tegenstander gehad en kon achter elkaar doorkomen. Hoeveel voorzetten hij heeft kunnen geven, echt te bizar voor woorden. Maar ja, je moet ze wel afmaken. En dan die goals van hen? Die kwamen echt uit de lucht vallen. De 3-3 was helemaal een raadsel. Ik meen dat het hun back was die op kwam en belandde bij de cornervlag. Hij kon geen kant meer op en slingerde die bal voor het doel, maar de bal vloog pardoes in ons doel.”

Voor de pauze scoorde Gökhan Yazici twee keer na goed lopende aanvallen. Weliswaar scoorde CVC tegen, maar UVS ging dus rusten met een 2-1 voorsprong. Niet ver na rust werd het 2-2 alvorens Verdoes de blauwwitten voor de derde keer op voorsprong bracht. De derde Leidse treffer bleek dus niet genoeg voor de winst.

Nieuwenburg: ,,Bijna alle ploegen hebben tot nu toe van CVC gewonnen dus dit is bepaald niet gunstig voor ons. Dat betekent dat we elders weer extra punten moeten ophalen. Eigenlijk verloopt het seizoen voor ons heel merkwaardig. We winnen van ploegen als Die Haghe en Valken’68, krijgen billenkoek van Voorschoten’97 en winnen nu niet van de nummer voorlaatst. We zijn dus erg wisselvallig en onberekenbaar en dat moeten we snel zien te verbeteren. Ik denk wel dat dit de grootste teleurstelling is tot nu toe. Dit kan en mag niet gebeuren.”

De weer geheel fitte speler heeft in de laatste weken een basisplaats heroverd en erkent nog iets over deze wedstrijd. ,,We wilden eigenlijk niet alleen winnen, maar ook aan ons doelsaldo werken. Dat had ook makkelijk gekund. Wie de wedstrijd  zag, had niet verrast geweest met een score van 9-3 of zo. Na de 1-0 dacht ik ook dat we er overheen zouden klappen, maar het is dus helaas niet gelukt en dat moeten we bij onszelf zoeken. Het zegt veel, zo niet alles dat zij juichend het veld afliepen alsof ze gewonnen hadden. Dat zal dus wel zo gevoeld hebben. We hebben nu nog twee zware potjes voor de boeg. Eerst naar HVC’10 toe en dan komt RCL op bezoek. Na de winterstop starten we met Lugdunum uit dus we kunnen aan de bak.”

Basisopstelling UVS: Jesse Haak, Bas Nieuwenburg, Kenneth Maaskant, Jeroen Boogmans, Lars Verlaan, Bart van der Weijden, Youssef Ait El Houssi, Ruben Leugering, Berend Verdoes, Gökhan Yazici, Nick Scheurwater.