Tweede klasse C (zaterdag)- Na de eerste thuiszege van UVS op Valken’68 van vorige week volgde er nu een winstpartij van de blauwwitten op Die Haghe. De Leidenaren wonnen met 0-1 en blijven zo aansluiting houden bij de vooralsnog toppers in 2C. Remco Mentink sprak na afloop met Berend Verdoes, hier te beluisteren:

Trainer Steef Roodakkers werd uiteraard ook naar zijn visie gevraagd van de eerste uitzege van het seizoen. ,,Met deze overwinning kunnen we omhoog blijven kijken en dat voelt goed. Ik denk dat de overwinning ons ook toe kwam. We hadden het betere van het spel en kregen meer en betere kansen. Dat neemt niet weg dat ik na de goal van Nick Scheurwater wel nog een minuut of tien in de rats heb gezeten. Zij hadden wat ‘bomen’ in het elftal en wij kwamen erg onder druk te staan in de slotfase. De corners volgden elkaar in rap temp op. Gelukkig zijn we niet bezweken.”

Over het spel van zijn ploeg is Roodakkers nog niet geheel tevreden. ,,Er valt nog genoeg te verbeteren, maar daar wordt druk aan gewerkt. We hadden nu ook wat moeite om het spel te maken. Voetballen vanuit de reactie is uiteraard anders. Maar dat geeft niet, we gaan er lekker mee aan de slag op de trainingen. Met nu Honselersdijk thuis en Nieuwkoop uit krijgen we twee tegenstanders waarin ook succes kan worden geboekt. Niet dat wij een ploeg onderschatten, maar we moeten ook uit kunnen gaan van onze eigen kracht. Winnen we die twee wedstrijden ook dan staan we er goed voor in de strijd om de eerste periodetitel.”

Bij UVS ontbrak de geblesseerde Lars Verlaan, maar daar tegenover stond de terugkeer van Youssef Ait el Houssi en Kenneth Maaskant.

Basisopstelling UVS: Van der Burg, Nieuwenburg, Maaskant, Van Vliet, Leugering, Ait el Houssi, Verdoes, Van der Weijden, Van Rest, Scheurwater, De Vries.