Tweede klasse C (zaterdag)- ,,Met elf man hadden we een beter resultaat geboekt dan de 0-0 nu”, sprak Bart van der Weijden na afloop van het doelpuntloze gelijkspel bij SC Monster. De Leidse ploeg was gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd de betere geweest, maar moest vijf minuten voor de pauze wel door met tien man vanwege een rode kaart voor Joeri Onderwater. Toch kregen de blauwwitten alsnog de beste kansen, maar gescoord werd er niet. Vooralsnog blijft UVS op een veilige plaats staan, maar de zorgen zijn nog allerminst voorbij.

Van der Weijden verrekte enkele weken terug zijn enkelbanden, maar kon vorige week meespelen in de tweestrijd tegen Soccer Boys. Met zijn invalbeurt gaf de middenvelder UVS de juiste impuls en zo kon er worden gewonnen van de Bleiswijkers. Tegen een andere concurrent in de strijd om de onderste plaatsen maakte Van der Weijden de negentig minuten wel vol en trainer Jeroen Hoefnagel was daar uiteraard blij mee, want de spoeling is dun bij de Kikkerpolderploeg.

UVs kreeg in de eerste helft de beste kansen. Axel Pison en Berend Verdoes, na een heerlijke aanval, hadden de pech dat de lat Leids succes in de weg stond. De thuisploeg stelde daar weinig tegenover en het was wachten op de 0-1 voor de bezoekers. Kort voor rust kreeg Hoefnagel een nieuwe tegenvaller te verwerken met het wegvallen van routinier Onderwater, die na dit weekend sowieso niet meer inzetbaar zou zijn geweest.

Van der Weijden over de rode kaart. ,,De uitleg was dat Joeri een sliding met twee benen vooruit had ingezet, maar dat was naar mijn idee nogal overdreven. Ik weet zeker dat genoeg scheidsrechters een kaart op zak zouden hebben gehouden. De rode kaart was erg zwaar gestraft, maar toch hebben we ons niet van de wijs laten brengen in het restant van de wedstrijd. Ook na de pauze kregen we de betere kansen en SC Monster leverde vooral noeste arbeid. We moesten zelf ook blijven knokken, want een nederlaag in dit stadium kunnen we er slecht bij hebben. De 0-0 is op zich wel knap wanneer je vijftig minuten met een man minder speelt, maar toch houd ik een dubbel gevoel over aan deze uitslag. Er lagen genoeg winkansen en gezien de andere uitslagen is dit niet echt een goed weekend voor ons. Soccer Boys won en komt weer dichterbij en VDL en Lyra zijn verder weggelopen. Maar goed; wanneer we onterecht verloren zouden hebben, was het probleem groter geweest.”

Zonder kleerscheuren kwam UVS evenwel niet uit het Westland. Collega-middenvelder Verdoes ontving een gele prent en mist volgende week RCL thuis. Hoewel William van Vliet op de terugweg is na het verwijderen van galsteen komt de Leiderdorpse opponent waarschijnlijk te vroeg. Van der Weijden: ,,Onderwater is er ook niet meer bij en Justin Bekkering is nog herstellende van hamstringklachten. Het wordt dus weer puzzelen en het mag duidelijk zijn waar RCL voor speelt. We zullen er in elk geval alles aan doen, want aan degradatie wil ik absoluut niet denken. Gezien ons programma moeten we de dans kunnen ontspringen. Laten we vooral naar onszelf kijken en snoeihard blijven werken. Maar ik ben eerlijk: het worden nog pittige weken voor ons.”

Hoefnagel deed ook nog een duit in het zakje. ,,Dit is een resultaat met perspectief. We hadden na de rode kaart ook in elkaar kunnen donderen, maar dat is niet aan de orde geweest. Met wat meer geluk hadden we de drie punten mee naar Leiden genomen. We zullen wel moeten blijven puzzelen, maar daar ben ik inmiddels gewend aan geraakt. Het tweede elftal had kampioen kunnen worden dit weekend, maar zij speelden gelijk. Ze hebben nu nog een punt nodig en die willen ze volgende week halen. Dus of we uit 2 kunnen putten valt te bezien.”

Basisopstelling UVS: Van der Burg, Verlaan, Menken, Onderwater, Van der Voort, Van der Weijden, Pison, Verdoes, Van der Plaat, E. van Rest, El Houari.