Tweede klasse C (zaterdag)- UVS was voornemens om te profiteren van de kraker tussen Lugdunum en RCL. Zelf de punten ophalen bij DSO en bij de buren zouden er in elk geval minimaal door een andere regioclub punten worden verspeeld. Dat laatste klopte. RCL ging met de staart tussen de benen naar huis en zo hadden de blauwwitten dus kunnen klimmen op de ladder. Dat gebeurde niet. UVS stelde teleur en kwam alweer zonder resultaat thuis na een bezoek aan Zoetermeer. DSO is bepaald niet de favoriete tegenstander van de Leidenaren.

Jeroen Boogmans baalde van de 2-1 nederlaag, maar was van mening dat er niets op dat resultaat af te dingen viel. ,,Het was van onze kant ronduit een slechte pot. Zoals bekend speel je daar op een open vlakte en ook nu was het weer winderig. Niet voor het eerst hadden we daar de nodige moeite mee. Onze trainer had ons ingepeperd om vooral goed te starten en het eerste kwartier door te komen. Helaas lukte dat niet. Het was ronduit slap van onze kant.”

Nog binnen de tien minuten kwam UVS op achterstand. ,,Zij kwamen via de zijkant door en het stond niet goed bij ons achterin. Helaas werd hun inzet onderweg nog aangeraakt en daardoor was Danny de Groot kansloos. Daarna hebben we getracht het op te pakken, maar voetballend gezien bleef het ondermaats aan onze kant. Het werd voor de rust nog 2-0 ook. Wij stonden ver naar voren en in de omschakeling peerden ze een bal naar voren naar hun snelle aanval. Danny wilde de bal wegkoppen, maar er stond een speler van DSO in de weg en daar kwam uiteindelijk de goal uit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet kan beweren dat wij daar kansen tegenover hebben kunnen stellen. Nee, snappen doe ik het niet. Tegen Nieuwkoop liep het heerlijk en nu lukte er heel weinig. Natuurlijk kregen we toen veel meer ruimte en is dit en andere tegenstander, maar wij hoeven echt niet van DSO te verliezen. Ze moesten het vooral van de frontlinie hebben. Ik begreep dat ze ook wat spelers misten. Dat was trouwens ook voor ons van kracht, maar daar heeft deze nederlaag niets mee te maken.”

Uiteraard had UVS nog vijfenveertig minuten om de schade te herstellen, maar het zat er volgens Boogmans niet echt in. ,,Het ging wel iets beter, maar we hebben al met al te weinig laten zien en te weinig weten te creëren. Na onze 2-1 van Berend Verdoes hebben we het echt wel geprobeerd, maar een gelijkspel had teveel van het goede geweest. Een pijnlijke nederlaag wel omdat DSO echt niet groots speelde. Ik vond het eerder anti-voetbal, maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Het is onverklaarbaar waarom we tegen Die Haghe, Valken’68 en Nieuwkoop wel goed voor de dag kwamen en tegen met name Honselersdijk en nu tegen DSO het geen moment voor elkaar kregen. Dit vraagt om revanche om deze nare middag weg te spoelen. In dat opzicht is Voorschoten’97 thuis volgende week een uitdagende tegenstander. Daar moeten we een veel hoger niveau aantikken. Het zal echt geen gemakzucht zijn geweest na de ruime zege van vorige week, maar een dergelijk verval mag niet.”

Verder kwam er nog meer slecht nieuws uit de blauwwitte gelederen. Naast Thom de Vries zal Roodakkers ook doelman Niels van der Burg lange tijd moeten missen. Naar alle waarschijnlijkheid heeft hij zijn kruisbanden afgescheurd op een doordeweekse trainingsavond. Binnenkort is daar meer over bekend. Bart van der Weijden startte op de bank omdat hij te weinig trainingen in de benen had. De middenvelder viel wel in.

Basisopstelling UVS: De Groot, Boogmans, Maaskant, Van Vliet, Van Kempen, Leugering, Ait el Houssi, Verdoes, Scheurwater, Yazici, Walcott.