Tweede klasse C (zaterdag)- UVS kan regiogenoten Valken’68, RCL en DoCoS komende zaterdag een uitstekende dienst bewijzen door lijstaanvoerder Te Werve over de knie te leggen. Veel belangrijker voor de blauw-witten dan het leveren van vriendendiensten is het echter dat de eigen schaapjes op het droge gaan aankomen. Na het voorbije weekend, waarin kansloos met 0-2 van DSO werd verloren, staat de ploeg van Jeroen Hoefnagel elfde en dat verplicht na zesentwintig wedstrijden tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud. Met nog negen wedstrijden voor de wielen is een dergelijk scenario nog ruimschoots te voorkomen, maar helemaal gerust is men er niet op in de Kikkerpolder. Althans, dat is de mening van doelman Niels van den Burg. Al weken uitblinker tussen de palen bij UVS. In de Krakerrr van de Week komt zijn mening aan bod, waarbij blijft staan dat het genoemde trio op de tweede plaats zeer geïnteresseerd zal zijn naar de verrichtingen van de minst draaiende regioclub in 2C.

Grote vorm

Van den Burg verloor afgelopen zaterdag van een ploeg, DSO, die al een tijdje minder draait. Toch was UVS kansloos. ,,Als ik het me goed herinner hebben we eenmaal op het doel geschoten dus dat zegt wel genoeg, ja. Met mij persoonlijk ging het wel aardig en ik begreep van anderen dat het wel 0-6 of 0-7 had kunnen worden, maar dat ik die afstraffing kon voorkomen. Leuk om te horen, maar toch had ik liever gewonnen. het klopt op zich wel dat het al een tijd heel lekker gaat. Ik heb daar niet direct een verklaring voor, maar ik weet wel dat ik het hier uitstekend naar mijn zin heb. Dat maakt dat ik met plezier sta te keepen. Bij GHC heb ik het ook niet verkeerd gehad, maar UVS is toch wel mijn cluppie.”

Op archieffoto ontvangt Niels van den Burg een rode kaart na een vermeende overtreding tegen een aanvaller van ARC

Fabian Schouten

Net als Andrew Bontje (RCL) en Mitchel van Abswoude (DoCoS) krijgt de UVS-goalie keeperstraining van Fabian Schouten, een bekende doelman in deze regio. ,,Dat zal ongetwijfeld er ook mee te maken hebben dat ik ben gegroeid, want ‘Faab’ is een topper. Zeker voor ons niveau kan ik me geen betere keeperstrainer wensen. Het is heerlijk werken met hem en ik heb heel veel geleerd van hem.”

Collectief falen

UVS kende een zeer moeizame start, maar krabbelde op voor de winterstop en boekte al een paar goede resultaten na de winterstop. Zo werd HVC’10 in toom gehouden en moest Honselersdijk, de ploeg die UVS na het afgelopen weekend passeerde op de ranglijst door een uitermate opvallende 1-2 zege op Valken’68, er met 1-4 aan geloven. Tegen DSO was er niets terug te zien van de revival. ,,We hebben collectief gefaald. We zijn geen moment in de wedstrijd geweest en dat verraste mij wel. We hadden juist prima getraind en leken op weg naar een goed resultaat. Daar kam niets van en zo werd het voor ons een heel slecht weekend, want ook VDL en Lyra pakten punten. Het wordt er niet makkelijker op zo.”

UVS-goalie Van den Burg wordt geklopt door inzet Robbert van Delft (Valken’68). De heenwedstrijd eindigde in 1-5.

Toppers

Om op dat laatste aan te sluiten: de komende tegenstanders van UVS zijn Te Werve en Valken’68. Ploegen die strijden om de titel en eerder wonnen van UVS. Van den Burg: ,,Ik heb nog steeds het idee dat het wel goed komt, maar er zal wel het nodige moeten gebeuren. Beurten zoals tegen DSO mogen niet meer voor komen. Op zich maakt het volgens mij niet uit wie de tegenstanders zullen zijn de komende tijd. Ik bedoel te zeggen dat DoCoS afgelopen weekend verloor van de nummer laatst en wij deden in de uitwedstrijd tegen Te Werve niet voor ze onder. We verloren wel, maar dat was een nederlaag met perspectief. Overigens was ik in die pot geschorst. Tegen Valken’68 gingen we er wel dik af (1-5) en dus hebben we at recht te zetten in Valkenburg. Die min of meer derby’s spreken mij sowieso wel erg aan. Die laten zich moeilijk voorspellen. En teams die bovenaan staan, ervaren per week ook meer druk. Dus we zijn zeker niet kansloos tegen de komende toppers.”

Lelijk

UVS moet dus weer punten gaan pakken om in rustiger vaarwater terecht te komen. ,,En hoe we dat doen dat boeit niet. Lelijk winnen levert ook drie punten op. Mooi voetbal is nu even van ondergeschikt belang. We zullen moeten knokken, maar het gaat niet vanzelf. De spoeling is ook dun bij ons. De groep is niet heel breed en komende zaterdag missen we Axel Pison na zijn rode kaart van zaterdag en Bartje (van der Weijden, red.) pakte geel en is ook geschorst. Kris Menken is nog niet terug van vakantie en kan er pas tegen Valken’68 weer bij zijn. Wat ik vind van spelers die tussentijds op vakantie gaan? Ik heb dat nooit gedaan en zal dat ook nooit doen. Ik vind ook niet dat dit kan op dit niveau. Je speelt tenslotte niet in het zesde elftal. We kunnen juist iedereen goed gebruiken.”

Wat als

Van den Burg moet er niet aan denken wanneer het onverhoopt niet goed afloopt met het vlaggenschip. ,,Terugvallen naar de derde klasse zou echt heel slecht zijn voor de club. Ik moet en wil daar niet aan denken. Of ik dan vertrek? Daar ga ik niet vanuit. Ik heb mijn ‘ja-woord’ gegeven aan de club en dat hebben bijna alle spelers al gedaan. We moeten ons daar niet mee bezig houden. We willen de slechte prestatie van zaterdag wegpoetsen. Te Werve is uiteraard een hele lastige tegenstander, maar als je me vraagt om een voorspelling te doen dan zet ik in op een 2-1 zege.”

Fantastische redding van Van den Burg in het treffen tegen RCL (15-10-2016, 2-1)