Tweede klasse C (zaterdag)–  ,,De angst om weer zo’n dramatische seizoenstart te beleven is er bij ons niet”, zo zei aanvoerder William van Vliet na de 3-2 nederlaag tegen SVC’08. ,,We hebben de tweede helft van het vorige seizoen gezien dat we kunnen voetballen én punten kunnen pakken. Vandaag speelden we in principe een goede pot, maar we krijgen wel drie doelpunten tegen. Dat is veel te veel.”

Het begon allemaal nogal ongelukkig voor de blauwwitten. Al in de zesde minuut scoorde de uitstekende spits Mike de Niet koppend uit een strakke voorzet. De 1-0 bleek in het eerste kwartier verdiend. UVS was zoekende en gaf veel ruimte weg op het middenveld. Allengs verdween het overwicht van de thuisploeg en het was UVS dat de teugels stevig in handen nam. Tot veel kansen, laat staan doelpunten leidde het niet. De afstandsschoten konden de SVC doelman niet serieus verontrusten.

UVS verwachtte logischerwijs het een en ander van de tweede helft, maar werd bijna direct met de neus op de feiten gedrukt. Van Vliet: ,,Door een misverstand op het middenveld en uit de daarop volgende uitval scoorde SVC’08. Dat de bal van richting veranderd werd via mijn heup was nog eens extra zuur. Ik moet onze groep een groot compliment geven over de fase erna. Geen paniekvoetbal, geen alles of niets, maar rustig en gecontroleerd voetbal. Eerst kon ik bij de tweede paal scoren op een voorzet van Bart van der Weijden en de 2-2 kwam van invaller Gökhan Yazici. Ondertussen had een van de spelers van de tegenpartij rood gekregen toen hij met twee benen gestrekt in ging op Berend Verdoes. De verwachting was dat we door zouden drukken. Er waren echt wel kansen, maar we misten voor het doel dat meedogenloze en zakelijke dat nodig is om in zulke gevallen te scoren.”

Vervolgend: ,,Die ene kans die SVC nog kreeg benutten ze ook nog: via keeper Niels van der Burg rolde de bal tergend langzaam over de doellijn. Een 3-2 nederlaag met perspectief zou ik zeggen.” Trainer Steef Roodakkers baalde hevig van de nederlaag. ,,Volstrekt onnodig. We gaven drie goals weg en dan maak je het jezelf lastig. We wisten ook dat een achterstand hier een hele lastige middag zou opleveren. Zij staan er om bekend om te gaan intimideren. Daar zijn we ondanks de 2-0 prima mee omgegaan en de 2-2 was ook volkomen terecht. Vanaf dat moment leken we door te kunnen drukken en een overwinning zat er in, want zij waren rijp voor de slacht. Dan is het pijnlijk dat het alsnog verkeerd afloopt. Deze wedstrijd heeft weer veel leermomenten opgeleverd en daar gaan we mee aan de slag deze week.”

De Leidenaren krijgen volgende week al de kans om zich te revancheren: kampioenskandidaat Valken’68 komt op bezoek. Van Vliet: ,,Favoriet voor de titel of niet, dat maakt voor ons niet uit. We weten wat we kunnen en dat moeten we zaterdag weer laten zien. Zo’n wedstrijd als vandaag wordt het niet. Winst is het doel van UVS volgende week.”

De formatie uit Valkenburg wacht in ieder geval een getergd UVS dat uit is te bewijzen dat de nederlaag tegen SVC’08 een ongelukkige samenloop van omstandigheden was. Daarnaast willen de blauw-witten de twee zware nederlagen van vorig seizoen in de onderlinge duels wegpoetsen. Een interessant affiche in de Kikkerpolder derhalve.

SVC’08 – UVS 3-2 (1-0).

6. De Niet 1-0, 47. Roosberg 2-0, 65. Van Vliet 2-1, 80. Yazici 2-2, 88. Van der Laan 3-2.

Basisopstelling UVS: Van der Burg, Verlaan, Maaskant, Van Vliet, Pison, Ait El Houssi, Verdoes, Van der Weijden, Karpuz, De Vries, Scheurwater.

 

Foto’s: met dank aan SVC’08