donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseStefan Roodakkers nieuwe trainer van UVS

Stefan Roodakkers nieuwe trainer van UVS

-

Tweedeklasser UVS heeft een nieuwe trainer voor het volgende seizoen. Eerder was al overeenstemming bereikt met de huidige oefenmeester Jeroen Hoefnagel, maar die verbintenis is onlangs aangepast. Na deze competitie is Hoefnagel niet langer trainer bij de blauw-witten. Als opvolger is Stefan Roodakkers aangesteld, die nu nog werkzaam is bij FC Boshuizen. Van alle kandidaten genoot hij de voorkeur van het bestuur en de TC van UVS. Roodakkers is aan zijn vierde seizoen bezig bij de eersteklasser op zondag en werkte voor die tijd onder meer bij VVSB en SJC.

Roodakkers geeft een reactie aan Leidenamateurvoetbal, waarbij we eerst kort terugblikken op het zondagmiddag binnen loodsen van een nacompetitieplek.  ,,Natuurlijk wil ik eerst goed afsluiten bij FC Boshuizen. We hebben de nacompetitie gehaald en dat is gewoonweg een knappe prestatie. We zouden volgens de kenners een mager seizoen tegemoet gaan, maar we zijn niet uit de kopgroep weggeweest en gaan finishen als derde. De nacompetitie wordt loodzwaar, maar een mooie uitdaging.”

Volgend seizoen gaat Roodakkers dus  de klus aan bij tweedeklasser UVS. ,,Een mooie club om bij aan de slag te gaan. Vorig seizoen waren er al wat lijntjes, omdat lange tijd onduidelijk was of ik door kon bij FC Boshuizen. Uiteindelijk kwam dat goed en bepaalde spelers wilde ook blijven omdat ik trainer zou blijven. Met plezier heb ik aan de Kade gewerkt. Toen dit seizoen bekend werd dat de wegen zouden gaan scheiden, was er dus even een leemte. Er zijn heel veel trainers en als je zonder club komt te zitten dan kan het lastig worden. Kijk naar Noordwijk bijvoorbeeld. Daar werd er tussentijds afscheid genomen van de trainer en er is massaal gesolliciteerd op die functie. Maar het kan er maar 1 worden.”

Roodakkers was ook zeker niet de enige kandidaat bij UVS, maar dreef dus uiteindelijk wel boven. ,,Mede door die eerdere contacten was een nieuwe link snel gelegd, toen eenmaal bekend werd dat de club zou stoppen met de huidige trainer. De gesprekken verliepen uitermate prettig en we zijn er prima uitgekomen. De club wil stap voor stap weer terrein gaan winnen en daar zie ik zeker mogelijkheden voor. Er staat een uitgebalanceerde groep met routiniers en jonge talenten. Dat is een mooie mix. Youssef Ait el Houssi komt over van Ter Leede en hem ken ik van mijn periode bij SJC waar ik vijf jaar met hem heb gewerkt. Een speler met een fantastische mentaliteit. Thom de Vries komt over van FC Rijnvogels en dat is uiteraard een speler die een meerwaarde moet kunnen worden.”

Niet toevallig werd de huidige trainer van FC Boshuizen regelmatig gespot in de Kikkerpolder. ,,Dat wil zeggen dat ik UVS aan het begin van het seizoen een keer heb zien spelen en de laatste weken wat vaker. Het is mij duidelijk dat er muziek in de groep zit. Het is dan ook de bedoeling om door te schuiven op de ranglijst. Dat moet je doen met de weg van de geleidelijkheid. Ik vind wel dat UVS met de jeugdopleiding, visie en het complex weer naar boven moet kunnen kijken. Dat past bij deze club.”

 

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read