Tweede klasse C (zaterdag)- Voor de derde keer op rij bleef UVS met lege handen achter. TAVV won met 0-3 in de Kikkerpolder en het verschil op de ranglijst is nog slechts één punt in Leids voordeel op de ranglijst tussen de nu nummers acht en elf.

De onthutsende nederlaag van twee weken terug tegen Voorschoten’97 (0-4) deed weliswaar meer pijn, maar andermaal werd het thuispubliek niet bepaald verwend. Na de rust probeerde UVS de schade nog wel met gedrevenheid te herstellen, maar enig fortuin ontbrak om alsnog terug te keren in de wedstrijd.

De grootste pijn moest echter worden gezocht in de personele problemen. Steef Roodakkers moet het al enige tijd stellen zonder aanwinst Thom de Vries en kan het gehele seizoen geen beroep meer doen op de zwaar geblesseerde doelman Niels van der Burg. Daarnaast is routinier William van Vliet verwezen naar het tweede elftal vanwege een verschil van inzicht. Noodgedwongen bleven sterkhouders Bart van der Weijden (terugkomend van droeve privé-omstandigheden) en Youssef Ait el Houssi (lichte liesblessure) voor de pauze aan de kant en worden youngsters Ayoub el Houari en Marcello Walcott rustig gebracht.

Hoewel Steef Roodakkers zich niet wilde verschuilen achter zijn gehavende elftal werd overduidelijk dat UVS in de noodgedwongen samenstelling teveel mankementen vertoonde. ,,We maken al weken teveel persoonlijke fouten en daarmee helpen we de tegenstanders. We moeten door deze fase heen, het is even niet anders. We moeten er bovenop komen door arbeid te blijven leveren.”

Daar ontbrak het tegen TAVV niet aan, maar des te meer aan vernuft en overtuiging. Al na tien tellen leverde TAVV het eerste gevaar af. Stefan Rijsdam schoot niet ver naast tot grote opluchting van Jesse Haak, de jongeling onder de Leidse lat. De beginfase was sowieso voor de bezoekers, die van plan waren om de thuisploeg direct bij de keel te grijpen. Pas na twintig minuten dook er een UVS’er op voor doelman Edwin Pieterse. Marouane El Idrissi kon op dat moment geen gaatje vinden in de hechte defensie van de ploeg van Niels Slottje. Dezelfde aanvaller had zijn beste actie tien minuten later in huis. Vanuit de tweede lijn werd de Ter Aarse doelman getest. Pieterse bleek deze middag niet te kloppen te zijn.

De Ter Aarders verschenen vaker voor de ogen van Haak, maar waren zelf ook stomverbaasd dat Lyndon de Bruijn Mike Slottje nog mocht vinden voor de 0-1. UVS liet zich bij die situatie in defensief opzicht in de luren leggen. Op slag van rust werd het ook nog 0-2 en bij die treffer kreeg Kevin van Wijk wel erg veel ruimte om ditmaal de vrijstaande De Bruijn te bedienen. Tussendoor had Haak nog handelend moeten optreden op een inzet van de ijverige Nick Straver.

Roodakkers kon niet veel anders dan wisselen en met Van der Weijden en Ait el Houssi kwam er ontegenzeggelijk meer lijn in het spel van de gastheer. Het leverde wat mogelijkheden op waarbij Gökhan Yazici onder meer pech had met een inzet op de lat. Ook Nick Scheurater en Van der Weijden konden bijna scoren, maar Pieterse was zoals gezegd een niet te nemen sta-in-de-weg. Daar stond tegenover dat de ploeg van Niels Slottje genoeg ruimte kreeg om verder weg te lopen en dat lukte uiteindelijk via de ingevallen Yassine El Mariami. Op dat moment had UVS’er Lars Verlaan de douches al opgezocht met een rode kaart op zak vanwege natrappen. Een niet al te bijdragende actie in een overigens sportief duel.

UVS moet dus de wonden likken en zichzelf weer oplappen om niet verder in het nauw te komen. In de Kikkerpolder wil men absoluut niet weer een moeizaam seizoen gaan draaien waarin lange tijd gestreden moet worden voor lijfsbehoud. TAVV lijkt aan de beterende hand na een trage start van de competitie. In Ter Aar is er echter nooit paniek geweest dat het niet beter zou worden en die rust moet men ook zien vast te houden bij de Leidse club met dezelfde clubkleuren.

 

UVS-TAVV 0-3 (0-2). 29. Slottje 0-1, 45. De Bruijn 0-2, 82. El Mariami 0-3. Scheidsrechter: Gieles. Toeschouwers: 150.

UVS: Haak, Verlaan, Van Rest (46.Ait el Houssi), Maaskant, Pison, Leugering (78. Boogmans), Verdoes, Nieuwenburg, Scheurwater, Yazici, El Idrissi (46. Van der Weijden).

TAVV: Pieterse, Valentijn, Van der Pijl (32. El Mariami), Otto, Konings, Verwoerd, Slottje, Van Wijk, Straver, De Bruijn (65. Keijzer), Rijsdam (89. Smoorenburg).

Note redactie: interviews werden al geplaatst op deze website