Tweede klasse C (zaterdag)- UVS heeft de vijfde nederlaag van het seizoen te pakken. Op bezoek bij HVC’10 verloor de ploeg van Steef Roodakkers met 1-0. De Leidse ploeg kwam vooral voor de pauze pover voor de dag en de opgelopen achterstand kon niet meer worden gerepareerd. Enkele kansen waren niet besteed aan de bezoekers. UVS bleef zevende op de ranglijst, maar staat qua verliespunten negende op de ladder.

UVS trad min of meer noodgedwongen op met drie verdedigers. Alex Pison was geblesseerd en Lars Verlaan zit een schorsing uit. Beide backs ontbraken dus en daardoor speelde spreker Thomas van Rest achterin met Kenneth Maaskant en Jeroen Boogmans. Van Rest: ,,Dat was even improviseren, maar niet bepalend voor het verloop van de wedstrijd. We speelden ronduit zwak, vooral in de eerste helft. Het was alsof er stroom op de voeten stond. Daardoor leden we veel balverlies en in de duels waren we niet opgewassen tegen HVC. Pas na de rust kwamen we beter in de wedstrijd, maar het hield nog steeds niet over. Een nederlaag was desalniettemin af te wenden geweest, maar de cijfers spreken nu eenmaal ware taal.”

Voor de rust kroonde Daryl Semil zich tot matchwinnaar voor de ploeg die de achterstand verkleinde tot een punt op UVS. De Leidenaren moesten het al snel stellen zonder Bart van der Weijden. Bij een botsing bloedde de middenvelder hevig met een tand door de lip. Uiteindelijk bleek de schade beperkt te zijn, maar zijn voetbalgogme werd wel node gemist. ,,Jammer dat Bart moest uitvallen. Hij leest het spelletje en brengt veel voetbal bij ons. Dat zat dus niet echt mee, want hij moest al na een minuut of vijf afhaken. Uiteindelijk was het een doorkruising van ons spel met vaste patronen. Maar goed, we hebben het al met al gewoonweg niet goed gedaan. In beide helften moet je energie steken voor een resultaat.”

UVS kreeg vooral na rust wel kansen. Marouane El Idrissi had zijn ploeg na de rust op gelijke hoogte kunnen brengen. Een fraaie stift eindigde op de kruising en in een 1 op 1 kwam de doelman van de Hoek van Hollanders als winnaar uit de bus. De bezoekers prikten nog wel een paar keer, maar de overtuiging ontbrak. Ruben Leugering zag een strak schot nog gered worden door de sluitpost.

Roodakkers en de zijnen staan vooralsnog veilig in de middenmoot, maar zullen ook naar beneden moeten blijven kijken. Van Rest: ,,Dat doe ik liever niet, want ik zie voor ons zeker mogelijkheden om nog te klimmen. In deze klasse is er een grote middengroep en die kunnen allemaal van elkaar winnen. Na tweemaal winnen pak je zomaar drie of vier plaatsen. Daarom moeten we volgende week goed afsluiten. We spelen dan thuis tegen RCL. Ik vind dat we deze magere beurt moeten wegpoetsen in die pot, ook al omdat we dus gastheer zijn. Daarnaast hebben we tegen twee regioclubs (Voorschoten’97 en TAVV) ruim verloren en ook om die reden moeten we RCL zien te verslaan. Zij zijn niet in beste doen en daar moeten we van profiteren. Ik denk dat Van der Weijden er weer bij is en wellicht haalt Pison het ook. Na de winterstop moeten  we dan doorpakken, waarbij het voor ons prettig is dat dan Thom de Vries weer aansluit. Ik blijf derhalve positief, want we hebben op zich geen verkeerde selectie. Ja het klopt dat William van Vliet inviel bij ons. Hij heeft aangegeven beschikbaar te blijven voor het elftal en we kunnen zijn ervaring goed gebruiken.”

Opstelling UVS: Haak, Maaskant, Van Rest, Boogmans, Ait El Houssi, Van der Weijden (El Idrissi), Verdoes, Nieuwenburg (Salah), Leugering, Yazici (Van Vliet), Walcott.