Tweede klasse C (zaterdag)- Vorig seizoen ging DoCoS tegen stadgenoot UVS met zes punten aan de haal. Zaterdagmiddag revancheerde de ploeg van Stefan Roodakkers zich door op sportpark De Mors met de kleinst mogelijke uitslag te winnen: 0-1. De sterk spelende middenvelder Bart van der Weijden schoot zijn ploeg in de slotfase naar de zege, en maakte een einde aan een serie van drie achtereenvolgende nederlagen.

Dat er slechts eenmaal werd gescoord in het levendige en sportieve onderonsje mocht vooral UVS zich aanrekenen. Vooral in de tweede helft, waarin de bezoekers veel beter waren dan de thuisclub, kwam het gebrek aan scorend vermogen van de blauwwitten pijnlijk aan het licht. Niet alleen het missen van kansen, vooral in de tweede helft aan UVS zijde, maar ook zeker het sterke optreden van beide doelmannen was bepalend voor de schamele 0-1.

UVS doelman Jesse Haak ( de vervanger van de langdurig uitgeschakelde Niels van der Burg) voorkwam in de extra tijd de (onverdiende) gelijkmaker na een fantastische redding op een snoeihard ingeschoten bal van DoCoS invaller Jorrit Bouwmans. Aan de overzijde liet Joris van Harmelen ook zien een waardevolle vervanger van Mitchel van Abswoude te kunnen zijn.

Winst was voor beide ploegen noodzaak gezien de bescheiden positie op de ranglijst. Het leverde in de openingsfase al een handvol kansen op. De thuisclub opende het kansenfestival, vervolgens was het de beurt aan Van der Weijden, die de doelman van DoCoS op de proef stelde. Kort daarop verscheen Nick Scheurwater alleen voor Van Harmelen, maar de aanvaller prikte het leder naast. Berend Verdoes miste even later een dot van een kans, na overigens een prachtige aanname.

De gastheren waren vooral via de linkerflank gevaarlijk. De opkomende Rowin Peet kapte knap Bas Nieuwenburg uit, maar zag zijn diagonaal rakelings naast de kruising scheren. Vooral met de snelle Nils Slingerland had de laatste linie van de blauwwitte Kikkerpolderploeg het knap lastig. Zo kwam DoCoS spits Christiaan van Empel halverwege de eerste helft  net iets te kort om een fraaie actie van Slingerland tot doelpunt te promoveren.

De ploeg van trainer Nico van der Salm werd naarmate de eerste helft verstreek meer en meer bij de strot gegrepen en begon te wankelen. De wissel aan UVS zijde van Youssef Ait-El-Houssi voor Ayoub Houari was van korte duur. De ongelukkige werd vervangen door Thomas van Rest. Ook de gastheren moesten noodgedwongen wisselen. Tijn van Meegen kwam voor Rick Siere binnen de lijnen.

UVS had direct na de thee via Gökhan Yazici  de score moeten openen. De lat voorkwam de treffer. De thuisclub kwam niet meer aan voetballen toe, en moest toezien hoe de kansen  door de gasten vooralsnog niet werden verzilverd. Na ruim een uur spelen zag van der Weijden zijn schitterende vrije trap uitstekend verwerkt worden door de jonge Leidse doelman aan de kant van de thuisploeg. Scheurwater had ook zijn dag niet; een tweede grote kans was ook niet besteed aan de ex-speler van RCL. Yazici bewees vervolgens ook in korte tijd nog maar eens overduidelijk waar het aan schort bij de blauwwitten.

De zwaar bevochten doch dik verdiende zege kwam uiteindelijk van de voet van Van der Weijden, die zijn ploeg niet voor het eerst aan de hand nam. De middenvelder bekroonde zijn uitstekende optreden met de late treffer. De ingebrachte Bouwmans voor Joshua Overvliet zag zijn verwoestende uithaal in blessuretijd gestopt worden door de sterk keepende Haak. Berend Verdoes had even daarvoor de wedstrijd al op slot moeten gooien.

De uitstekend leidende arbiter De Mik, die in de sportieve derby de kaarten op zak hield, maakte voor pakweg honderdvijftig toeschouwers een eind aan een vermakelijke wedstrijd. UVS kan met deze driepunter weer omhoog kijken, terwijl de Morsclub zich zorgen moet gaan maken. Ondertussen wordt de elfde plaats ingenomen

Basisopstelling DoCoS: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuijzen, Danny Maaskant, Pieter Maat, Rowin Peet, Rick Siere, Simon Jouby, Joshua Overvliet, Lars de Ridder, Chris van Empel, Nils Slingerland.

Basisopstelling UVS: Jesse Haak, Bas Nieuwenburg, Kenneth Maaskant, Jeroen Boogmans, Axel Pison, Bart van der Weijden, Youssef Ait El Houssi, Ruben Leugering, Berend Verdoes, Gökhan Yazici, Nick Scheurwater.

Foto’s: R. van Abswoude