Tweede klasse C (zaterdag)- UVS heeft de smaak te pakken en boekte de derde zege van het seizoen. Na het enigszins teleurstellende gelijke spel tegen Honselersdijk overtuigde de ploeg van Steef Roodakkers nu wel en klom naar de derde plaats op de ranglijst. Nieuwkoop werd voor de pauze aan alle kanten voorbij gelopen en halverwege was de beslissing al gevallen met een 0-4 tussenstand. Na de rust zat er eigenlijk wel meer in voor de bezoekers, maar beide teams scoorden nog eenmaal. Bij UVS debuteerden twee A-junioren in de basis en zowel Jeffrey van kempen als linksback en Marcello Walcott links aan de voorkant deden het uitstekend. Walcott, die nog uitkwam in de jeugd bij ADO Den Haag, scoorde twee keer en bracht een assist op zijn naam.

UVS opende de score via Berend Verdoes op aangeven van Nick Scheurwater. Walcott zette zijn handtekening onder de 0-2 en Bart van der Weijden toonde zich ook van zijn beste kant met de 0-3. Vervolgens liet Walcott Gökhan Yazici scoren en daarmee was een kwartet aan doelpunten binnen. In de tweede helft kon Walcott zich nog eens laten feliciteren, alvorens de thuisploeg de nederlaag nog enigszins kon verzachten.

Roodakkers was een tevreden trainer. ,,We moesten wat improviseren met de opstelling, maar dat pakte prima uit. De jeugdspelers deden het prima en dat maakt een trainer blij. Voor de pauze hebben we het echt heel goed gedaan. Het is te begrijpen dat het na de onderbreking wat minder scherp werd, maar we hadden er best nog wat kunnen maken. Onder aan de streep ben ik echter erg content. We hebben aangetoond dat de groep breed is en dat we klappen kunnen opvangen.”

Een tegenvaller is dat Thom de Vries waarschijnlijk tot de winterstop uitgeschakeld zal zijn. De van FC Rijnvogels overgekomen aanvaller liep een hamstringblessure op tijdens de training en een scheurtje maakt het onmogelijk om voorlopig te spelen. Daar staat tegenover dat Yazici er nu definitief bij is en met de inbreng van een aantal A-junioren er de nodige kleur aan het elftal werd gegeven.

Walcott (op archieffoto bij ADO Den Haag) hoorde afgelopen donderdag dat hij mee ging naar Nieuwkoop, maar de trainer had zelfs een basisplaats voor hem in petto. ,,Ik train goed en toen ik hoorde dat ik mee mocht ben ik mij gaan focussen. Ik was tijdens de wedstrijd al snel van de zenuwen af en speelde eigenlijk wel onbevangen. Als buitenspeler moet je gewoon je ding doen en niet bang zijn. En met hard werken kom je ook een eind sowieso. dat ik er uiteindelijk twee maak en de aangever was bij een doelpunt is natuurlijk wel erg lekker. Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen.”

Bij het tweede doelpunt van UVS was Walcott attent bij de tweede paal en bij zijn tweede treffer demarreerde de aanvaller op snelheid. ,,Ik heb nog om mij heen gekeken, maar zag niemand vrij staan en dus besloot ik zelf te schieten. Met succes. De assist kwam voort uit een pass van Bart van der Weijden. Ik kon er vandoor gaan en de spits bereiken. Ja, zo’n debuut wenst elke A-junior zich.”

Niet enkel de tweevoudig doelpuntenmaker viel op. Ook de eerder genoemde Van Kempen stond zijn mannetje. Walcott: ,,We zijn goed opgevangen door de groep en dat is voor een jonge speler natuurlijk belangrijk. We hebben een visitekaartje afgegeven en dat smaakt vanzelfsprekend naar meer.”

Walcott begon als klein manneke ooit bij DoCoS in de F11. Daarna belandde hij in de F2 om daarna, opmerkelijk genoeg, drie jaar aan de kant te moeten blijven vanwege meniscusproblemen. Daarna verkaste hij naar UVS, speelde hij een jaartje bij de jeugdtak van ADO om vervolgens weer terug te keren in de Kikkerpolder. Even trok FC Boshuizen aan het talent, maar het gevoel voor en bij de blauwwitten bleef het warmst.

Overigens stond de speler ook voor rust nog om een andere reden in de belangstelling. ,,Ja, ik was een paar tellen van de wereld. Ik kwam hard tegen een schouder aan van een tegenspeler en toen ging het lichtje even uit. Gelukkig kon ik verder, hoewel ik nu uren na de wedstrijd nog wel een beetje hoofd-en kaakpijn heb, maar de schade valt mee. Als je zo’n wedstrijd achter de rug hebt, kan je een hoop hebben uiteraard.”

Basisopstelling UVS: Van der Burg, Boogmans, Maaskant, Van Vliet, Van Kempen, Verdoes, Van der Weijden, Leugering, Scheurwater, Yazici, Walcott.