Tweede klasse C (zaterdag)- UVS behield de ongeslagen status sinds 26 november 2016 door gelijk te spelen bij HVC’10 (1-1). Eerder in het seizoen speelden de ploegen in Leiden ook al gelijk (3-3). De terugwedstrijd leverde een betere gastheer op voor de pauze, maar na de rust had de Leidse ploeg het betere van het spel. Justin Bekkering vond William van Vliet als gelegenheidsspits voor de verdiende 1-1. Centrale verdediger Kris Menken kon tevreden zijn met het resultaat en heeft de hoop dat de positieve flow voorlopig blijft hangen boven de Kikkerpolder.

Menken heeft veel blessureleed achter de rug en speelde in de voorgaande twee seizoenen slechts vier wedstrijden per seizoen. Nu is de centrale verdediger al enige tijd een vaste pion in de achterhoede en trainer Jeroen Hoefnagel is uitermate tevreden met zijn pupil. ,,Dat is goed om te horen. Ik speelde nu ook tegen een lastige spits en hij heeft geen kans gehad. In die zin ging het wel lekker. Ik speel al maanden zonder pijn en het lijkt erop dat ik alle blessureleed achter me heb gelaten. Ik heb drie knieoperaties achter de rug. De buitenmeniscus is bij beide knieën verwijderd. Het heeft niet echt mee gezeten, maar dat heb ik achter me gelaten.”

HVC’10 startte voortvarend en kwam al vroeg op voorsprong. ,,Een vrije trap verdween met het linkerbeen stijf in het kruis. Daarna hadden we het ook niet makkelijk en kregen ze nog een of twee kansen. Wij moesten ons beperken tot de lange bal in de eerste helft. Na de rust pakten we het veel beter op en roken we dat er wat te halen viel tegen deze ploeg. De 1-1 van ons was fraai te noemen. Justin Bekkering had een puike voorzet in huis en William van Vliet ontdeed zich op prima wijze van zijn  tegenstander en schoot de 1-1 tegen de touwen. Met Tolga Karpuz in de ploeg inmiddels zochten we naar de 1-2 en wij kregen daartoe ook nog kansen. Tolga had zomaar een strafschop kunnen krijgen in de extra tijd, maar eerder ontsnapten wij ook al een keer aan een pingel dus dat lag in evenwicht. Deze 1-1 was uiteindelijk wel terecht en voor ons een goed resultaat. Vergeet ook niet dat wij flink moesten improviseren voorin. William moest in de spits spelen en Tolga konden we pas later brengen. Daarnaast ontbraken topscorer Rob van der Plaat en de geschorste Marouane El Idrissi.”

Halverwege de tweede helft had Menken nog een weddenschapje met de spits van de Hoek van Hollanders. ,,We maakten een babbeltje en daarin gaf hij aan dat er nog een winnaar zou komen. Ik had juist het idee dat het bij 1-1 zou blijven. Ik kreeg dus gelijk. Niet dat dit van belang is, maar we verdienden dit punt wel en zo kunnen we ook omhoog blijven kijken.”

Volgende week wacht UVS stadsgenoot DoCoS. Eerder wonnen de withemden met 1-0. De centrale verdediger zal de wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan. ,,Vrijdag vertrek ik voor een wintersportvakantie. Tuurlijk is het zonde om deze derby te missen, vooral ook omdat ik er destijds ook niet bij was. Ik snap dat de trainer er niet blij mee is, maar dit blijft wel amateurvoetbal. Ik word er tenslotte niet voor betaald en ik vind wintersport nu eenmaal ook leuk. UVS gaat het echt wel oplossen centraal achterin, dus daar maak ik mij geen zorgen over.”

Twee weken erna zal Menken terug zijn voor een week om vervolgens wederom de sneeuw op te zoeken. Ik snap hoe dat overkomt en ik vind het ook jammer om Valken’68 uit te moeten missen. Maar nogmaals, ik krijg geen geld om te spelen. Ik heb alle vertrouwen in mijn teamgenoten.”

Met of zonder Menken UVS wil verder omhoog kijken en zich weg spelen uit de onderste regionen. ,,Ik ben er pas later bij gekomen, maar voel dat er wat ontstaan is in deze groep. Rooskleurig is de stand nog niet, maar wanneer we er vijftien punten bij halen dan is er niets aan de hand. Dat moet toch zeker goed komen?”

Hoefnagel deed ook nog een duit in het zakje. ,,We hebben de gehele wedstrijd vol gas gegeven en waren ook in de eindfase heel fit. Daar ligt een belangrijke kracht van ons. Deze 1-1 is geen beroerd resultaat, want ik zie HVC’10 als een team dat gezien de voetballende kwaliteiten en het fysieke vermogen in de top drie moet kunnen eindigen.”

Opstelling UVS: Van der Burg, Verlaan (T.van Rest), Menken, Boogmans, Van der Voort, Pison, Van der Weijden (E.van Rest), Verdoes, Bekkering, Van Vliet, El Houari (Karpuz).