Tweede klasse C (zaterdag)- Vorige week al verspeelde Valken’68 het laatste sprankje hoop op de titel. Te Werve won met 1-2 in Valkenburg en daardoor is eigenlijk pas alles na half mei belangrijk voor de ploeg van Arie van Duijn. Uiteraard wil de Katwijkse oefenmeester wel zo goed mogelijk de competitie afsluiten, maar een week na de nederlaag tegen de koploper ging nu DSO met een 3-2 zege aan de haal.

Van Duijn: ,,Een nederlaag die we aan onszelf te wijten hebben. Niet dat we heel beroerd gespeeld hebben, helemaal niet zelfs, maar we maakten wel weer teveel fouten. Die braken ons nu op. Het waren fouten die ons eerder ook al parten speelden en dat zal er echt uit moeten voor de nacompetitie. Anders hebben we straks een probleem. Van structurele fouten zullen we heel snel moeten leren.”

De Valkenburgers begonnen sterk in Zoetermeer en Ronald Kuijt leek de openingsgoal op zijn naam te hebben gebracht. ,,Helaas ging de vlag omhoog en ik geloof nooit dat de beste man daar gelijk in had. Op onze eigenlijke 0-1 volgde direct de 1-0 uit een vrije trap aan de andere kant en dat was de wereld op zijn kop. Die vrije trap had er niet in gemogen. Er waren afspraken gemaakt over de muur en de positie van de doelman, maar toch vliegt die bal erin. Dat mag niet. Na die goal waren we de grip kwijt en werd het 2-0, omdat we het breed zochten in plaats van een dieptebal te geven. Ook daar staan afspraken voor. Vervolgens werd het nog erger na een overtreding van Arjan Haasnoot. Penalty en rood. Mijn verdediger had die aanvaller gewoon moeten laten gaan. We hebben altijd nog een doelman die redding had kunnen brengen. Met 3-0 en een man minder weet je dat het gespeeld is.”

Toch liet Valken’68 het er na rust niet bij zitten. DSO werd regelmatig teruggedrongen en uiteindelijk kregen de bezoekers het voor elkaar om nog tweemaal te scoren. Een slordig kwartier voor tijd benutte Robbert van Delft een strafschop en kort voor het laatste fluitsignaal vond Danny Boere de ingevallen Matthijs de Mooij voor de 3-2. Verder kwam de nu nummer vier van de ranglijst niet.

Basisopstelling Valken’68: Van der Nagel, Boere, A.Haasnoot, M. van der Plas, De Best, S. van der Plas, Van Rijn, De Ridder, Boonstoppel, Kuijt, Van der Bent.