Tweede klasse C (zaterdag)- Op ‘het ‘boerenkoolveld’ bij CWO viel nauwelijks te voetballen volgens Arie van Duijn en Kevin Sip, maar dat weerhield Valken’68 er niet van drie belangrijke punten mee te nemen bij de ploeg die zich sinds vorige week ook nadrukkelijker had gemeld bij de ploegen die spelen voor een plek in de nacompetitie. Dat toetje staat voor Valken’68 al wel klaar, maar stiekem wordt er in Valkenburg nog gehoopt op een ander scenario. Volgende week wacht koploper Te Werve en bij winst van de Duyfrak-bewoners resteert er nog steeds een kans op de titel. Om die reden was een zege in Vlaardingen absolute noodzaak en de treffer van John van Rijn bleek goud waard.

Tussen de palen verving Kevin Sip Erwin van der Nagel, die nog steeds niet geheel hersteld is van een kuitblessure. De doelman was blij met zijn ‘cap’, maar kent zijn plaats. ,,Erwin is een uitstekende keeper en simpelweg de nummer een bij Valken’68. Wanneer het nodig is dan vervang ik hem en dan doe ik mijn stinkende best. Het is leuk om de nul te houden, maar ik moet ook zeggen dat ik niet heel veel werk behoefde te verrichten. Daarvoor moet ik onze defensie complimenteren. Ze deden het prima.”

Sip erkende dat het duel niet van hoog niveau was. ,,Eenvoudigweg niet mogelijk. Het veld was ontzettend slecht en er stond ook een bak wind over het veld heen. Het was zaak om niet teveel onnodige risico’s te nemen en dat hebben we op zich goed gedaan. Het werd al met al een ontmoeting op goed geluk. De trainer gaf in de rust ook al aan dat de gelukkigste zou gaan winnen. Dat werden wij uiteindelijk, waarbij ik wel moet zeggen dat we ook wel meer kansen hebben gehad. De treffer van Van Rijn kwam niet toevallig ook met enige voorspoed tot stand. Zijn vrije trap ging er via de paal en de doelman in.”

De ex-goalie van onder meer Oegstgeest keepte al wel eerder in de hoofdmacht, maar moest toch even wennen. ,,Uiteraard zijn er meer automatismen tussen Erwin en de verdediging, maar ik train natuurlijk ook met al die gasten en we kennen elkaar heel goed. Dus het went ook snel en als keeper moet je er gewoon staan. Ook volgende week zal ik er staan wanneer het nodig is. Ik schat in dat de kansen fifty-fifty zijn. Gewoon goed trainen en dan zie ik het volgende week wel. Het is wel jammer dat we Arjan (Haasnoot, red.) moeten missen vanwege een schorsing. Aan de andere kant; we misten nu ook vier basisspelers (naast Van der Nagel Sven Boonstoppel, Ronald Kuijt en Jaco van der Bent, red.) en toch hebben we deze lastige pot gewonnen. Dus het lijkt erop dat we de moeilijke fase van een paar weken terug overwonnen hebben. Hopelijk zijn we nu in staat om volgende week de spanning weer terug te brengen. We zullen er alles aan doen, want elk punt kan beslissend zijn. Hoe zuur zou het zijn wanneer je net een punt tekort komt. Het kampioenschap blijft de kortste weg.”

Sip staat bekend als een betrouwbare keeper en zou bij menige andere club in de regio eerste doelman zijn. ,,Dat zou best kunnen, maar ik heb het hier enorm naar mijn zin. Het is hier altijd gezellig en dat is voor mij eigenlijk het belangrijkste. Het plezier staat voorop en die garantie heb ik elders niet. Dus laat mij deze rol maar lekker vervullen bij deze club.”

De doelman besluit met veelzeggende woorden na het treffen tegen CWO. ,,Het was eigenlijk zo matig dat een hond de hoofdrol voor zich kon opeisen. Volgens mij was het een pitbullachtig ras die opeens het veld opstormde en de bal lek beet. Het duurde even voordat de hond, die lekker speels was, van het veld kon worden gehaald. Het spel lag daardoor even stil. Dat is mij het meest bij gebleven van deze wedstrijd, haha.”

Basisopstelling Valken’68: Sip, Boere, A.Haasnoot, M.van der Plas, De Best, S. van der Plas, De Mooij, De Ridder, Van Duijn, Van Delft, Van Rijn.

Foto’s: Saam de Mooy