Tweede klasse C (zaterdag)- Valken’68 is er niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Op het eigen Duyfrak speelde de ploeg van Arie van Duijn met 2-2 gelijk tegen LYRA. Toch had de trainer een kostelijke middag beleefd. ,,Afgezien van de uitslag heb ik een bij vlagen fantastisch Valken gezien en net als in de voorbije weken geeft dit vertrouwen voor de nacompetitie. Op deze manier kunnen we ver komen. Heerlijk ook die goal van Marc Langeveld. Hij is er gelukkig weer bij en voor die jongen is het na lang blessureleed grandioos om zo’n lekkere goal te maken. En wat te denken van Sandertje van Duijn. Hij spelde op een andere positie en pikte ook zijn goaltje mee.”

Van Duijn koos ervoor om enigszins anders voor de dag te komen met een versterkt middenveld. ,,Ik weet wat mijn groep kan, maar ik wilde ook wat uitproberen met het oog op het toetje. Straks moeten we kunnen anticiperen op situaties in de nacompetitie en daarom zijn de laatste wedstrijden van de competitie nuttig. Het was aanvankelijk onwennig, maar zeker na de rust hebben die gasten het geweldig opgepakt. Het liep als een tierelier naar mijn idee.”

In de eerste helft opende Sander van Duijn de score. De rechtsback was een linie opgeschoven en dat sorteerde effect. Dat doelpunt halverwege de eerste helft werd tien minuten voor rust opgevolgd door de gelijkmaker na een presentje van Erwin de Ridder aan de ploeg uit het Westland. Een te korte terugspeelbal op Erwin van der Nagel werd opgepikt door de spits van LYRA.

Na de pauze nam Valken’68 opnieuw een voorsprong via een heerlijke volley van de ingevallen Langeveld. Een tweede slipper in de defensie leverde kort daarna alweer de 2-2 op. Daar bleef het bij ondanks de kansen die de thuisploeg kreeg. Voor Van Duijn was de uitslag bijzaak. ,,We zijn goed bezig en klaar voor het grote werk. Onze tegenstander zou ARC kunnen worden, maar dat is allemaal nog onduidelijk. We gaan hoe dan ook uit van onze eigen kracht.”

Voor de Valkenburgers was er nog goed nieuws van het spelersfront. In tegenstelling tot eerdere berichten blijft Danny Boere alsnog. De ex-speler van Katwijk kwam terug op zijn beslissing tot grote vreugde van Van Duijn en de spelersgroep.

Basisopstelling Valken’68: Van der Nagel, Boere, M.van der Plas, A.Haasnoot, De Best, De Ridder, S.van der Plas, De Mooij, Van Duijn, Van Rijn, Van der Bent.

Foto’s: Saam de Mooij