Tweede klasse C (zaterdag)- Na het verlies van vorige week tegen UVS kreeg het team van trainer Arie van Duijn hekkensluiter CVC Reeuwijk op bezoek. De bezoekers, nog puntloos op de ranglijst, leken op papier de ideale tegenstander voor de gastheren om de nederlaag van vorige week te vergeten. Met een (video)scheidsrechter als leidsman rolder er uiteindelijk een 2-0 zege uit, waarbij de Valkenburgers nogal zuinig waren in het benutten van de kansen.

De meeste bezoekers waren nog op zoek naar een zitplaats als rechtsachter Danny Boere Jaap van der Plas wegstuurt. Met een scherpe voorzet probeerde Van der Plas zijn collega’s in stelling te brengen. In de kluts is het uiteindelijk Jaco van der Bent die het leer over het doel van CVC- doelman Rob Verwaal schiet. De thuisploeg had veelvuldig de bal in het bezit en kon zo menig kans creëren. Helaas voor de geelhemden werden deze kansen niet omgezet in doelpunten en zo konden de bezoekers nog altijd aanspraak maken op een voorsprong. Na een kwartier was het bijna raak voor de Reeuwijkers. Een voorzet van Rachid Akabbouz werd bijna tot doelpunt omgezet als iedereen in de Valken defensie de bal mist en Norbert van Keulen oog in oog met Erwin van der Nagel komt de staan, maar van Keulen zag zijn doelpoging aan de verkeerde kant van de paal eindigen.

De thuisploeg nam het heft weer in handen en ging verder waar het mee bezig was, aanvallen en kansen scheppen. Een mooi opgezette aanval vanaf de zijkant werd bijna tot doelpunt gepromoveerd, maar het schot van Van der Bent eindigde op de deklat van het doel. Niet veel later was het wel raak. Een goed genomen vrije trap van Marc Langeveld werd binnengekopt door de vrijstaande Arjan Haasnoot. Valken kreeg de smaak te pakken en niet veel later was het bijna Robbert van Delft  die de voorsprong kon verdubbelen, zijn inzet eindigde in de handen van doelman Verwaal. De thuisploeg bleef druk houden op de defensie van hun opponent. Het druk geven en houden op de Reeuwijkse verdediging resulteerde dan ook logischerwijs in een tweede doelpunt. Van der Plas vond Langeveld en de middenvelder wist wel raad met de geboden ruimte: 2-0.

Na de thee was er niet veel meer te beleven. Valken ’68 bleef de betere ploeg maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken. De bezoekers kregen een aantal kansjes, maar overtuigden nimmer in offensief opzicht. Na een uur spelen waren de bezoekers rijp voor de slacht, maar ook nu was de thuisploeg niet bij machte om het doelpuntenverschil te vergroten. Een aantal grote mogelijkheden werd door de thuisploeg om zeep geholpen. Of de eindpass was niet nauwkeurig genoeg om een teamgenoot in stelling te brengen of het vizier was niet goed afgesteld. In de 70e minuut gebeurde er iets opmerkelijks. Leidsman Van Ekelenburg kon niet zien wie er een ingooi mocht nemen. De scheidsrechter liep al heel de wedstrijd met een GoPro op z’n borst en maakte bij dit moment gebruik van de gemaakte video-opname om zo terug te zien voor wie de ingooi was. Een videoreferee op de amateurvelden, het kan allemaal.

Langeveld over de wedstrijd: ,,De afgelopen twee wedstrijden haalden we ons niveau niet en nu wilden we thuis voor eigen publiek wat rechtzetten. De eerste helft was prima van onze kant en maken we twee doelpunten, maar de tweede helft zakten we weer helemaal weg. Eigenlijk moet je met 6-0 winnen vandaag!”

De maker van het tweede doelpunt vertelt door. ,,Na een uur waren die jongens op. Maar als je zelf de kansen niet afmaakt  dan blijft het spannend, want met een tegengoal zijn ze weer terug in de wedstrijd en  kan je het nog onnodig lastig krijgen. We hadden bij rust gewoon 4-0 voor moeten staan dan konden we in de tweede helft vrijuit voetballen, maar dat hebben we verzuimd te doen. We moeten constanter worden, zoveel verschil per helft mag eigenlijk niet meer gebeuren.”

Van Duijn was het daar volslagen mee eens. ,,We tikten nog net niet het plafond aan voor de pauze, maar dat scheelde niet heel veel. Als ik dan zie hoe we de tweede helft ballen dan snap ik daar niets van. Het was niet meer om aan te gluren en dat heb ik ze laten weten ook. Je speelt voor je eigen publiek en die mag je zo’n tweede helft niet voorschotelen. Trek ik het breder dan ben ik wel tevreden met zes punten na drie wedstrijden. De start is beduidend beter dan vorig seizoen. Met twee punten gemiddeld kom je uit in de top drie en pak je meestal een periodetitel. Als we het niveau van de eerste helft kunnen halen dan kunnen we ver komen. Blijft staan dat we hier verzuimen om met 7-0 of iets in de buurt te winnen. Een gemiste kans.”

Valken ’68 – CVC Reeuwijk 2-0 (2-0). 30. Haasnoot 1-0, 41. Langeveld 2-0. Scheidsrechter: Van Ekelenburg.

Opstelling Valken ’68: Van der Nagel, Boere, M. van der Plas, De Mooy, A. Haasnoot, S. van der Plas, J. van der Plas, Hogewoning(J. Haasnoot), Van Delft, Langeveld (Van Beelen), Van der Bent( Schaap).

Opstelling CVC Reeuwijk: R. Verwaal, T. Verwaal, R. van den Heuvel, Koopman, J.  van Keulen, Sijbrandij(Leidelmeijer), K. van den Heuvel, N. van Keulen, Akabbouz, Steenbergen (Stolwijk), Storij (de Jong).

Foto’s: Saam de Mooij