Tweede klasse C (zaterdag)- Valken’68 heeft zich hersteld van de nederlaag vorige week in Leiderdorp. De ploeg van Arie van Duijn was op eigen veld overduidelijk te sterk voor een kwetsbaar TAVV, dat net als in september ook in oktober verstoken is gebleven van een winstpartij. De Valkenburgers verdeelden de goals netjes over de beide helften. Voor rust scoorden Robbert van Delft en Jaco van der Bent als aanvaller en na de doelwisseling waren Chris de Lange en Arjan Haasnoot, beide verdedigers, trefzeker. Valken’68 klom door de vierde overwinning van het seizoen naar de derde plaats met een moyenne van twee punten per wedstrijd. De Ter Aarders blijven op de twaalfde plek staan waarbij enkel CVC Reewijk en Nieuwkoop tot nu toe minder presteerden.

Beide ploegen waren niet voltallig. Zo ontbraken bij de geel-roden opnieuw onder meer Marc Langeveld en Jaap van der Plas en moest Niels Slottje het stellen zonder o.a. Yassine El Mariami, Lars van der Pijl en Youri Looyestijn. TAVV startte terughoudend en liet Valken’68 komen. Dat leverde aanvankelijk weinig spannende momenten op voor het doel van Edwin Pieterse. De thuisploeg zocht, maar vond in het eerste deel van de eerste helft weinig tot niets.

Dat veranderde toen Robbert van Delft venijn legde in een schot. Pieterse was kansloos en na de eerste speldenprikken was dit het eerste werkelijke gevaar met succes van de gastheer. De 1-0 veranderde weinig aan het spelbeeld. TAVV wilde er af en toe uitkomen, maar deed dat telkens zeer onzorgvuldig. Valken’68 kreeg meer en meer de overhand en de 2-0 van Arjan Haasnoot werd al geteld. Te voorbarig zo bleek, want de verdediger mikte op de paal buiten bereik van Pieterse.

Het bleek uitstel van executie want even later werd de fraaiste aanval van Valken’68 wel afgerond. De sterk spelende Sven Boonstoppel vond Van Delft, die handig over de bal stapte. Vervolgens werd het leder door Jacco van der Bent opgepakt en binnen gewerkt.

Een kleine tien minuten voor rust kwam TAVV eindelijk dreigend in de buurt van Erwin van der Nagel. Een inzet van StefanRijsdam kwam uiteindelijk terecht bij Nick Straver, die van dichtbij over schoot. Dat was het dan ook wel van de kant van de blauwwitten. Kort voor rust was Boonstoppel nog dichtbij de 3-0, maar zijn poging werd voor de doellijn weggewerkt door Yannick Otto, die verdedigend vaak goed werk afleverde.

Na de rust probeerde TAVV met meer hartstocht te spelen en Valken’68 aan het wankelen te brengen. Dat lukte niet of nauwelijks. Valken’68 kreeg eigenlijk de beste mogelijkheden op meer, maar de 2-0 bleef lang in stand. Chiel Konings had de spanning misschien nog terug kunnen brengen, maar de aanvaller zag een bijna zekere goal de mist in gaan door een uitstekende reflex van Van der Nagel. Daarna nam Valken’68 het stokje weer over zonder dat het niveau echt omhoog ging. Zoals gezegd werd er nog tweemaal gescoord door verdedigers en voor zowel De Lange als Haasnoot was dat niet het eerste doeltreffende succesje van dit seizoen.

Valken’68 won ruimschoots verdiend, maar dat had zeker ook te maken met het feit dat TAVV geen vuist kon maken. Slottje daarover: ,,De uitslag was niet geflatteerd en een juiste afspiegeling van wat ik zag. Natuurlijk heb ik wel een paar momenten van ons gezien dat ik dacht ‘als we nu scoren’, maar eerlijk gezegd hadden we weinig in te brengen. Zoals bekend misten we wat spelers en Konings en Dieter Vreeken begonnen niet okselfris aan het duel. Dan blijkt onze selectie niet opgewassen tegen dit Valken’68. Het is een fysiek sterke en volwassen ploeg. Aan de bal was ik minder onder de indruk van ze, maar ik kijk vooral naar mijn eigen ploeg. We hebben er alles aan gedaan, maar het was simpelweg niet genoeg. Het vertrouwen blijft dat de ommekeer er voor ons aan zit te komen.”

Valken’68-TAVV 4-0 (2-0). 20. Van Delft 1-0, 32. Van der Bent 2-0, 77. De Lange 3-0, 83. Haasnoot 4-0. Scheidsrechter: Broeckaert. Toeschouwers: 200.

Valken’68: Van der Nagel, Boere, M.van der Plas (46.Hogewoning), De Lange, Haasnoot, S. van der Plas, M.de Mooij, Boonstoppel (86.Van Rijn), Van der Bent, Van Delft (85.Van Beelen), Schaap.

TAVV: Pieterse, Van Wijk, Otto, Slottje, Vreeken (78.Valentijn), Verwoerd, Straver, Konings, Rijsdam, De Bruijn (85.Slof), Keijzer (69.Smoorenburg).