Tweede klasse C (zaterdag)- Valken’68 heeft al een prijs binnen en maakt dus sowieso, met de tweede periodetitel op zak, een kans om terug te keren naar de eerste klasse. Liever zouden de Valkenburgers geen nacompetitie nodig hebben en op de platte kar door het dorp trekken op 13 mei, maar de kansen op een dergelijk feest zijn na twee nederlagen op rij sterk afgenomen. Vorige week stapte Honselersdijk de bus in met drie punten na een bezoek aan ‘t Duyfrak en dit keer keerde de ploeg van Arie van Duijn terug uit Schiedem zonder punten. De nummer laatst zette Valken’68 in het hemd (3-2). Sven Boonstoppel ging op zaterdagavond door het stof.

,,We speelden dramatisch en ik vormde daar geen uitzondering op. Helaas is het voetbal er de laatste weken uit en op dit moment mogen we het woord ‘titel’ niet meer in de mond nemen. Kethel Spaland heeft slechts tien punten en vier daarvan hebben ze van ons gepakt. Dat zijn kille feiten en dan moet je dus pas op de plaats maken.”

In de eerste helft speelde Valken’68 niet denderend, maar was er wel een voorsprong door een benutte vrije trap van John van Rijn. ,,Maar verder lieten we niet veel zien en zij kregen al drie grote kansen. Met onderschatting had het niets te maken, want na Honselersdijk waren we wel gewaarschuwd en zoals gezegd wonnen we thuis ook niet van Kethel. Het probleem was echter dat we ons niveau van geen kant hebben gehaald en daar kregen we na de rust de rekening voor gepresenteerd. Het leek er op dat het vertrouwen en het spelplezier zijn verdwenen en daar moeten we dus heel snel mee aan de slag om zo het tij te kunnen keren.”

Boonstoppel erkent dat het slechte spel geen incident is. ,,Bij RCL uit was het niet best, maar toen wilden we vooral die periodetitel pakken en dus niet verliezen. Zo’n 0-0 kan nog bij een naaste concurrent. Vorige week was het echter niet veel beter en wanneer je verliest van de nummer veertien weet je hoe laat het is. Ondanks de voorsprong zat het er uiteindelijk niet in, zo bleek in de tweede helft.”

Valken’68 kwam op achterstand, maar leek via invaller Ronald Kuijt nog een puntje te kunnen overhouden aan het bezoek aan het fonkelnieuwe complex in Schiedam. In de slotfase ging het evenwel mis en moest Erwin van der Nagel voor de derde keer vissen. Boonstoppel: ,,Dan verlies je van een verre van imposante ploeg, getuige ook hun statistieken. Excuses mogen er niet zijn, want we speelden ook nog eens op een heerlijke mat. Maar wat ik zeg; er lukte heel weinig. Ik had het zelf ook niet en ben erg ontevreden over mijn spel. Ik maar ook we moeten heel hard knokken om het niveau weer te halen van een tijdje terug. Toen wonnen we week in en week uit en speelden erg dominant. Al die overwinningen waren terecht en het zag er goed uit. We zijn nu als ploeg heel erg ver teruggevallen.”

Boonstoppel stond een tijdje in de belangstelling van grotere clubs, maar daar is de buitenspeler/middenvelder niet meer mee bezig. ,,Nee, en zeker nu niet. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Valken’68 en hier heb ik een basisplaats. Het is nu zaak om die vast te houden en daar leg ik de focus op. Nu had de trainer ons bijna allemaal wel kunnen wisselen, maar ik kijk in eerste instantie naar mezelf.”

Volgende week krijgt Valken’68 een herkansing tegen UVS, een tegenstander waar eerder ruim van werd gewonnen. ,,Een speciaal potje natuurlijk en daar moeten we hoe dan ook van winnen. We kunnen ook van elke tegenstander winnen, maar nu is ook duidelijk dat we met ons huidige spel ook zomaar van elke tegenstander kunnen verliezen. Dus ik ga niets roepen over de tegenstander en of ze hoog of laag staan. Het is onverklaarbaar wat er gebeurt. Op de training vliegen de vinken er vanaf en op zaterdag zijn we het geheel en al kwijt. De hoogste tijd om de boel snel weer op de rails te krijgen.”

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Peter de Best, Stefan van der Plas(43e Danny Boere), Matthijs de Mooij, Sven Boonstoppel, John van Rijn(75. Rody Redel), Robbert van Delft(55. Ronald Kuijt), Jaco van der Bent.

Scoreverloop Kethel Spaland – Valken’68 3-2 (0-1). 23. John van Rijn 0-1, 65. Ricardo Spanjaard 1-1, 75. Chahine Lobiyed 2-1, 84. Ronald Kuijt (2-2), 87. Miletson Silva de Freitas (3-2).

Foto’s: Saam de Mooij

Jelle Settels van mediapartner RTV Katwijk in gesprek met ontgoochelde Arie van Duijn: