Tweede klasse C (zaterdag)- Vorige week was Sven Boonstoppel driemaal de aangever bij een doelpunt van Valken’68 tegen TAVV (4-0). Een week later kreeg de middenvelder andermaal een basisplaats en zijn trainer Arie van Duijn werd niet teleurgesteld. Boonstoppel scoorde drie keer in en tegen Nieuwkoop en droeg aanzienlijk bij in de uiteindelijke 0-5 zege, die best hoger had kunnen en moeten uitvallen.

Boonstoppel is dus hot, maar het was daarvoor wel anders. ,,Ik heb een mindere voorbereiding gehad en dat maakte dat ik mijn basisplaats kwijt ben geraakt. In het verleden kwamen er ook nieuwe spelers bij, maar in de laatste twee seizoenen zijn er gerichte versterkingen gehaald en is de concurrentie groter dan ooit tevoren. Dat maakt dus voor elke speler dat je er niet vanuit kunt gaan dat je zomaar even speelt. Ik kon me ook best indenken dat er keuzes voor andere spelers werd gemaakt. Wel heb ik op een zeker moment om een gesprek gevraagd voor uitleg. Ik wilde dan liever negentig minuten ballen in het tweede dan negentig minuten op de bank zitten bij 1. Zo kon ik me weer in de kijker spelen en ik denk dat me dat gelukt is. Maar ik ben daar eerlijk in, ik heb het een tijdje niet goed genoeg gedaan en dan moet je dus even pas op de plaats maken.”

Dat laatste moest Nieuwkoop ook. De ploeg is nieuw in de tweede klasse en de stap lijkt te groot. Tot nu toe werden slechts twee punten vergaard en de doelman moest al 24 keer de gang naar het net maken. Tegen Valken’68 was er ook geen eer te behalen voor de thuisploeg, hoewel het verschil pas echt in de tweede helft werd gemaakt. Boonstoppel scoorde al vroeg in een fase dat Valken’68 gretig opende. Daarna kregen de Valkenburgers ook nog wel kansen, maar het veldspel liet te wensen over.

Boonstoppel: ,,In de rust heeft de trainer weinig gezegd. Hij liet het bij ons. We hebben een pittige discussie gevoerd en dat heeft effect gehad. Na de rust lieten we wel zien dat we veel beter zijn dan deze tegenstander en nu kwamen de goals wel. 0-5 is een uitslag waar je mee thuis kunt komen, maar we hadden er net zo makkelijk acht kunnen maken.”

Spits Robbert van Delft maakte er vanaf de stip 0-2 van en Jaco van der Bent bracht zijn ploeg al helemaal in veilige haven. Daarna liet Boonstoppel zien weer terug te zijn met twee doelpunten. ,,Zo voelt het zeker. We waren heer en meester en ik voelde voor mezelf dat ik weer daar ben waar ik kan zijn. Dit moet ik nu vasthouden. Een basisplaats kan je afdwingen, maar daarmee ben je er nog niet voor wat betreft de volgende wedstrijden.”

Het eerste doelpunt van de speler die ooit lonkte met FC Rijnvogels kwam voort uit een voorzet van Arjan Haasnoot. Vervolgens bleken Van Delft en Boonstoppel door de lucht te slim voor de Nieuwkoopse defensie. In de tweede helft kon de maker van de valse hattrick voorbereidend werk van Timo Schaap en Chris de Lange op waarde schatten. ,,Mijn snelheid was daarbij van groot belang. Dat wapen kan mij belangrijk maken voor de ploeg.”

 

Valken’68 heeft dus twee grote overwinningen op rij geboekt en dus is de formatie van Van Duijn op jacht naar Lugdunum. Boonstoppel: ,,Vorig seizoen verspeelden we heel veel punten in de openingsfase van het seizoen. Dat brak ons op. Nu verloren we ook al tweemaal, maar de start is aanzienlijk beter. Het spel kan zeker nog veel beter en daar werken we hard aan. Maar het zegt ook wel wat dat we zo ruim twee keer achter elkaar winnen zonder groots te spelen. Nu krijgen we eerst HVC’10 en dat is weer een prima graadmeter. Daarna starten we de tweede periode bij Lugdunum en dan gaan we zien waar we echt staan.”

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Danny Boere (61.Marc Langeveld), Chris de Lange, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot (80Jeroen Haasnoot), Stefan van der Plas, Jaco van der Bent, Matthijs de Mooij, Robbert van Delft(61. Ronald Kuijt),Sven Boonstoppel, Timo Schaap.

Foto’s: Saam de Mooij