HomeZaterdagDerde klasseValken '68 profiteert niet van misstap concurrenten (plus podcast)

Valken ’68 profiteert niet van misstap concurrenten (plus podcast)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Valken ’68 is er niet in geslaagd om zaterdag in te lopen op koploper Te Werve. Sterker nog: de lijstaanvoerder liep een punt uit op de ploeg van trainer Arie van Duijn, die op eigen veld verrassend met 1-2 onderuit ging tegen Honselersdijk. Voor de Valkenburgers was het de eerste nederlaag sinds eind oktober. Sindsdien bleef het acht duels ongeslagen, maar daar kwam in speelronde 17 een einde aan.

Volgens doelman Erwin van der Nagel was er geen sprake van onderschatting. ,,Iedereen dacht er niet te makkelijk over, maar we werden gewoon afgebluft in de eerste helft. Zij waren veel gretiger en feller en daar hadden wij ontzettend moeite mee. Bij ons ging vrijwel alles mis, we werden op sommige momenten overlopen”, vertelt de goalie, die zelf bij de 0-1 in de fout ging. Van der Nagel kreeg een terugspeelbal van zijn verdediging, maar schoot vervolgens tegen een aanvaller aan van Honselersdijk, die daarop de bal voor het intikken had.

Ook bij de 0-2 ging er van alles fout. Knullig balverlies van de Valken-verdediging leidde de tweede treffer in, waarna de bezoekers vanaf de zijkant een voorzet gaven en verdediger Arjen Haasnoot de bal ongelukkig in eigen doel werkte. ,,Daar kon Arjen eigenlijk weinig aan doen, het ging daarvoor al mis”, geeft Van der Nagel aan.

Zo stond Valken ’68 binnen twintig minuten op ruime achterstand. In het vervolg van de eerste helft probeerde de thuisploeg het wel, maar tot echt veel kansen leidde het niet. Alleen Matthijs de Mooij raakte vlak voor rust de lat met een kopbal uit een hoekschop. Na de pauze besloot Van Duijn met drie verdedigers te spelen om een snelle aansluitingstreffer te forceren. Met een extra aanvallende middenvelder bleef de 2-1 toch nog lang uit, totdat Jaco van der Bent – met nog 25 minuten op de klok – de bal van een behoorlijke afstand op prachtig wijze in de kruising schoot.

Daarna kwamen de gastheren eigenlijk niet in de buurt van de gelijkmaker. ,,We zijn zelfs op een gegeven moment met twee verdedigers gaan spelen. Arjen Haasnoot hebben we naar voren gestuurd als extra aanvaller, maar ook dat leverde geen kansen op. We hebben gewoon te weinig gecreĂ«erd en uiteindelijk terecht verloren. Twee persoonlijke fouten doen ons de das om”, stelt Van der Nagel, die tegen Honselersdijk pas de vijftiende en zestiende competitietreffers van het seizoen om de oren kreeg.

De keeper was nog wel enigszins ‘blij’, doordat de concurrentie ook punten verspeelde. Koploper Te Werve speelde bij nummer vijf CWO met 1-1 gelijk, RCL kwam op eigen veld niet verder dan 2-2 tegen LYRA en DoCoS ging in Leiden met 1-2 onderuit tegen hekkensluiter Kethel Spaland. ,,Het is heel zuur dat we verliezen, maar de andere uitslagen verzachten de pijn. Het had er op dit moment heel anders uit kunnen zien. We zijn dus goed weggekomen”, stelt Van der Nagel.

De achterstand op Te Werve loopt door het verlies op naar vier punten, terwijl naaste belager RCL in puntenaantal (32) op gelijke hoogte komt. Komend weekend staat er voor Valken ’68 een op papier makkelijk te nemen horde op het programma met een uitduel bij Kethel Spaland, de drager van de rode lantaarn in 2A. ,,We moeten ons weer herpakken, want er is nog niets aan de hand voor ons. We hebben gelukkig de tweede periodetitel al binnen, maar het liefste willen we kampioen worden”, benadrukt Van der Nagel.

Beluister hier nog de podcast van Ton de Vries namens mediapartner RTV Katwijk met trainer Van Duijn: