Tweede klasse C (zaterdag)- Hoe kan een elftal de tegenstander een helft lang van de mat spelen en na de pauze onherkenbaar matig spel laten zien? Het is voer voor psychologen. Feit is dat de equipe van Arie van Duijn een reeks tegenslagen had te overwinnen en deze niet te boven kwam.

Het begint met de uitkomst van het overwicht tot aan de rust. De bal ging gecontroleerd rond, maar slechts één keer vond de eindpass een medespeler voor de vijandelijke goal. Het was Timo Schaap die na 14 minuten een voorzet van de rechterflank (Sander van Duijn) behendig wist binnen te tikken. Niets aan de hand, meer zou volgen. Maar de acties werden vaak te ver doorgevoerd of de beslissende pass bleef achterwege.

Toen SVC in de slotfase van de eerste helft na lange tijd weer eens gevaarlijk wist te worden, was het meteen raak. Na een sterke actie van vleugelaanvaller Liam de Ruiter werd de bal voor het doel weg gebokst door Van der Nagel. Deze liep door op een tegenstander en scheidsrechter De Mik oordeelde strafschop, binnengeschoten door aanvoerder Jerry Plat. Zo kwam de thuisclub kort voor rust aan de gelijkmaker. En ja, kort daarna ontsnapte verdediger Scheffer aan rood toen hij met een onbesuisde tackle van achteren spits Matthias van Beelen uit de wedstrijd schopte. Hij kwam er met geel van af.

De manier waarop de Scheveningers aan hun tweede doelpunt kwamen, deed het bloed van de Valkenburgers pas echt koken. Een keihard ingeschoten bal werd tegen het lichaam van Van der Bent geschoten en de arbiter zag er opnieuw een strafschop in. Plat pakte het cadeautje uit en met 20 minuten te gaan, keken de oppermachtige bezoekers van eerder op de middag tegen een 2-1 achterstand aan.

De eerlijkheid gebiedt te melden dat de gastheren anders uit de kleedkamer waren gekomen dan ze er voor de thee waren ingegaan. Het stond beter bij de nummer vier van de ranglijst en duels werden na de hervatting vooral door de mannen van Corné van Doorn gewonnen. Zo moest Van der Nagel al aan de bak bij een vrije trap van Altimari, een afstandsschot met de voeten keren en zag hij een omhaal van De Niet maar net over zijn veste vliegen. Sander van Duijn trok, ten koste van geel, aan de noodrem bij een slimme actie van De Ruiter. De toegekende vrije trap leidde de omstreden tweede penalty in.

De 2-1 kwam dus niet uit de lucht vallen en de irritatie bij Valken’68 werd ook daardoor gevoed. Het leverde vooral gele klaagkaarten op (Jaap van der Plas, Jaco van der Bent en Stefan van der Plas) en daar draai je een wedstrijd nou eenmaal niet mee om.

De verwarring werd bezegeld bij de aanleiding van de 3-1 door Erwin van der Nagel. De ervaren sluitpost besloot een terugspeelbal van Matthijs de Mooij te pakken en zag Mike de Niet van dichtbij de breed gelegde vrije trap door het benenwoud in de goal poeieren.

Veel meer dan een vrije trap bovenkant lat van Marc Langeveld konden de bezoekers er niet tegenover stellen. De Ruiter miste namens SVC’08 nog een dot van een kans op 4-1, maar ook de 3-1 deed in het Valkenburgse kamp na afloop mega pijn.

Volgende week is er nog een mogelijkheid om de winterstop tot eind januari met een ander gevoel in te gaan, maar dan moet wel gewonnen worden in de derby tegen DoCoS op ’t Duyfrak, ijs en weder dienende.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Matthijs de Mooij, Arjan Haasnoot,  Stefan van der Plas, Jaap van der Plas, Sven Boonstoppel (55. Niels Hogewoning), Marc Langeveld, Matthias van Beelen (43. Robbert van Delft), Jaco van der Bent, Timo Schaap.

[soundcloud id=’367511513′ height=’false’]