Voorbeschouwing: Valken’68 (tweede klasse C, zaterdag)- Al jaren is Erwin van der Nagel de betrouwbare sluitpost bij Valken’68 en ook dit seizoen gaat hij er zelf vanuit dat de concurrentiestrijd wordt gewonnen. Afgelopen seizoen kwamen de Valkenburgers maar moeizaam op gang en eigenlijk speelde dat de formatie van Arie van Duijn het gehele seizoen parten. De nacompetitie werd nog wel gehaald, maar Nieuwenhoorn bleek een brug te ver. Van der Nagel ziet het nu echter aan alle kanten zitten. In 2018 bestaat de club vijftig jaar en dat feest moet simpelweg nog groter worden dan het al zal zijn.

,,Het moet gebeuren. We hebben een erg goede selectie en ook met de breedte zit het meer dan okay. Gezien de aanwezige kwaliteiten moeten wij uitspreken om kampioen te willen worden. Het zou heerlijk zijn als we eind mei klaar zijn. Mocht dat onverhoopt niet lukken dan maar via de achterdeur. Een terugkeer naar de eerste klasse is ons gestelde doel. Zoveel pech met langdurige blessures zoals in het vorige seizoen kan ik me nu niet weer voorstellen. Maar zoals gezegd, bij blessuregevallen kunnen we alsnog heel veel opvangen.”

Valken’68 had een straffe voorbereiding waarin gespeeld werd tegen o.a. Ter Leede, Rijnsburgse Boys en Alphense Boys. ,,Dat zijn natuurlijk allemaal clubs die veel hoger spelen, maar we hebben ons keer op keer kranig geweerd. Het pijpje was na een uur wel leeg bij ons, maar dat is niet verwonderlijk wanneer je je bedenkt dat die clubs al veel langer aan het trainen waren. We hebben verder onder meer geoefend tegen ROAC en voor de beker tegen Teylingen. Die ploegen lieten we kansloos en dat zijn toch ook tweedeklassers. We waren in staat om ze meteen bij de strot te grijpen en niet meer los te laten. We kunnen niet wachten tot de competitie begint.”

Vorig seizoen had Van Duijn ook al niet te klagen over een versterkte selectie, maar nu zijn er weer spelers bijgekomen die de ploeg in staat moeten stellen om forse stappen voorwaarts te maken. Timo Schaap kwam over van Katwijk, Chris de Lange verliet Voorschoten’97 voor de geel-roden, Niels Hogewoning verkaste van Rijnsburgse Boys naar ‘t Duyfrak en Jaap van der Plas liet Quick Boys achter zich. Mathieu van Beelen (Katwijk) en Max Lobel (RCL) sloten ook aan, terwijl enkel Erwin de Ridder afzwaaide.

Van der Nagel: ,,Chris ken ik nog uit mijn tijd bij Katwijk en hij gaat voor een basisplaats. Jaap is natuurlijk een topper die de nodige ervaring meeneemt vanaf Nieuw-Zuid en Niels en Timo zijn al goed op dreef.  Beide scoorden al diverse keren. Ik zou niet graag in de schoenen staan van de trainer. Hij heeft erg veel keuzes en dan weet je dat je niet iedereen tevreden kunt stellen. In elk geval houden we elkaar zo scherp en dat is prima. Er is al een klik omdat de nieuwelingen eerder ook al met of tegen spelers uitkwamen die al bij Valken’68 speelden. Op de eerste trainingsdag droop het plezier er al af.”

Natuurlijk onderschat de doelman de concurrentie niet. ,,We zijn niet de enige die dé of een prijs willen pakken. RCL blijft een geduchte tegenstander en die hebben met onder meer Michael Schouten een krachtige speler erbij voor het middenveld. UVS heeft ook een beter team met o.a. Thom de Vries van FC Rijnvogels. Voorschoten’97 vind ik lastig om in te schatten. Die gingen er wel dik af tegen tegenstanders die wij aardig konden bijbenen, maar zij kunnen nog groeien. SVC’08 zal vast zo snel mogelijk willen terugkeren naar de eerste klasse. Maar vergeet ook niet dat Marc Langeveld eigenlijk ook nieuw is bij ons. Een zware blessure hield hem nagenoeg het gehele seizoen aan de kant. Nu is hij er echt bij en tegen ROAC stond hij onder meer garant voor drie assists.”

Naast de genoemde opponenten uit de regio zijn er zoals bekend nog meer teams waar Valken’68 heen zou kunnen fietsen of lopen. ,,Ja, heerlijk al die derby’s. Ik speel uiteraard veel liever tegen UVS uit dan dat we naar Zwaluwen’30 moeten of zo. Toch gaan we voor minder derby’s volgend jaar, want dat blijft dus overduidelijk ons doel. Wel hoop ik dat die regionale potjes meer publiek gaan trekken. Dat zijn mooie ervaringen voor spelers. Maar goed, nu mogen we nog voorbeschouwen. Binnenkort moeten we er staan. Dan moeten we onze praatjes waarmaken.”

Daags na het vraaggesprek speelde Valken’68 de tweede wedstrijd in de strijd om de districtsbeker. Langeveld zorgde nog voor een voorsprong, maar na de rust boog de eersteklasser de stand om. Door de nederlaag en de eerdere zege op Teylingen is het slotduel tegen Hillegom nu bepalend voor wel of niet door bekeren.

Mutaties:

Gekomen: Timo Schaap (Katwijk), Chris de Lange (Voorschoten’97), Mathieu van Beelen (Katwijk), Niels Hogewoning (Rijnsburgse Boys), Jaap van der Plas (Quick Boys), Max Lobel (RCL).

Vertrokken: Erwin de Ridder (lager elftal)

Beker:

16 september: Valken’68-Hillegom (17.00 uur)

Competitie (eerste drie wedstrijden):

23 september: Valken’68-Honselersdijk

30 september: UVS-Valken’68

7 oktober: Valken’68-CVC Reeuwijk