Tweede klasse C (zaterdag) –  ,,Wat een knotsgekke wedstrijd was dit zeg, iedereen met een blauwwit voetbalhart zag het vanaf een kwartier voor tijd toch weer helemaal misgaan bij ons. We stonden toen met 5-0 voor en na een niet te filmen laatste kwartier konden we eindelijk met een 5-4 bij het laatste fluitsignaal de eerste zege binnenhalen. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, alles ging toen mis bij ons en bij Honselersdijk was elke doelpoging bingo. En nu moeten we echt doorpakken en punten scoren de komende wedstrijden”, sprak de van één wedstijd schorsing teruggekomen Lars van der Pijl van TAVV.

Gehuld in een authentieke lederhose en blouse met het betere ongeschoren kuitenwerk aanwezig op het georganiseerde ‘Oktoberfest’, waar menig Duitser jaloers naar zou kijken, blikte Van der Pijl terug op de eerste overwinning na drie eerdere gelijke spelen en nederlagen van zijn ploeg uit Ter Aar. Van der Pijl: ,,Het zaadje voor deze overwinning werd gelegd op de bank vorige week uit bij Valken’68. Daar stonden we lang met 2-0 achter en het lukte maar niet om de 2-1 te maken, hoewel de kansen er wel waren. Uiteindelijk gingen we zelfs met 4-0 toen de kuikenbak in. Er moest toch echt meer gif op ons middenveld komen. En dat werd vandaag onze rechtervleugelverdediger Kevin van Wijk. Als linkshalf, met het loopvermogen van een Keniaan, was hij vandaag een kruising van het beste van Jan Wouters en Edgar Davids met het scorend vermogen van de stripfiguur Appie Happie. En zeker beslissend voor het verloop van deze pot voetbal vandaag.”

De Ter Aarse thuisploeg ging, ongekend, de rust in met een 3-0 voorsprong door doelpunten van respectievelijk Mitch Keijzer, zijn tweede dit seizoen, Van Wijk en Mike Slottje, ook zijn tweede treffer deze competitie. ,,Dan wetende dat Honselersdijk in het eerste kwartier drie levensgrote kansen kreeg, maar deze niet wist te benutten. Ik vond ze echt ongelofelijk goed spelen, hun drie spitsen waren levensgevaarlijk bij elke counter. Ze konden stuk voor stuk op volle snelheid zo hun tegenstanders uitspelen. Maar je moet die kansen wel benutten natuurlijk!”, aldus de enthousiast verhalende Van der Pijl.

TAVV-trainer Niels Slottje, aan het einde van het seizoen hangt hij zijn trainersspullen in de bekende treurwilg, kon het niet anders beleven in de rust dan als een luxe situatie. Vooral wetende dat hij bij deze thuiswedstrijd het ook zonder de vaste basiskrachten Stefan Rijsdam en Youri Looyestijn moest stellen. Van der Pijl: ,,Maar dan staat bij ons gewoon Bjorn Valentijn op, een negentienjarige jeugdspeler die na een invalbeurt vorige week uit bij Valken’68 nu in de basis mocht starten en duidelijk het vertrouwen kreeg van de technische staf. En dat vertrouwen heeft hij zeker niet beschaamd. Ook dat is TAVV.”

Na de rust lieten Nick Straver en wederom de immer zwoegende en kilometers vretende ‘stofzuiger’ Van Wijk met hun doelpunten een 5-0 tussenstand noteren. En toen kwam het eerder al benoemde laatste kwartiertje. ,,Die 5-1 ontstond uit een spelhervatting waar we niet scherp genoeg stonden, mogelijk kwam dat door die ongelofelijke tussenstand. Want toch doet dat blijkbaar wat met ons tussen de voetbaloren bij TAVV. En als dan de tweede en de derde er ook ingaan… en de vierde een paar minuten voor tijd, dan weet je dat een hartslagmeter bij onze supporters ongelofelijke scores zou opleveren op die momenten. Maar we hebben het gered”, sprak Van der Pijl vol beleving.

Met deze eerste zege komt TAVV in de tweede klasse op een twaalfde plek met 6 uit 7 (10-17) wetende dat het met de komende uitwedstrijden tegen UVS en CVC Reeuwijk zeker kansen krijgt om op de ranglijst te klimmen. Want ook UVS liet, geheel onverwacht, zaterdagmiddag met de 0-4 thuis tegen Voorschoten’97 steken vallen. Van der Pijl: ,,We liggen er uit voor de beker dus zaterdag 11 november hoeven we voetballend niet aan de bak. Dus nu deze periode gewoon lekker goed trainen met elkaar op weg naar twee belangrijke en kansrijke uitwedstrijden vanaf 18 november. En ik moet eerlijk bekennen dat in deze tweede klasse van West 2 het anders is dan bij West 1 vorig seizoen. Daar had je vier ploegen die er bovenuit staken, maar hier in West 2 in deze tweede klasse C kan je van iedereen verliezen… maar ook winnen. En daar willen we vanaf 18 november mee verder gaan.”

TAVV-Honselersdijk 5-4 (3-0). Keijzer 1-0, Van Wijk 2-0, Slottje 3-0, Straver 4-0, Van Wijk 5-0, Honselersdijk 5-1, Honselersdijk 5-2, Honselersdijk 5-3 en 86. Honselersdijk 5-4.

Basisopstelling TAVV: Pieterse, Otto, Slottje, Van der Pijl, Valentijn, Verwoerd, Straver, Van Wijk, Konings, De Bruijn en Keijzer.