Tweede klasse C (zaterdag)- Nog steeds staat Voorschoten’97 op de hatelijke nul. Weliswaar staat de ploeg van André Lourens op voorsprong tegen SVC’08 (2-0), maar van die ontmoeting staat de tweede helft nog open. Na de uitglijder bij Die Haghe ging nu Honselersdijk voorbij aan de Adegeest-bewoners (2-1). Lourens begreep niets van de nederlaag. ,,We hadden gewoonweg moeten winnen. En wanneer je een wedstrijd dan alsnog niet weet te winnen dan mag je in elk geval niet verliezen. En dat gebeurt dan toch. Onverteerbaar en volkomen onnodig.”

Verdediger Djiri Michel begreep de frustratie van zijn trainer. ,,Die ergernis zit ook bij onszelf namelijk. We hadden nooit van Honselersdijk mogen verliezen, maar je staat toch met lege handen. Dat betekent dat we nu nog steeds op nul staan en dat begint te knagen. Ik denk dat we te graag wilden en daardoor uit de organisatie zijn gaan spelen. Dat is ons duur komen te staan.”

Michel heeft ondertussen een basisplaats als linksback, terwijl hij voorheen veelal in het tweede speelde als linksbuiten. ,,Dat is even wennen, ja. De trainer kiest voor zekerheid. Donovan Valies heeft meer voetballend vermogen op die plek, maar er worden ook andere kwaliteiten gevraagd. Ik moet zeggen dat ik tegen SVC’08 lekker balde, maar in het openingsduel en gisteren had het beter gekund. Dat geldt overigens voor veel meer spelers helaas. Toch ben ik van mening dat we nu al tweemaal onnodig hebben verloren. Wij zijn technisch en tactisch beter dan de ploegen waar we van verloren hebben. Wanneer het echter op vechtvoetbal aan komt dan gaan we daar niet goed mee om.”

Volgens Lourens had zijn ploeg na de 0-1 van Peer van Paasen verder moeten uitlopen. ,,Ik heb grote kansen gezien. Zo ongeveer allemaal 1 op 1 op de keeper. Tim Koning, Richard Bakker, Kai Vijlbrief en zo kan ik nog wel even door gaan. Met de rust moet je gewoon met 0-2 of 0-3 voor staan. En dan krijg je vlak voor rust juist ook nog de 1-1 om je oren uit een onnodig weggegeven hoekschop.” Volgens Michel zat er voorafgaand aan dat moment nog wel een buitenspelluchtje.

Na de rust blijft de 1-1 lang op het scorebord staan. ,,Met een puntje was ik eigenlijk niet tevreden, maar het is beter dan niets. Nu ging het nog fout ook. Sem Simonis hief buitenspel op en Stefan van der Niet kwam te ver zijn hok uit. Kevin Koek had nog wel de 2-2 op zijn hoofd daarna, maar dat feest ging ook niet door. En dan ga je dus nog de ballenbak in ook. Echt, ik heb er geen woorden voor. Tegen SVC’08 deden we het prima, er is uitstekend getraind en in het eerste halve uur hadden we op rozen moeten zitten. En dan eindigt het zo”, aldus de trainer die de competitiestart uiteraard anders voor ogen had.

De linksback: ,,Dit is eigenlijk de derde domper op rij. We maken teveel foutjes en dat moet er snel uit. We willen kennelijk zo graag dat we vergeten dat er gevaar in schuilt om teveel naar voren te spelen met de ploeg. Ik weet zeker dat we in een flow waren gekomen als we de pot tegen SVC’08 uit hadden kunnen spelen. Die overwinning had zo belangrijk geweest. Het was balen dat de scheidsrechter niet verder kon. Maar goed, er is geen reden voor paniek. We moeten er volgende week staan tegen Valken’68. Natuurlijk een pittige opponent, maar we kunnen een zege niet langer uitstellen. Het is logisch dat we aan elkaar hebben moeten wennen, de selectie ziet er immers fors gewijzigd uit ten opzichte van vorig seizoen, maar achter dat wennen mogen we onszelf niet verschuilen. We hebben niet voor niets een voorbereiding gehad met prima resultaten in de beker. Als we te lang op nul blijven staan wordt het weer een moeizaam seizoen en daar zit niemand op te wachten in Voorschoten.”