Tweede klasse C (zaterdag)- Gistermiddag stond een wedstrijd tussen twee fusieclubs op het programma, thuisclub Voorschoten’97 ontving HVC’10  uit Hoek van Holland. Een wedstrijd die enige weken geleden in bekerverband ook al op het programma stond,  het werd toen een gemakkelijke 3-0 overwinning voor de Voorschotenaren met twee teams die in opstelling behoorlijk verschilden met de 22 spelers die gisteren in het veld stonden. Kon Voorschoten’97 de goede reeks van 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden een passend vervolg geven, of kon HVC’10 eindelijk weer eens een overwinning noteren? Het werd het laatste, in een wedstrijd die voor de thuisclub nog wel zo uitstekend begon.

Na een hartelijke gastvrije ontvangst op sportpark Adegeest door oud scheidsrechter Frans van den Berg en de zeer aangename ontmoeting met de moeder van de pupil van de week begon de wedstrijd exact om 14.30 uur en was vanaf het begin al duidelijk dat de bezoekers niet voor de schoonheidsprijs naar Voorschoten waren gekomen. Gezien de resultaten in de laatste wedstrijden niet geheel onlogisch, vanuit een gesloten verdediging loerend op de omschakeling hopende op dat ene kansje waarvan je weet dat die toch wel gaat komen.

De ploeg van André Lourens begon echter uitstekend aan de wedstrijd en kwam in de vierde minuut al op de zo gewenste 1-0 voorsprong, na goed doorzetten van Jordy Manuputty was het spits Shemiel Constancia die de bal beheerst binnenschoot.  In die fase speelden de groengelen uitstekend en waren er zelfs kansen op de 2-0 en 3-0 en dat allemaal in een tijdsbestek van nog geen 20 minuten.

,,We begonnen echt goed, ondanks de verdedigende stellingen van HVC’10 kwamen we snel op voorsprong en was het wachten op de volgende treffer. Zij moesten komen, wij zouden ruimte gaan krijgen dus wat wilden we nog meer”, aldus trainer Lourens. Binnen een tijdsbestek van twee minuten gaf de thuisploeg de wedstrijd uit handen en bij beide doelpunten zag doelman Marcel Quax er niet heel erg sterk uit. ,,Dit soort fouten mag op dit niveau niet gebeuren. Bij de gelijkmaker komt Marcel uit zijn doel en moet die bal gewoon hebben waarna hun nummer 10 (Leroy Smits, red.) de bal vanaf de achterlijn in een leeg doel kan schieten en nauwelijks een minuut later zorgt weifelend optreden er voor dat je ineens achterstaat en vol in de achtervolging moet”. Duidelijke taal van de trainer van de thuisploeg.

Over de rest van de wedstrijd kan de verslaggever van dienst heel kort zijn. De thuisploeg probeerde het wel maar was niet bij machte om de Hoek van Hollandse muur te slechten of enigszins af te brokkelen. Veel te snel werd de lange bal gezocht, daar waar juist eerdere kansen ontstonden door voetballend de oplossing te zoeken. En dat het vervolgens in de slotfase nog 1-3 werd deed allang niet meer ter zake, een thuisnederlaag was een feit in een wedstrijd die nog wel zo goed was begonnen. Achteraf was de nederlaag niet eens de grootste teleurstelling. Het feit dat een van de betere voetballers aan de kant van de thuisploeg uit de wedstrijd was geschopt deed veel meer pijn. Na een grove charge moest Hamza Chikhi het veld worden afgedragen, de verwachting is dat hij pas weer na de winterstop inzetbaar is.

,,De nederlaag is al teleurstellend, maar dat kan een keer gebeuren. Ik baal wel verschrikkelijk want met de wedstrijden tegen RCL en Lugdunum voor de boeg had een overwinning vandaag wel lekker geweest en daarom is het zo zonde dat we het zelf weggeven. Waar ik echt doodziek van ben is dat we Chikhi een aantal weken kwijt zijn, een speler die voor de nodige creativiteit zorgt en het verschil kan maken.” Een begrijpelijke reactie van trainer Lourens.

Na afloop kwam Takacs, de ervaren man in het zwart met een betaald voetbal verleden, nog even kort aan het woord naar aanleiding van de charge op Chikhi. ,,Vanuit mijn positie beoordeelde ik de situatie als pootje haken en dus geel, maar wat ik begrijp heb ik de situatie absoluut verkeerd ingeschat en had een andere kleur kartonnetje op zijn plaats geweest. Ik baal daar enorm van. Voorschoten’97 koopt daar ook helemaal niets voor maar wil bij deze toch mijn excuses aanbieden.”

Het laatste woord gaf ik graag aan een van de in mijn ogen meest onderschatte spelers van de thuisploeg, nummer 6 Manuputty. ,,Dit is echt balen. We beginnen de wedstrijd goed en hebben de regie in handen, komen zelfs op de gewenste voorsprong en geven het uiteindelijk zelf weg. We hebben dan zelfs nog ruim een uur om de achterstand ongedaan te maken maar gaan vervolgens veel te snel opportunistisch spelen en vergeten te voetballen. We kregen hierna ook niet al te veel mogelijkheden meer, uithuilen en opnieuw beginnen. We krijgen de komende weken met RCL en Lugdunum in ieder geval twee voetballende ploegen tegenover ons, en dat ligt ons ook veel beter dus ik ben positief gestemd over de komende weken.”

Zowel Manuputty als uw verslaggever ter plekke hebben een verleden bij vv Noordwijk, en toen ik na afloop aangaf dat ook zij hadden verloren gaf hij aan dat hij hier al van op de hoogte was. Oude liefde roest niet, of zoiets……..

Voorschoten’97 – HVC’10 1-3. 4. Constancia 1-0, 21. Smits 1-1, 22. Sterrenberg 1-2, 90. Storm 1-3. Scheidsrechter Takacs. Toeschouwers: 175.

Voorschoten’97 : M. Quax, K. Koek, H. Apaydin, J. Manuputty, R. Bakker, S. Constancia, H. Chikhi (77 D. Michel), J. Kharbouch (73 T. Koning), N. Guijt, P. van Paassen, K. Vijlbrief (63 S. Simonis).