Dat we na meer dan 100 jaar voetbal en 60 jaar cricket op ons terrein “de Kempenaerstraat” midden in Oegstgeest gaan verhuizen naar een spiksplinternieuw sportcomplex in de Overveerpolder weet iedere ASC-er nu zo langzamerhand wel.

Bij het betrekken van een nieuw complex hoort ook het afscheid nemen van het oude complex. Het vertrek gaan we op vrijdag 2 juni a.s. luister bijzetten door nog één keer te cricketen en te voetballen op “de Kempenaerstraat”. Het veld waar je zo makkelijk een zes aan leg sloeg en waar we 40 jaar noodgedwongen niet meer mochten spelen o.a. omdat de buurtbewoners vreesden voor hun veiligheid en waar de supporters tekeer gingen op de houten tribune tijdens mooie voetbalwedstrijden. Een sportief afscheid dus.

Om 13.30 uur begint de cricketwedstrijd tussen een team van Ajax-coryfeeën en van Sparta-veteranen. Dat Sparta de tegenstander is, is niet toevallig, want op 16 juli 1967 (bijna een halve eeuw geleden) heeft Ajax 1 tegen Sparta 1 een legendarische cricketwedstrijd gespeeld. In die wedstrijd presteerde Ajax het om voor een totaal van 2 (twee) runs all out te gaan. En die runs waren nog byes ook. Er stonden 11 ducks in het scoreboek!
Na 50 jaar is het eindelijk tijd voor revanche. Daarom houden we de opstelling nog even geheim. Komt dat spektakel dus allemaal live bekijken op de tribune met een biertje in de hand.

Om 19.00 uur volgt een voetbalwedstrijd tussen een veteranenteam van ASC en de Sparta-legends (oud-profvoetballers die bij Sparta hebben gespeeld). Ook hier is de tegenstander Sparta en dat komt omdat in de 20-er jaren ASC op de laatste competitiedag thuis met 3-1 van Feyenoord won, waardoor Sparta kampioen werd en ASC niet degradeerde. De kampioenskoetsjes en –bloemen van Feyenoord konden voor een prikkie door Sparta worden overgenomen!

Het belooft een gezellige middag en avond te worden met ruimte voor topsport, het ophalen van herinneringen, nostalgie en misschien ook voor een traantje dat weggepinkt moet worden. Mis daarom de unieke gelegenheid niet om nog één keer van je favoriete sport op de ‘heilige grond’ te genieten. Nu kan het nog, want over een paar jaar staat er op “ons” veld een keurig villapark!!

Sportief Oegstgeest en omstreken is van harte welkom op ASC om het afscheid mee te vieren en de toegang is uiteraard gratis. De unieke sportdag wordt mogelijk gemaakt door Provast en Frisia Makelaars. Zij zijn de “ nieuwe bewoners” van het sportcomplex en ondersteunen van harte dit initiatief.

Bijdrage: Hans Schiphorst