Derde klasse A (zondag) –  ,,Jullie kennen die Co Adriaanse toch wel met zijn kerstboomopstelling vroeger bij FC Den Haag? Nou sinds kort hebben wij bij Warmunda de kerstbalopstelling van onze trainer Alan Campfens. Het kost even tijd om het bij alle spelers goed tussen de oren en in de voetbalschoenen te krijgen, maar dan heb je ook wat. En je kon het zien zojuist tegen Aalsmeer. Met drie verdedigers, vijf middenvelders en twee aanvallers kregen ze geen grip op ons spel. Het kostte Campfens bijna wel een setje stembanden bij het vele coachen van zijn jongens. Maar met deze 0-3 zijn onze eerste drie punten in de knip”, sprak de vrolijke supporter na afloop op weg naar zijn witte bolide.

Aalsmeer en Warmunda troffen elkaar vorig seizoen eveneens waar de Warmonders thuis 1-1 speelden en uit op sportpark ‘Hornmeer’ met 0-1 aan het kortste eind trokken. Die resultaten kon je zeker niet herleiden naar hun plek in de eindrangschikking in die derde klasse A, want waar Aalsmeer derde eindigde (26-46) bleef Warmunda op de één na de laatste plek (26-21) toch gevrijwaard van de nacompetitie doordat meerdere verenigingen van de zondag naar de zaterdag vertrokken. Opvallend was wel dat beide teams vorig seizoen bijna evenveel hadden gescoord, waar Aalsmeer 41 keer het net wist te vinden kon Warmunda er 35 noteren. Het grote verschil tussen beide derdeklassers zat hem dus vooral in het aantal tegentreffers, 31 voor Aalsmeer en 65 voor Warmunda. Zou dat de reden zijn geweest voor Campfens en zijn bevlogen assistent Martin de Louw om met een verstevigd middenveld de kerstbalvariant uit de hoge hoed te toveren?

Campfens begon i.v.m. de thuiswedstrijd van 1 mei tegen WVC met dezelfde zes basisspelers waar Bilal el Kourami door hem bekende redenen nu op de bank kon starten. De grote vraag voor alle Warmunda-volgers was: ,,Hoe gaat Selmo Kurbegovic, voormalig linksbuiten van onder meer Rijnsburgse Boys, IJsselmeervogels, Ter Leede en het meest recent bij eersteklasser XerxesDZB zich manifesteren nu hij bewust heeft gekozen voor zijn gezin met zijn vrouw, twee jonge kinderen en de gezelligheid in het voetbal?” Campfens kende hem nog van Ter Leede en zag ook vandaag een sleurende, altijd positief coachende Kurbegovic die voortdurend zocht naar voetballende oplossingen.

Van het uittenue van Warmunda bleef vandaag alleen maar de rode broek over want het rode shirt zou volgens scheidsrechter Ifrandi teveel gelijkenis vertonen met het vaste tenue van de thuisploeg. Dus het vertrouwde blauwwitte shirt met de onleesbare rugnummers werd trots door de Warmunda-spelers voor de ongeveer honderd supporters gedragen. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was het Warmunda dat het beste veldspel op het matige, verouderde, kunstgrasveld vertoonde. Het was dan ook middenvelder Menno van Noort, een eigen jeugdspeler, die na ruim een kwartier een flitsende actie van Kurbegovic met een strak schot van twintig meter doeltreffend kon afronden, 0-1.

Een kleine tien minuten later was het de rappe linksbuiten Niels Dijkstra die na een steekpass van de zeer beweeglijke en technisch balvaardige Chafik Belmamoune de bal kon intikken om met 0-2 Warmunda met een nog beter gevoel de rust in te laten gaan. Maar zijn inzet werd klasse gekeerd door Aalsmeer-doelman Jeremaih Veldman. En de thuisploeg dan in deze eerste helft op het zonovergoten sportpark? Het was de jonge centrumspits Rutger Brussen die kort voor rust met zijn schot van ruim twintig meter Warmunda-doelman Michael Christen dwong tot een katachtige reactie om de bal over de lat te tikken.

Na de thee hadden de trainers Campfens en Marco Bragonje geen wissels toegepast en het was weer de uitploeg die direct druk zette. Kort na rust was het de jonge Jasper Kortekaas die beheerst inschoot na een klasse voorzet van de anonieme, maar o zo verdienstelijk spelende, Warmunda-middenvelder Niels van der Meij. Deze 0-2 zou de uitploeg meer rust moeten geven om veilig het einde te halen. Rust gaf het zeker niet aan trainer Bragonje want in de tweede helft maakte hij maximaal gebruik van zijn wisselmogelijkheden. Campfens deed dat gedoseerd want halverwege de tweede helft kwam Bilal el Kourami de met een hamstringblessure kampende Belmamoune vervangen.

Het was de thuisploeg die zich door opportunistisch spel met de drie invallers meer en meer manifesteerde en druk zette op het doel van Warmunda-doelman Christen. Ondanks af en toe wat grabbelmomenten was hij heer en meester in zijn doelgebied. Dat Campfens langs de lijn alles kritisch bleef volgen bleek uit zijn verbale reactie naar invaller El Kourami: ,,Niet lullen maar poetsen.” Daarnaast heeft hij negentig minuten lang gedreven langs de lijn zijn jongens gewezen op de veldbezetting. De kerstbal moest immers intact blijven en ‘kantelen’ was daarbij wel het meest gebruikte werkwoord deze middag.  Het beoordelen van een buitenspelsituatie van Warmunda door de scheidsrechter leidde na protesten voor Kurbegovic en El Kourami tot een gele kaart waar assistent-trainer De Louw door zijn verbale reacties direct plaats kon nemen op de matig bezette tribune.

Dat El Kourami zich wilde bewijzen, was een kwartier voor tijd zichtbaar met een wereldschot van dertig meter op de lat. Met deze actie was het toch weer Warmunda dat het spel naar zich toe trok. En dat leidde een tiental minuten voor tijd tot de 0-3 doordat hij de bal kon intikken nadat Van der Meij eerst zijn kopbal uit een hoekschop met het lichaam gestopt zag worden door doelman Veldman. Campfens wilde voor de laatste minuten nog invaller Nick Arnst  inbrengen maar toen floot Ifrandi al voor de laatste maal. Dat betekende met deze 0-3 uitzege voor Warmunda drie punten en ook  drie doelpunten.

Wat gaat het worden zondag 1 oktober op sportpark ‘Overbos’ tegen Nicolaas Boys? Zij speelden zondagmiddag thuis 2-2  tegen Altior. Wat wel zeker is dat we een flitsende Kurbegovic kunnen zien want in een interview zei hij al over zijn opmerkelijke overgang: ,,Warmunda voetbalt op gras, ik haat namelijk voetballen op kunstgras.” Dat was in ieder geval deze zondagmiddag aan zijn spel zeker niet zichtbaar en dat belooft veel in positieve zin voor Warmunda dit seizoen in deze derde klasse A. En de kerstbalopstelling van Campfens, wie weet wordt deze  net zo bekend en succesvol als de kerstboomopstelling van co Adriaanse bij FC Den Haag van 1988 – 1992?

Aalsmeer – Warmunda 0-3 (0-1). 18. Menno van Noort 0-1, 49. Kortekaas  0-2 en 82. El Kourami 0-3. Scheidsrechter: Ifrandi. Toeschouwers: 110.

Aalsmeer: Jeremaih Veldman, Daimian Veldman, El Hadji, Kocon, Singer, Pasternak, Ezink (63. Voortman), Brussen, Van der Zwaard (59. Sluijs), Piet (79. Melman) en Huigsloot.

Warmunda: Christen, Dijkstra, Holverda, Kortekaas, Belmamoune (70. El Kourami), Kurbegovic, Van der Meij, Brian van Noort, Menno van Noort, Solleveld en Komen.