Derde klasse A (zaterdag)- ,,Willen jullie dat ik met de deur smijt of tegen jullie schreeuw?” Anton Wijsman was eigenlijk des duivels, maar hield zich uiteindelijk in tijdens de rust. Wel wees de trainer zijn manschappen op de tekortkoningen in de eerste helft en op het feit dat half werk niet genoeg zou zijn om de winst te pakken. Kagia leek wakker geschud en herstelde zich na rust uitstekend in en tegen Oudewater. Na een 4-1 achterstand werd het alsnog 4-5 (!) voor de Lisserbroekers.

,,Als trainer zoek je altijd naar verklaringen waarom het niet loopt of afspraken niet nagekomen worden. Het zou kunnen zijn dat er spanning stond op de eerste serieuze wedstrijd, maar het kan ook zomaar liggen aan onze voorbereiding. Darin scoorden we er lustig op los en ging het allemaal erg makkelijk. Nu speelden we tegen een ploeg die vorig seizoen nog uitkwam in de vierde klasse en misschien was er onbedoeld wel gemakzucht in de groep geslopen. Dit ondanks mijn waarschuwingen vooraf. Ik had Oudewater vorige week al zien spelen en wist dat we niet zomaar even de zege zouden wegkapen daar. Wanneer je dan na ruim een kwartier spelen met 3-0 achter staat liegen de feiten niet.”

Verdediger Tom Hoejenbos (foto) maakte uiteindelijk de 4-5 aan het einde van de wedstrijd en kon zich wel vinden in de woorden van de oefenmeester. ,,In de beker en in oefenwedstrijden wonnen we steeds ruim en liep het op rolletjes. De tegenstanders waren echter niet van het kaliber Oudewater zo bleek. Ik denk maar zo dat het met gemakzucht te maken kan hebben, maar ik ben wel van mening dat we halverwege alsnog niet kansloos waren. We hadden er voor de pauze ook zelf vier kunnen maken. Daarom was het geloof er nog wel, maar we moesten dus wel diep in de buidel tasten en dat hebben we onszelf aangedaan.”

Oudewater scoorde in de vijfde, zestiende en zeventiende minuut en Kagia stond erbij en keek er naar. Daarna maakte Rens Lamboo er na ruim een halfuur wel 3-1 van , maar kort daarna was de marge al weer drie doelpunten. Wijsman: ,,Ik hield de groep voor dat we snel de 4-2 moesten maken om zo weer terug in de wedstrijd te komen. We hadden voor rust al genoeg kansen gehad en dus geloofde ook ik nog in een terugkeer van de ploeg.”

Wijsman werd gehoord door met name de ingevallen Dorus van der Voort die de 4-2 op het scorebord bracht. Toch duurde het nog een poos alvorens de thuisploeg verder aan het wankelen kon worden gebracht. Opnieuw nieuweling Van der Voort, die volgens zijn trainer zeker kwaliteiten in huis heeft maar er nog niet altijd staat, maakte er 4-3 van en enkele minuten later was het de beurt aan Dirk Jan Ligtenberg om de stand in evenwicht te brengen. In de slotfase stond Hoejenbos dus op en kwam Kagia alsnog als winnaar uit de strijd.

De maker van de 4-5: ,,We stapten na rust ook over van 4-4-2 naar 4-3-3 en dat pakte goed uit. Dat we uiteindelijk winnen is natuurlijk prachtig, maar de slappe en te lieve start is wel een reden om na te kaarten. Dat mag gewoon niet meer gebeuren. Na de negende goal van de middag moesten we nog wel alert blijven, maar echt gevaar konden ze niet meer stichten. Oudewater heeft best een leuke ploeg met een uitstekende linksbuiten.”

Wijsman: ,,Hier gaan wel ploegen struikelen, ja. Dat konden wij voorkomen, maar het mag duidelijk zijn dat het mij niet zint wat ik voor rust zag. Dit was voor de ploeg een ‘welkom in district 2’ en als het goed is weten ze nu dat we er elke week zullen moeten staan. Er wordt meer verwacht in deze klasse. In die zin zullen we onze borst ook tegen Van Nispen volgende week nat moeten maken. Daarin spelen jongens die hoger gespeeld hebben. Ik neem aan dat we dan wel wakker zijn vanaf de eerste tellen.”

Basisopstelling Kagia: Van Paridon, Timmermans, Hogewoning, Zonneveld, Hoejenbos, Tibboel, Sluijmer, Van der Schinkel, Lamboo, Van Beelen, Ligtenberg.