Derde klasse A (zondag)- Voetballiefhebbers die pleiten voor kunstgras kunnen bij hun argumenten de wedstrijd ASC tegen Nicolaas Boys aanhalen. Polletjes, modder, kale plekken, slecht zichtbare lijnen, het was voer voor discussie na afloop. Zeker, beide partijen hadden er evenveel last van en het is nu eenmaal een onderdeel van het traditionele voetbal. Een fatsoenlijke partij neerzetten was echter onmogelijk. Toevalsvoetbal werd het op het terrein aan de Van Duivenbodestraat met een doelpuntloos gelijkspel als eindresultaat.

Met hulp van de wind was Nicolaas Boys in de eerste helft een tikje beter en een stuk dichter bij een doelpunt. Twee keer werd bijvoorbeeld het aluminium boven ASC-doelman Tim Laan hard geraakt. Ook redde hij in een reflex knap op een direct ingeschoten vrije bal en had de thuisploeg geluk dat Peter Burgmeijer de bal naast tikte toen hij zelf, al uitlopend, gepasseerd werd. De beste kans in de eerste vijfenveertig minuten was echter voor Jelle Schouten. Het talent van ASC werd diep gestuurd en passeerde doelman Tim Schouten. Hij moest daardoor uitwijken en schoot vanaf de zijkant hoog over. Zijn trainer Kevin van der Geest nam hem echter niets kwalijk. ,,Met dit veld zou het meer geluk dan wijsheid zijn als je zo’n bal van die positie erin krijgt. Geen wonder dat het Jelle niet lukte.”

In de tweede helft was het vooral ASC dat aanspraak kon maken op een doelpunt. Meer dan de bezoekers probeerde ASC van achteruit op te bouwen. Ward Buijze, Schouten en Jerome Rousseau zagen hun inzetten steeds gepareerd door de goed acterende Stouten.  De Boys uit Nieuwveen trachtten direct de spitsen te bereiken, maar konden amper voor gevaar zorgen. Uiteindelijk bleek het veld de winnaar: het had deze middag ervoor gezorgd dat passes niet aankwamen, schoten huizenhoog over gingen of dat een simpele balaanname onmogelijk bleek. Het doet de Oegstgeestenaren ongetwijfeld uitzien naar het nieuwe sportpark Overveer waar zonder enige twijfel een glad geschoren gazonnetje de voetballers toelacht. Voorlopig zal men zich nog vijf keer moeten behelpen op dit veld.

Verdediger Ward Kroft was er natuurlijk ook niet gelukkig mee. ,,Ik voetbal hier al vanaf de jeugd en je weet dat het enige veld door intensief gebruik gewoon slecht is. Als het dan nog eens fiks geregend heeft is het extra slecht. Het is lastig voetballen voor beide partijen al moet ik erbij zeggen dat het voor verdedigers wat makkelijker is. Met dat ene punt moet je over de hele wedstrijd gezien misschien tevreden zijn al hadden we de laatste twintig minuten er wel een in kunnen schieten. Direct degraderen lijkt onmogelijk omdat we een puntje zijn uitgelopen op de nummer laatst MMO. Ik zou het liefst echter ook de nacompetitie ontlopen.”

De vandaag sterk spelende verdediger ziet zijn team in een strijd om de extra wedstrijden  verwikkeld met Warmunda (3-2 winst op Stompwijk’92), Kickers’69 (afgelast) en WVC (1-1 bij koploper KDO). Het blijft wat dat betreft spannend onderaan de derde klasse A zondag.

ASC: Laan, Tas, Goebel (83. Reitsma) , Kroft, Schouten, Kuipers, Van Zandwijk, Rousseau, Buijze, Rutten (55. Poort), Wenzel.

Nicolaas Boys: Stouten, Snoek, Van ý Kruis, Van Gils, Janmaat, Moerdijk (71. Van der Meer), Burgmeijer (80. Hans van der Veen), Teunissen (87. Wijfjes), De Groot, Ronald van der Veen, Van Amerongen.

Scheidsrechter: Bieman. Toeschouwers: 40.

Foto’s: J.P. Kranenburg