Derde klasse A (zondag)- ,,We beschouwden vooraf Bernardus als een directe concurrent van ons en dus waren we vastbesloten daar de drie punten vandaan te halen. Dat is in feite nog vrij eenvoudig gelukt ook”, aldus Siard Kuipers van ASC.  De mannen van Mo Bougrine behaalden hiermee de tweede zege na eerder Aalsmeer ruim verslagen te hebben.

Kuipers ziet ook duidelijk raakvlakken met die wedstrijd: ,,Ook toen waren we veruit de bovenliggende partij net als vandaag. Dat we met 0-2 de rust in gingen gaf de verhoudingen niet eens goed weer: het hadden er best meer kunnen zijn.”

Bij de thuisploeg zal het een en ander in de kleedkamer gezegd zijn in de rust want de thuisploeg pakte de zaken wat steviger en energieker aan in deel twee van de wedstrijd. Stormen deed het niet, het bleef bij een briesje. ,,Ze speelden”, zo gaat Kuipers verder, wat opportunistischer, scoorden ook de 1-2, maar we pakten al snel de draad weer op en na de 1-3 van Jesse Tas was het verzet gebroken. Jelle Schouten zette nog eens de puntjes op de i door zijn tweede en onze vierde te scoren. Een even verdiende als ruime zege kan ik wel stellen.”

Teamgenoot Laurent Coopmans is het hier volledig mee eens. De tweedejaars A-junior: ,,Ik vond Bernardus eerlijk gezegd wat tegenvallen. Wij vonden steeds de vrije man en zij konden er weinig tegenover stellen. Ze zijn amper gevaarlijk geworden en dat ze alleen scoorden uit een strafschop was tekenend.”

ASC staat dankzij de overwinning op de zevende plaats. Kuipers, student werktuigbouwkunde, die dit jaar verwacht af te studeren, ziet nog ruimte voor verbetering: ,,Zeker, als ik zie dat Nicolaas Boys tweede staat, dan acht ik ons in staat nog een paar plaatsen te klimmen. We verloren net aan van de Boys en ik was niet ondersteboven van hun voetballende kwaliteiten. Wij speelden vandaag uitstekend tussen de linies en goed positiespel. Dat moeten we ook tegen andere tegenstanders laten zien.”

Kuipers zal na zijn afstuderen een baan zoeken, maar hoewel er wereldwijd mogelijkheden zijn kiest hij in eerste instantie voor Nederland. ,,Ze zullen me niet snel kwijt raken. Net als veel van mijn teamgenoten ben ik een kind van ASC, ik speel er al sinds mijn zevende. De saamhorigheid is groot en ik plak er graag nog minimaal een jaartje aan vast.”

Coopmans is na zijn avontuur bij UVS terug op het oude nest. ,,Toen ik bij de blauwwitten speelde bleef ik contact houden met ASC via Ruben Dutrieux en Fenno van den Hoek. Ook het nieuwe complex en de wetenschap dat ik veel oude bekenden zou zien trok me over de streep. Ons elftal is een mooie balans tussen ervaring en jeugd waartoe ik behoor. In zo’n wedstrijd als vandaag werpt dat zijn vruchten af.”

Volgende week komt SJZ op bezoek dat eindelijk van zich afbeet en koploper Altior onderuit haalde. Het wordt een ontmoeting tussen twee ploegen die dit weekend zelfvertrouwen hebben getankt.

Bernardus – ASC  1-4 (0-2). Schouten 0-1, Rutten 0-2, Iliopoulos 1-2, Tas 1-3, Schouten 1-4.