Derde klasse A (zondag)- Toen Jerome Rousseau tien minuten voor tijd ASC naast hoogvlieger Aalsmeer schoot, bleven de bezoekers zonder aarzeling doordrukken op zoek naar de overwinning. Op jacht naar een stunt nadat ASC de hele tweede helft de bovenliggende partij was geweest. Des te groter was de teleurstelling dat Aalsmeer uiteindelijk toch met een 3-2 overwinning aan de haal ging, na een misterverstand achterin bij de mannen van trainer Kevin van der Geest. ,, Alle credits voor ons’’, sprak hij na afloop.

Met Aalsmeer trof ASC een ploeg die op een hele andere wijze uit de vorige speelronde zal zijn gekomen dan de Oestgeestenaren zelf. ASC pakte zelf in eigen huis een hele belangrijke driepunter ten koste van een concurrent tegen degradatie WVC en behield daarmee aansluiting naar boven. Aalsmeer daarentegen verloor op eigen veld van koploper KDO, waardoor die ploeg definitief uit zicht lijkt te zijn verdwenen

Toch verscheen Aalsmeer sterk en opgeladen aan de startblokken, want na twee minuten kwam de thuisploeg al voorsprong. Een tegenvaller voor ASC dat echter niet in de war raakte van de vroege tegentreffer. Na tien werkte Casper Wenzel een corner binnen en was de stand weer gelijk. Uiteindelijk keek ASC met de rust toch weer tegen een achterstand aan. Zo rond het half uur kreeg Aalsmeer een terechte penalty, en werd er vervolgens geen fout gemaakt in de afwerking.

Voor Van der Geest dus zaak tijdens de rust om zijn ploeg weer op het goede spoor te zetten. Dat leek goed te zijn gelukt, want ASC had de gehele tweede helft het betere van het spel. ,,Wij kwamen vond ik heel goed de kleedkamer uit en waren eigenlijk direct sterker. Na al wat mogelijkheden te hebben gehad, scoorden we uiteindelijk pas in de 83e minuut. Daarna hebben we echt nog geprobeerd door te drukken en we waren ook echt wel in stelling om te winnen daar. Dat zij bij een 2-2 stand aan het tijdrekken waren zegt denk ik wel genoeg. Zij leken toen blij met een punt.”

Hoe kan het dan dat het uiteindelijk toch nog mis ging? ,,Zij hadden een vrije trap op hun eigen 16 die hun keeper nam. Wij stonden gewoon goed, maar helaas gingen er twee spelers van ons richting de bal om het duel te spelen. Uiteindelijk schoot hij door en kon hun spits zo één op één op ons goal af. Een misverstand. Dan baal je, ja. Helemaal als je ziet dat WVC dan bij FC Rijnland heeft gewonnen, waar ik echt helemaal niets van snap. Maar ja, alle credits voor ons. Als een ploeg die zo hoog staat met de hakken over de sloot dankzij een ‘lucky’ wint…”

Volgende week komt rode lantaarndrager MMO naar Oegstgeest. Indien ASC hetzelfde op de mat kan leggen als in Aalsmeer, de tweede helft vooral, zouden de drie punten zonder al te veel problemen binnen moeten kunnen worden gesleept. Van der Geest waakt echter ook voor onderschatting. ,, Dat is ook tegelijkertijd het gevaar. Scherp en fel tegen de nummer drie van de competitie, slap tegen de nummer laatst. Dat zie je heel vaak. Maar er zijn geen excuses in zo’n wedstrijd. We moeten die gewoon winnen inderdaad.”

Scoreverloop:

FC Aalsmeer-ASC 2-1 (3-2)

1-0 Panet Machnikowski (1e)
1-1 Casper Wenzel (3e)
2-1 Eric Jansen (34e)
2-2 Jerome Rousseau (81e)
3-2 Barry Springintveld (89e)