Derde klasse A (zondag)- En ook nu weer kreeg ASC geen loon naar werken. Negentig minuten lang zwoegde, werkte en voetbalde de ploeg naar vermogen. Het kreeg een dot van een kans in de eerste helft en een doelpunt in de tweede helft werd afgekeurd wegens buitenspel. Dan komen de bezoekers vlak voor tijd ook nog eens op 0-1 en je kunt concluderen dat het de ploeg van Kevin van der Geest niet meezit.

In de eerste 45 minuten kon de thuisploeg het beste omgaan met de moeilijke omstandigheden. De wind en het veld (ja, het wordt bij elke thuiswedstrijd genoemd, maar het is een factor van belang) maakte dat de bal soms de meest merkwaardige capriolen uit haalde. Een mislukte uittrap van keeper Rick de Vries van Alphen belandde bij Ralph van Zandwijk die de bal puntgaaf voorgaf op Jelle Schouten die het leer voor het intikken leek te hebben. De jongeling werkte de bal tegen de onderkant van de lat die het veld weer in stuitte. Het zag er knullig uit, maar een kuiltje of polletje was hier ongetwijfeld debet aan.

In de tweede helft misten twee spelers van Alphen op exact dezelfde plek een bijna identieke voorzet. Dit was geen toeval. De thuisploeg bleef tegen het op een veel hogere positie staande Alphen makkelijk overeind. Geholpen door de wind waren en nog een paar mogelijkheden om de score open te breken. Toen die uitbleven begon de vaste ASC bezoeker al te vrezen voor een eerder  en meer dan eens vertoond scenario.

De tweede helft was, zeker in het laatste kwartier, volledig voor de bezoekers. Man of the match, keeper Ragnar Oosterhof, was echter schier onpasseerbaar. Met onwaarschijnlijke reflexen hield hij lange tijd zijn doel schoon. Vlak voor tijd bokste hij de bal weer eens knap weg, die toevalligerwijs voor de voeten van Marwan Fennich belandde. Met een fraaie boogbal net onder de lat bracht hij zijn club een wel heel benauwde zege.

Siard Kuipers analyseerde na afloop: ,,Ik denk dat wij de mooiste kansen hadden en zij het beste van het spel. We gaven niet veel weg ook. Treurig dat ons doelpunt werd afgekeurd. Het was mijnsinziens absoluut geen buitenspel, maar objectiviteit bij de grensrechters is soms ver te zoeken. Zo vlaggend halen ze voor hun club de nodige punten binnen. De scheidsrechter kun je niets kwalijk nemen, zij zijn van deze mensen afhankelijk. Het zij zo. Ik verlies liever dan zo je puntjes te pakken. De nacompetitie is niet meer te ontlopen. Er gaan er sowieso weinig uit en wij horen daar niet bij. Volgend jaar op een nieuw complex en een nieuw veld spelen we in de derde klasse. Beschouw dat maar als een belofte.”

MMO is inmiddels gedegradeerd en de twee ploegen daarboven, naar alle waarschijnlijkheid Warmunda en ASC , spelen promotie/degradatiewedstrijden. Als…… de KNVB geen verrassingen wat dat betreft in petto heeft. De tijd zal het leren. avv Alphen gaat ook de nacompetitie in, maar dan voor promotie. Tenzij KDO alsnog de fout in gaat.

ASC-Alphen 0-1 (0-0). 89.Fennich 0-1. Scheidsrechter: Durgunsu. Toeschouwers: 125.

ASC: Oosterhof, Tas, Van Bergen, Goebel (80.Wenzel) , Kroft (75. Rutten), Schouten, Kuipers, Van Zandwijk, Rousseau, Buijze, Poort (80. Wenzel).

Alphen: De Vries, Mike Boer, Nieumeijer, El Bouny (83. Yagoubi), Smits, Bolhandia, Dennis Boer, Moors, De Lange, Uithol (13. Fennich), Hogeweg.