Terugblik op seizoen met Boris Müller (Meerburg)

Spelers die zo reikhalzend uitkijken naar het nieuwe seizoen na degradatie van de tweede naar de vierde klasse zijn met een lantaarntje te zoeken. Boris Müller van Meerburg is er wel zo een van. ,,Ik heb ontzettend veel zin om op zaterdag in de vierde klasse te beginnen. Op zondag voetballen is geen probleem, maar ik was bij mijn vorige clubs ADO, UVS en Aalphense Boys al gewend op zaterdag te voetballen en dat gaat volgend seizoen weer gebeuren. Oké, het is in de vierde klasse, maar ik ben ervan overtuigd dat we in no time weer terug zijn op niveau. Er zit zo veel kwaliteit in de groep.”

Het begon allemaal niet zo slecht voor de club uit Zoeterwoude. Begin december stond de ploeg op een gedeelde achtste plek, maar na de winterstop trad het verval in en degradatie bleek uiteindelijk onafwendbaar. Het is voor Müller moeilijk de vinger op de zere plek te leggen en te verklaren waar het misging: ,,Als je zag hoe er op de training gevoetbald werd dan had je soms het idee dat een plek in de top niet eens zo gek zou zijn. Dan kwam de wedstrijd op zondag en dan lag de bal bij ons weer in het netje waar wij er niet in slaagden te scoren. Onbegrijpelijk. Zeker, we hadden te maken met een eindeloze reeks schorsingen en blessures, maar het is te makkelijk om degradatie daaraan op te hangen. Natuurlijk is het lastig een ingespeeld team te hebben als je bijna wekelijk in een andere samenstelling speelt. De doelstelling om in het linkerrijtje te eindigen bleek al snel onhaalbaar en het was uiteindelijk vechten om er niet uit te vallen. Dat is dan toch gebeurd en dat was voor de groep knap frustrerend.”

Vervolgend: ,,We zaten op een gegeven moment in een negatieve spiraal en niemand kon ons daaruit halen. Ik ben dan ook geen man die het elftal op sleeptouw neemt eerlijk gezegd. Daar liggen mijn kwaliteiten niet. Het ging ook fout bij cruciale wedstrijden. Neem DOSR uit, daar  ging het er echt om en we voetbalden best aardig. Wéér kwamen we voor, maar trokken uiteindelijk toch aan het kortste eind. In de wedstrijden konden we vaak niet brengen wat op trainingen wel lukte.”

Een maand geleden verraste Meerburg iedereen door te besluiten het vlaggenschip voortaan op zaterdag te laten voetballen. Dat betekent wel starten in de vierde klasse. Waar dat bij andere verenigingen soms leidt tot een leegloop van spelers is dat bij deze vereniging niet het geval. De groep blijft voor het grootste deel intact en heeft inmiddels zelfs wat versterkingen mogen noteren. ,,Vind je het gek? Het is de leukste club uit de regio”, zo gaat de student commerciële economie verder. ,,Een fijne groep, een uitstekende trainer en met alle secondaire voorzieningen zit het helemaal goed. Dat gaat volgend seizoen helemaal goed komen.”

Gevraagd naar een voorspelling spat het enthousiasme en optimisme er vanaf: ,,Kampioen en al in een vroeg stadium ook. Het zou me niet verbazen als we dan nog eens wat extra versterkingen kunnen noteren en dan is de weg omhoog een definitief gegeven kan ik je zeggen.”

Wie had verwacht bij Meerburg een grauwsluier van somberheid aan te treffen vanwege het feit dat de club in de vierde klasse moet starten ziet bij de dynamische middenvelder het tegenovergestelde. Een nieuw elan bij de mannen van Ron de Roode?

Bij foto 2: samen met Younes vorig seizoen voor Alphense Boys A1. De jongelingen hopen snel weer samen te voetballen (bij Meerburg!)

Bij foto 3: Meerburg F3, 13 jaar geleden, staan ook Yannick de Groot (vorig seizoen nog Meerburg 1 speler), Gustavo Hamer en Younes Segrouchni op.

Meerburg in cijfers:

Totaal: 26-22-41-60 (13e plaats, 5 7 14)

Thuis: 13-18-24-27 (10e plaats)

Uit: 13-4-17-33 (14e plaats)

Thuis niet gescoord: 1 keer

Uit niet gescoord: 2 keer

Thuis de nul gehouden: 2 keer

Uit de nul gehouden: o keer

Grootste overwinning thuis: 2-0 tegen ROAC

Grootste overwinning uit: niet van toepassing

Grootste nederlaag thuis: 1-4 tegen Teylingen

Grootste nederlaag uit: 5-1 tegen TOGB

Topscorer: Jorge Bonekamp, 9 treffers