Derde klasse A (zaterdag)- De zo goed als onbedreigde nummer 1 van de derde klasse moest naar Boskoop om het daar op te nemen tegen  Floreant, de nummer 9 van de ranglijst. De Boskopers deden het dit weekend verrassend goed met een 2-2 gelijkspel tegen de koploper uit Leiden. De Kikkerpolderbewoners kwamen daar eigenlijk goed mee weg, want het was Mo Berdai die in de laatste minuut van de wedstrijd de bal van de doellijn moest halen na een scherp genomen corner.

Dat was dus haast de eerste verliespartij in deze competitie, maar het bleef gelukkig voor de groen-witten bij het zesde gelijke spel. Ook verleden week rolde er een 2-2 gelijkspel uit tegen Zwammerdam.  Dan rijst de vraag of het team het misschien te makkelijk op aan het nemen is met die zeven punten voorsprong op nummer 2, Koudekerk. Daar is Casper Koreman het helemaal niet mee eens.

,,Wij hadden gewoon een slechte dag. Het weer zat tegen met regen en tegenwind en de Boskopers waren feller en zette ons vanaf de eerste minuut vast. Wij moeten het van het goed voetballen hebben, maar daar kwamen we niet aan toe. Ook konden we de lange bal niet spelen en verloren steeds de tweede bal. Verder hebben ze een goede spits die het onze achterhoede heel erg moeilijk maakte dus is er echt helemaal geen sprake van dat we het te makkelijk op aan het nemen zijn. Ook verleden week hadden we het moeilijk, maar kwamen er alsnog goed mee weg.”

De rust ging in met een 2-1 voorsprong voor de gastheren. In de 15e minuut leidde knullig balverlies bij Lugdunum tot het openingsdoelpunt. Na een half uur kwamen de bezoekers langszij. Op links was het Bilal Karasahin die Soufian Boukhidous de mogelijkheid gaf de Boskoop-keeper met een intikker te verschalken. Lang bleef die stand niet op het scorebord staan want 10 minuten later was het al weer 2-1. Een vrije trap vanaf de zijkant schoot vanwege het gladde kunstgras door en dus was sluitpost Kevin Wassenaar geslagen. Dit was ook de ruststand. In de kleedkamer keken de spelers elkaar dan ook boos aan en vroegen zich vertwijfeld af hoe het kan dat zij niet het voetbal lieten zien wat ze normaal wel veelvuldig op de mat kunnen leggen. Ze zegden elkaar toe wat feller te gaan spelen en zich niet meer af te laten troeven. De mouwen zouden opgestroopt worden en men zou het veld op gaan met het vertrouwde vaste idee dat elke wedstrijd gewonnen moet worden om zo de titel niet meer te kunnen ontlopen.

Helaas voor de koploper kwam dat er niet echt van. Er werd gezwoegd, maar resultaat bleef uit. Pas halverwege de 2e helft was er succes. Wel was hier wat geluk bij nodig. Een door Tim de Cler genomen vrije trap, die als voorzet bedoeld was, schoot op identieke manier op het gladde veld door zoals in die eerste helft ook die 2-1 tot stand kwam. Dat vonden ze deze keer aan Leidse kant niet erg, ant de gelijkmaker as een feit. Ondanks aandringen van beide ploegen gebeurde er daarna weinig, of het moet die eerder genoemde redding op de doellijn van Berdai zijn. Lugdunum blijft dus ongeslagen en de voorsprong op de naaste belager Koudekerk is zelfs groter geworden omdat deze ploeg zaterdag verloor van Nieuwkoop (0-3).

Koreman: ,,We kwamen deze keer goed weg, maar het moet wel beter. We zijn een goed voetballende ploeg en willen op grootse manier kampioen worden. Die tweede klasse volgend seizoen lonkt met tegenstanders als RCL, DoCoS, UVS en Valken’68 en ellicht nog andere regiogenoten. Dat wil je toch niet missen? Daarom moet er een schepje bovenop, te beginnen met volgende week (dan komt staartploeg Zevenhoven op bezoek, red.).”

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, C.Isitir, Schaafstra, Brandt, N.Atif, De Cler, O.Isitir, Koreman, Sebrechts, Boukhidous, Karasahin.