Tweede klasse C (zaterdag)- Na afloop was Nico van der Salm duidelijk in zijn analyse. ,,Op deze nederlaag (3-0) valt niets af te dingen, want we hebben te weinig gebracht. Daarnaast geven we drie goals weg en dan wordt het lastig om te winnen. Deze verliespartij kwam mijns inziens niet omdat Te Werve zo groots speelde.”

Tot aan deze speeldag gingen Te Werve en DoCoS gelijk op. De promovendi verrasten daarmee vriend en vijand, hoewel de thuisploeg beschikt over een aantal spelers die al roken aan een aanmerkelijk hoger amateurniveau. De Leidse ploeg verloor dit seizoen nog niet op vreemde bodem en dus waren er vooraf genoeg ingrediënten voor deze kraker om de bovenste plaats in 2C. Een topduel werd het evenwel niet.

Van meet af aan leek DoCoS de overtuiging te missen om te geloven in een goed resultaat. Het hielp daarbij niet dat de 1-0 al rap tot stand kwam na een foutieve inspeelpass van achteruit. Ismael Blackshaw kon er van tussen en zijn voorzet werd in eerste instantie niet goed verwerkt door Rico Kogeldans, eerder spelend bij onder meer ARC en Noordwijk. De puntspeler kreeg evenwel (teveel) tijd om een nieuwe poging te wagen en nu was het wel raak. Van der Salm meende dat de scheidsrechter had moeten fluiten vanwege een handsbal onderweg.

Kort daarop kreeg Tim Gonlag de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg alweer op gelijke hoogte te brengen, maar de schuiver van de centrale verdediger ging naast. Het bleek een spaarzaam moment in de aanval van de Leidse ploeg. Gaandeweg wonnen de Rijswijkers meer en meer duels en de tweede bal was vrijwel onophoudelijk voor de brigade van Huib van Oostrom Soede. Jongeling Tijn van Meegen: ,,De tweede bal is normaal gesproken een kwaliteit van onze ploeg, maar in dat opzicht gaven we dit keer niet thuis.”

De 2-0 kwam voort uit defensief geklungel waarvan Kaz van Oostrom Soede, zoon van, optimaal kon profiteren. DoCoS was dus in last, maar nam zich in de rust voor om met het mes tussen te tanden terug te keren voor reparatiewerkzaamheden. Dat kwam er allesbehalve van. Koud uit de kleedkamer leverde doelman Mitchel van Abswoude het speeltuig zomaar in bij Van Oostrom Soede en dat was een kolfje naar de hand van de behendige nummer tien.

Toch leek er nog even hoop te ontstaan na een duwfout op invaller Roy Elkerbout. De uitgedeelde strafschop werd echter niet verzilverd door Danny Maaskant en vanaf dat moment werd overduidelijk dat de thuisploeg niet meer achterhaald kon worden. Tot overmaat van ramp scheurde Gonlag zijn hamstring af en daarmee zit het seizoen er op voor de ex-speler van onder meer GHC. Van der Salm: ,,Daar zit ik meer mee in mijn maag dan de nederlaag. Hier verliezen kan, hoewel we dat onszelf moeten aanrekenen.”

Te Werve-DoCoS 3-0 (2-0). 6.Kogeldans 1-0, 28. Van Oostrom Soede 2-0, 47. Van Oostrom Soede 3-0. Scheidsrechter: Roozeboom. Toeschouwers: 200.

DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Maaskant, Gonlag (70.Zweistra), Peet, Overvliet, Van Meegen (49.Elkerbout), Ravensbergen, Van Gent, Van Empel, Gezici (62.Klein).

Bron: LD/HK