Nacompetitie (eerste/tweede klasse)- Eigenlijk was de return tussen ARC en DoCoS tamelijk voorspelbaar en een dito winnaar. DoCoS betrok de verdedigende stellingen en probeerde via uitvallen te scoren. ARC was de dominante ploeg en had een groot veldoverwicht. Het was de thuisclub die laat in de wedstrijd de score opende en daarmee de Leidenaren definitief op de knieën kreeg. Dat het nog 3-0 werd is alleen belangrijk voor de statistieken. ARC speelt nu om lijfsbehoud tegen RCL dat zicht knap terugvocht tegen Hellevoetsluis en DoCoS mag eindelijk rust nemen na een lang en slopend seizoen.

Weer was het voor trainer Nico van der Salm puzzelen om een opstelling op papier te zetten. De laatste maanden werd de selectie geteisterd door blessures en ook nu ontbraken een paar vaste namen. Chris van Empel was er juist wel bij na blessureleed als centrale spits in plaats van Tim Gonlag, die juist nu weer ontbrak. Ook op andere plekken was het improviseren geblazen. Logisch dat Van der Salm voor een verdedigende tactiek had gekozen.

In de eerste minuut echter verrasten de roodwitten bijna de thuisploeg met een messcherpe aanval. Van Empel kon echter zijn voet net niet tegen de voorzet van Nils Slingerland krijgen. Daarna was het bijna louter ARC wat de klok sloeg. In de passing ging er echter veel fout en het tempo was ook veel te laag om de solide defensie van DoCoS te ontrafelen. Spectaculaire momenten waren dan ook met een lantaarntje te zoeken. Charlie Windhorst kopte een inworp door die over de aan de grond genagelde Mitchel van Abswoude tegen de paal kwam bijvoorbeeld.

Diep in de tweede helft riep roodwit vergeefs om een penalty bij een valpartij van een der aanvallers en Nils Slingerland kreeg  de bal niet langs keeper Nils de Vogel toen hij na een prachtige dieptebal van Joshua Overvliet alleen voor de keeper opdook. ARC had met name via Windhorst wat kansjes gehad, maar Van Abswoude had al met al een relatief makkelijke avond. Bij het doelpunt van Stefan den Horder, een kwartier voor tijd, kon hij alleen machteloos toezien hoe de aanvaller een voorzet bij de tweede paal intikte.

DoCoS was geslagen en moest nog goals toestaan van Tijs Tmmermans en Den Horder. Voor Sven Ravensbergen is het geen drama: ,,Jammer, ik denk dat er vanavond meer had ingezeten. Jammer van die kans in de eerste minuut. In de tweede helft zochten we meer de aanval en ik had het gevoel dat wij zouden scoren. Helaas deden zij dat. Het is echter geen schande van een eersteklasser te verliezen. Het was ook best een leuke ervaring deze wedstrijden en dan eindigen in zo’n sfeertje.  We hebben het goed gedaan en was een vervolg van een prima seizoen: als vierde  eindigen met een team dat zo’n eenheid was en met zo’n sterke instelling is toch een vet compliment waard.”

Ook voor Melvin van Gent was de teleurstelling niet al te groot: ,,Zij waren de betere ploeg. Dat zag je thuis ook al. Terecht verloren vandaag. We hebben gegeven wat we konden en beter konden we niet. Het was een prachtafsluiting van het seizoen. Wie had verwacht dat we zo hoog zouden eindigen? Niemand toch. Meer zat er niet in.” Voor Van Gent was het zijn laatste wedstrijd voor DoCoS, hij gaat naar RCL. ,,Ik heb hier zes jaar met het grootste plezier gespeeld. Het was zeker dit jaar een fantastisch seizoen om mijn periode hier zo te kunnen afsluiten.”

Tevredenheid alom dus bij de mannen van Van der Salm ondanks de nederlaag. Als de selectie in de breedte wat kan groeien kan de Leidse ploeg ook volgend jaar in de top meedraaien. Een compliment is op zijn plaats voor de verrichtingen van de spelersgroep en de staf aan Leidse zijde.

ARC-DoCoS: 3-0 (0-0). 73. Den Horder 1-0, 76. Timmermans 2-0, 83. Prins 3-0. Scheidsrechter: De Mik. Toeschouwers: 350.

ARC: De Vogel, Van Maarseveen, Prins, Knoester, Arnoldus, Hulskamp (46. Janszen), Samson (80. Van Leeuwen), Kleyn, Windhorst (58.Reyneveld), Timmermans, Den Horder.

DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen (80.Elkerbout), Maaskant, Jouby, Bisschop, Slingerland (64.Quellhorst), Klein, Ravensbergen, Overvliet, Van Meegen, Van Empel (73. Van Gent).

Foto’s: met dank aan R.van Abswoude