dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDoCoS wint met dank aan HVC'10

DoCoS wint met dank aan HVC’10

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Dat een wedstrijd niet altijd de verdiende winnaar krijgt werd zaterdagmiddag in de Morsch nog maar eens bevestigd. De ploeg van DoCoS-trainer Nico van der Salm werd thuis tegen HVC’10, met name in de tweede helft, bij vlagen van de mat gespeeld. De mentaal sterke Leidenaren bogen echter in een hectische slotfase een 1-2 achterstand alsnog om in een gestolen 3-2 overwinning. De withemden bleven zo nadrukkelijk in de race voor het gewenste toetje na de competitie.

,,Hoe kunnen we van zo′n ploeg verliezen”, was na afloop veelvuldig te horen in het kamp van de Hoek van Hollanders. De ploeg van HVC-trainer Pim van der Hoorn verloor niet van DoCoS, maar vooral van zichzelf. De bezoekers konden en moesten de schuld van de nederlaag louter en alleen bij zichzelf zoeken. Waar vijf minuten voor tijd een 1-4 of een 2-5 tussenstand de verhoudingen binnen de lijnen geen geweld had aangedaan kreeg de ploeg uit Hoek van Holland in de slotfase alsnog de rekening gepresenteerd voor het verkwanselen van een handvol niet te missen kansen.

Onomwonden sprak Van der Salm na afloop over gestolen punten. Collega trainer Van der Hoorn had zijn ploeg de beste wedstrijd van het seizoen zien spelen. ,,We waren top, maar vergaten onszelf te belonen.” De gasten die moesten winnen om de nacompetitie in zicht te houden opende sterk. DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude behoedde  zijn gehavende ploeg al vroeg in de wedstrijd voor een achterstand. Aan Leidse zijde waren overigens Simon Jouby en Melvin van Gent geschorst. Nils Slingerland, Mitchell Klein en Melvin Zweistra waren daarnaast geblesseerd. In de derde minuut was het DoCoS-sluitstuk kansloos na een fraaie combinatie van de bezoekers. Frank Schipper mocht het karwei afmaken (0-1). Kort daarop vergat HVC-er Jurgen Warbout om de score te verdubbelen.

Na een sterk eerst kwartier van de gasten kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. De gelijkmaker van Cristiaan van Empel in de twintigste minuut kwam min of meer uit de lucht vallen, en werd daarbij een handje geholpen door de zwak ingrijpende doelman Daniël van der Knijff (1-1). Beide ploegen kregen uit de dode momenten de kans om verandering aan te brengen in de stand. Zo kogelde Van Empel rakelings naast de kruising, en raakte HVC-er Jack Binnendijk de buitenkant van de paal. Tien minuten voor rust ontstond er nog meer blessureleed bij de ploeg van Van der Salm. Rowin Peet moest het veld verlaten . Stijn van Stigt verving de geblesseerde linksback.

Waar vóór rust, op de eerste vijftien minuten na, nog sprake was van een gelijkopgaand duel, bepaalde de gasten het spel na rust volledig. Het werden de veertig minuten van de gemiste kansen voor de bezoekers. Warbout kreeg al snel de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar faalde binnen de minuut tot tweemaal toe. DoCoS moest het vooral van een uitval hebben om in de buurt van  HVC-doelman Van der Knijff te komen. HVC invaller Mitchel Bouwhuis had zijn trainer met de invalbeurt kunnen belonen. De sterk keepende Van Abswoude redde zijn ploeg vooralsnog weer voor een achterstand.

Een kwartier voor tijd schoot Warbout de dik verdiende voorsprong achter de kansloze Leidse doelman. De ploeg van Van der Hoorn verzuimde daarna het karwei af te maken. DoCoS, still alive,  ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg vijf minuten voor tijd hulp van middenvelder Ricky Voskamp, die het speeltuig inleverde bij Danny Maaskant en hij kon met een punter de 2-2 binnen prikken. De koek was nog niet op voor de thuisploeg. In de extra tijd schoot Roy Elkerbout  zijn ploeg  alsnog naar de gelukkige 3-2 overwinning en zo vierden de rood witten na afloop een feestje.

Ondanks de gestolen zege was Van der Salm supertrots op zijn ploeg. ,,Dit maakt dat we zo hoog staan. Met passie en strijd blijven ze ervoor gaan. Ook dit keer ondanks de personele problemen die we hebben. De ploeg heeft me vanmiddag oprecht verbaast. Met veel strijd kan je ver komen. Een groot compliment voor de ploeg”, aldus de uiterst tevreden trainer.

De Morschbewoners bezetten na het verlies van Valken′ 68 weer alleen de  derde plaats op de ranglijst en zijn nadrukkelijk in beeld voor de nacompetitie. Van der Salm: ,,Maar het programma is nog pittig en de ziekenboeg is wel groot te noemen. We rekenen onszelf nog niet rijk.”

DoCoS-HVC ‘10 3-2 (1-1). 3. Frank Schipper 0-1, 20. Chris van Empel 1-1, 78. Jurgen Werbout 1-2, 86. Danny Maaskant 2-2, 89. Roy Elkerbout 3-2.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Tijn van Meegen, Michael van Voorthuijzen, Danny Maaskant, Rowin Peet (34. Stijn van Stigt), Joshua Overvliet, Sven Ravensbergen, Oktay Gezici (75. Jorrit Bouwmans), Roy Elkerbout (90+2. Wesley van der Leek), Chris van Empel, Kars Bisschop.

Foto’s: R. van Abswoude