Derde klasse A (zondag)- FC Rijnland heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Na een 4-3 zege op SJZ, waarbij de nodige kanttekeningen konden worden geplaatst, volgde nu andermaal een doelpuntrijke ontmoeting op bezoek bij RKDES (4-5). Die uitslag was opmerkelijk te noemen omdat de Leidse ploeg halverwege al lang en breed afstand had genomen (1-4). Trainer Paul Pikaar was slechts gematigd tevreden. ,,We krijgen er zeven tegen in twee wedstrijden. Daarmee sta je normaal gesproken niet op kop na twee wedstrijden. Dit moet veel beter.” Donny Olivier was ook van mening dat zijn ploeg de teugels wel erg nadrukkelijk had laten vieren na de pauze. Bovenal kon hij zelf als spits terugkijken op een prima optreden met drie treffers.

,,Het liep wel lekker, ja. Niet alleen met mij maar met het hele team. Zij speelden voor de rust nogal timide en daar hebben we goed van geprofiteerd. Het is leuk als centrumspits om er drie te maken, maar je bent wel afhankelijk van de aanvoer natuurlijk. Wat dat betreft heb ik met Danny Kromwijk en Koos de Haas om me heen niet te klagen. Er was eigenlijk niets aan de hand, hoewel Leroy de Haas vlak voor de 1-4 de 0-5 had kunnen maken. Dan was het zeker klaar geweest. Na de rust konden we verwachten dat zij meer druk zouden gaan uitoefenen en dat kwam ook uit. Na de 2-4 waren we het even kwijt. Gelukkig kon ik de vijfde maken en leek het echt gedaan, maar binnen een zucht maakten zij er weer twee. Zo werd het volkomen onnodig nog even spannend.”

Terug naar de eerste helft waarin FC Rijnland uitstekend voor de dag kwam, dit in tegenstelling tot de eerste helft vorige week tegen SJZ. Toen liepen de geel-groenen achter de feiten aan, maar nu kon de ploeg uit Kudelstaart alleen maar toekijken. Olivier trof als eerste het net en daarna maakte verdediger Jordy Heemskerk er 0-2 van. Kromwijk kon niet achter blijven en zette de Leidenaren op een comfortable voorsprong. Olivier leek de tweestrijd al vroegtijdig op slot te gooien alvorens de thuisploeg een keer terug beet.

De drievoudig goalgetter (foto): ,,Goed bezien waren we heer en meester voor de pauze. We hadden de wind mee en dat voetbalde makkelijk. Enkel denk ik dat we onszelf nog meer hadden moeten belonen. Naast de vier gescoorde goals hebben we echt nog wel wat serieuze kansen gehad. Na de onderbreking was er eigenlijk in het begin nog niet veel aan de hand, maar toen de marge werd verkleind naar twee doelpunten gingen we vooral tegen onszelf voetballen. Opeens werd het daardoor weer een wedstrijd en dat had natuurlijk niet mogen gebeuren.”

Toch kon de van Roodenburg (za) overgekomen speler zichzelf in de spiegel bekijken. ,,Ik steek lekker in mijn vel en ik ben blij dat ik mijn waarde heb kunnen tonen. Vorige week werd ik in de rust gewisseld tegen SJZ en dat was volkomen terecht. Die centrale verdediger had mij in de tas.  De keuzes van de trainer om het anders te doen pakten uitstekend uit. Nu heb ik weer een kans gekregen en ik stond drie keer op de goede plek. Daarnaast ben ik vrij balvast en daar kan het team ook van profiteren. Wat ik al zei, het is heerlijk om twee rappe mannen naast me te hebben. Daarnaast is Leroy een prima ’10’. En overigens vond ik Mike Filippo ook erg goed spelen als linksback. Hij kwam regelmatig mee op en mede daardoor hebben we in de eerste helft laten zien wat we zoal kunnen.”

Bij Roodenburg kwam Olivier in een vriendenteam terecht, omdat hij zijn baan in de horeca niet meer kon combineren met het spelen voor het eerste elftal. ,,Pikaar toonde toen al belangstelling en het spelen op zondag bood mij de gelegenheid om weer op niveau te gaan spelen. De overstap is voor mij prima geweest. Ik ben hier erg goed opgevangen en iedereen heeft positief gereageerd op mijn komst. Ik denk dat we ook ver kunnen komen met deze selectie. Nu zijn er nog wat jongens geblesseerd, maar straks is er nog meer keuze met jongens als Koos Habraken, Justin Maaskant en Giovanni Koelink. Voor een derdeklasser is onze selectie niet misselijk.”

Basisopstelling FC Rijnland: Smeele, D.Mink, Heemskerk, Filippo, Van Noort, R.Mink, De Bolster, L.de Haas, K.de Haas, Olivier, Kromwijk.