Tweede klasse C (zondag)- Op maximaal een puntje werd gehoopt volgens Duuk van der Meer tegen het ongenaakbare Den Hoorn, maar na afloop stond Meerburg voor de tiende keer met lege handen. De ploeg van Ron de Roode knokte zich nog wel terug naar 2-2 na een vlotte 0-2 achterstand, maar na de rust nam de koploper weer de regie in handen om uiteindelijk weg te lopen naar 2-4. De titel kan Den Hoorn nauwelijks nog ontgaan, terwijl de Rijndijkers op doelsaldo net achter DOSR blijven staan op de dertiende stek.

Van der Meer over de vierde thuisnederlaag van zijn ploeg. ,,Natuurlijk hoopten en gokten we op een stuntje, maar je weet vooraf ook wel dat het heel lastig zou worden tegen de lijstaanvoerder. Tot aan het bezoek aan ons complex hadden ze nog geen nederlaag geleden dus dat zegt genoeg. Het helpt dan niet dat je zo snel met 0-2 achter komt. Die stand was al na tien minuten bereikt. Hun eerste kans was meteen een doelpunt en de tweede kwam voort uit een pingel. Of het er een was durf ik niet te zeggen. Hun aanvaller en onze verdediger hingen een soort van aan elkaar.”

Meerburg was dus rap in last, maar toonde veerkracht. ,,Dat deden we goed, ja. Uiteraard dacht ik even bij 0-2 van waar gaat dit naar toe, maar halverwege stonden we op gelijke hoogte. Ramon Weijers turnde een vrije trap om in een doelpunt en ik kon zelf scoren uit een afvallende bal bij een hoekschop. Ons gevoel was dan ook prima in de rust, want we leken in een flow te zitten.”

Na de rust kreeg de thuisploeg het alsnog weer lastiger en het goede gevoel verdween naarmate de tweede helft vorderde. Meerburg kreeg nog twee kansjes na de 2-3, maar Den Hoorn pakte toch vooral het overwicht. Vijf minuten voor tijd werd het 2-4 en daarmee was de koers gelopen voor de nummer voorlaatst.

Meerburg was, overeenkomstig de laatste weken, weer danig verzwakt. De withemden misten Joeri van der Voort, Christiaan Laan, Mark van Diemen en Levi Paulides door schorsingen. Van der Meer daarover: ,,En dan zijn Erik Candido en Joris Smit al langere tijd uitgeschakeld door knieblessures. Dat maakt het er op dit moment niet makkelijker op en prettiger zou natuurlijk zijn wanneer we zo compleet mogelijk de laatste vijf wedstrijden kunnen afwerken. Van de geschorsten missen we enkel Paulides nog volgende week. De andere drie spelers zijn er weer bij. We spelen dan tegen Teylingen, een van onze concurrenten onderin. En zo krijgen we er nog wel wat van. In die zin hebben we de goede afloop nog wel in eigen hand, maar alle zeilen zullen bijgezet moeten worden. Dat besef is er ook volop.”

Afgelopen donderdag vond er een groepsgesprek plaats bij de club aan de A4. ,,Soms is dat nodig. Het tweede elftal draait ook niet echt goed en dus hebben we elkaar nodig om te blijven knokken om zo resultaten te gaan boeken bij de eindsprint. Als groep moet je ook wat tegen elkaar kunnen zeggen, vind ik. Vorige seizoen zat heel veel mee en dat is dit seizoen anders. Daar moet je dan niet voor weglopen. Ik ben van mening dat wij in staat zijn om degradatievoetbal te spelen. De situatie is niet leuk, maar zeker niet hopeloos verloren. De andere ploegen die we nog krijgen zijn van een ander kaliber dan Den Hoorn.”

Basisopstelling Meerburg: Bom, De Leede, Verboon, Weijers, Brandsma, D.van der Meer, K.de Jong, Bonekamp, Van Vuren, Van der Poel, J.de Jong.