Derde klasse A (zaterdag)- Tot deze speelronde was de Leidse studentenploeg- waar het althans voor door gaat- nog ongeslagen op hun eigen terrein. Echter, Soccer Boys de koploper met zeven gewonnen wedstrijden uit zeven partijen, maakte aan deze positieve serie simpel en ruw een einde. Met een 1-4 overwinning op zak gingen de mannen uit Bleiswijk naar huis. Toch zag het er bij de rust helemaal nog niet naar uit dat het zo’n ruim verlies zou gaan worden voor de thuisploeg. De ruststand was namelijk 0-0 met best wel goede kansen voor de gastheren.

In vorige wedstrijden werd vaak al snel na het begin tegen een achterstand aangekeken, maar daar was deze keer tot hun eigen verbazing helemaal geen sprake van. Er werd geconcentreerd en rustig gespeeld en de beste kans in deze eerste helft was zelfs voor de eigen topspits Jiddo Doornenbal, maar het bleef helaas bij een goede kans. De stemming in de kleedkamer bij de theepauze was dan ook goed en de verwachtingen voor een goede afloop hoog.

Verdediger Guido Leugering had er zelf ook veel vertrouwen in. ,, We spraken met elkaar af dat we op dezelfde manier de tweede helft in zouden gaan en dus gezamenlijk voor een stunt gingen zorgen. Jammer genoeg ging dat niet door. Na korte tijd in die tweede helft lag de bal al bij ons in het net. Het was een beetje een “lullig” doelpunt uit een vrije trap. Direct daarop werd het al 0-2 na een mijns inziens buitenspelgeval waar niet voor gefloten werd. Daarna werd het nog erger door mijn toedoen, want ikzelf schoof de bal ongelukkig in het eigen doel. Zoiets gebeurt me eigenlijk nooit, erger nog, ik scoor zelfs nooit. Maar daarna kwamen er toch weer kansen voor ons. Gerben Groenendijk wist Jiddo Doornenbal te bereiken en zo was het 1-3.”

Vervolgend: ,,Vrijetrappenspecialist Neal Petersen mocht zijn klasse tonen na een foutieve terugspeelbal, helaas zonder succes en ook Groenendijk raakte nog een keer de lat. De 2-3 zat er dus echt nog wel in. En toen ging het regenen. Daar kunnen wij als team helemaal niet tegen en daarom werd het ook nog eens 1-4.”

Op de vraag hoe de stemming in de kleedkamer was na dat slechte vervolg op die veelbelovende eerste helft kon hij niet antwoorden, want hij was er niet bij omdat hij aangesteld was om de kraker van hun zevende elftal te fluiten. Dat gebeurde dan ook onder zeer regenachtige omstandigheden, dus valt het misschien te raden hoe dat aldaar is afgelopen, gezien al de aversie van het eerste team tegen de regen. Wel wist hij nog te melden dat zijn team volgende week uit tegen WDS de eerste uitwedstrijd gaat winnen. Tenminste, als het dan maar niet regent.

Op de ranglijst bleef LSVV’70 steken op zeven punten en daarmee is het nu elfde. WDS verzamelde tot dusverre zes punten en bivakkeert op zes punten. Daaronder bevinden zich nog VV Leiden en Blauw Zwart. De ploeg uit Wassenaar won voor het eerst in deze derde klasse. DSVP as met 3-1 het slachtoffer.